Sreda 3. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
24.05.2018.

Danko Lazović (35)

Danko Lazović (35), nekadašnji napadač reprezentacije i Partizana, a sada fudbaler Videotona, na akciji Asovi za decu kupio je četiri dresa za 8.000 evra. Za dresove fudbalera Aleksandra Mitrovića i Vladimira Jugovića, kao i košarkaša Reala Luke Dončića dao je po 1.000 evra, a čak 5.000 za opremu srpskog košarkaša iz Fenerbahčea Nikole Kalinića. Sav skupljeni novac na aukciji namenjen je za lečenje mališana.

Sergej Trifunović (45)

Glumac Sergej Trifunović (45) nema dlake na jeziku zbog čega je poznat po svojim ponekad radikalnim stavovima. Ovog puta okomio se na radikala Nikolu Pašića, premijera u nekoliko vlada Kraljevine Srbije i Kraljevine SHS. "Dići u vazduh spomenik Nikoli Pašiću, jednom od najvećih zlotvora ovog naroda, koji je posejao zlo seme koje se najviše primilo", napisao je Trifunović na Tviteru, a odmah su se našli i oni koji su ga podržali.

23.05.2018.

Nataša Ninković (45)

Glumici Nataši Ninković (45) u Narodnom pozorištu u Beogradu uručena je nagrada "Žanka Stokić" za izuzetan doprinos srpskoj filmskoj, televizijskoj i pozorišnoj umetnosti. Predsednica žirija Milena Dravić rekla je da svaka glumica teži da u svojoj igri dostigne visoke standarde, etiku i estetiku, a da je Nataša svojim radom to dostigla. Rediteljka Snežana Trišić kazala je da je Nataša intrigantna glumica bilo da igra fabričku radnicu ili kraljicu.

Dr Aleksander Korb (40)

Dr Aleksander Korb (40) s univerziteta u britanskom Lesteru, samozvani vodeći svetski stručnjak za NDH, izjavio je da je preuveličan broj stradalih Srba u Jasenovcu. On negira i da je nad srpskim narodom počinjen genocid.
- Nijedan dokument ne dokazuje da se radilo o smišljenom planu, kao u Nemačkoj. Ustaše su pokušale da unište Srbe u NDH, ali su su vrhu vlasti NDH i na lokalnom nivou pokolje sprovodili bez plana - kaže Korb.
 

19.05.2018.

Ivanka Popović (54)

Prof. dr Ivanka Popović (54), aktuelna prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, dobila je podršku 24 člana Senata Univerziteta u Beogradu na glasanju za novog rektora Univerziteta i tako jedina prošla u naredni krug glasanja. Konačnu odluku o izboru rektora doneće Savet Univerziteta na sednici planiranoj za 28. maj. Novi rektor preuzeće dužnost 1. oktobra, a mandat traje tri godine.

Vuk Drašković (72)

Vuk Drašković (72) i SPO iseljeni su iz prostorija koje su koristili 25 godina u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda! Draškoviću je ostao samo kabinet bez toaleta u delu zgrade u kojem je stepenište pripalo novim vlasnicima koji su, ipak, imali sluha i omogućili članovima SPO da imaju prilaz kabinetu! SPO je iseljen zbog toga što je zgrada vraćena potomcima starog vlasnika Dušana Tanaskovića.

 

18.05.2018.

Vigor Majić (61)

Hemofarm fondacija je uručila nagradu za izuzetnost Vigoru Majiću (61), direktoru Istraživačke stanice Petnica. U obrazloženju odluke navodi se da je Majić, zajedno sa velikim timom bivših i sadašnjih naučnika, tokom duže od dve decenije razvio autentičan model izvanškolskog obrazovanja, uspevajući da zadrži visok nivo kvaliteta i širok uticaj na generacije mladih ljudi, ali i na stotine nastavnika.

Mladen Šarčević (61)

Ministar Mladen Šarčević (61) nalazi se na čelu Ministarstva koje već godinama ne rešava status Republičkog centra za mlade talente. Zaposleni u Centru poslednju platu su primili za 2011. godinu, od 2015. Centar nema direktora tako da zaposlenima nema ko da potpiše prekid radnog odnosa, a već četiri godine radnici su bez zdravstvene knjižice. Šarčević je 2016. obećao pomoć, ali se do danas ništa nije promenilo.

17.05.2018.

Prof. dr Nada Trifković (54)

Prof. dr Nada Trifković (54), direktor Medicinske škole u Beogradu, nadeleko je poznata po svojim pokušajima da učenicima ukaže da "škola nije noćni klub". Mnogo vremena troši na objašnjavanje đacima da moraju da poštuju poziv koji su odabrali, da u školu ne mogu da dolaze u papučama i bermudama, da se vide tetovaže, silikoni i pirsinzi, a formirala je i školski tim za prevenciju vršnjačkog nasilja.

Čedomir Jovanović (47)

Iako je priznavanje ili prihvatanje okupacije Srbije ili pojedinog njenog dela krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od 10 godina, to Čedomira Jovanovića (47), lidera LDP, nije sprečilo da borbu Srpske pravoslavne crkve za očuvanje Kosova i Metohije u granicama Srbije i borbu za Srbe koji žive u južnoj pokrajini nazove "hranjenje mitovima, fantazijama i legendama".
 

16.05.2018.

Uroš Miražić (17)

Uroš Miražić (17) iz Šida, nakon dva meseca neizvesnosti i patnji po bolnicama, posle transplantacije srca konačno se odmara u svojoj sobi, okružen porodicom i prijateljima.
- Oporavak ide baš onako kako treba, i doktori su prezadovoljni. Za mene je ovo bilo neverovatno iskustvo, izdržao sam sve nedaće, a sada se borim da što pre samostalno prohodam - kaže hrabri dečak.

Andrej Plenković (48)

Hrvatski premijer Andrej Plenković (48) izjavio je da je prvi predsednik Hrvatske Franjo Tuđman ostvario ciljeve koje je godinama sanjao. "Zaboravljajući" masovne zločine i sistematski progon Srba koji traje i danas, Plenković je povodom godišnjice rođenja "oca nacije" rekao da je Tuđman "u vreme tektonskih promena u Evropi stvorio slobodnu, nezavisnu i modernu hrvatsku državu".

15.05.2018.

Nikolina Subić (18)

Nikolina Subić (18) maturant Poljoprivredne i medicinske škole sa prosekom pet, osvojila je Brčko svojom humanošću. Ona je odlučila da novac za matursku haljinu pokloni ocu Teodora Lakića, a prethodno je bio namenjen Teodoru koji je u međuvremenu preminuo.
- Bez obzira na ovu tragediju, nisam odustala od želje da novac ode u tu kuću, nekome kome je stvarno potreban - navodi Nikolina.

Nenad Čanak (59)

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je da je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak (59), bez ikakvih konsultacija, na međunarodni skup Idejom EU do mira i razvoja, pored parlamentaraca iz Prištine, pozvao i poslanike katalonskog parlamenta, ali da je ona taj poziv zaustavila.
Ona je istakla da je tako sprečen veliki diplomatski skandal.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online