Petak 5. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
21.04.2018.

Predrag Tomić (48)

Predrag Tomić (48), vlasnik beogradske firme Srboauto već 24 godine svakom zaposlenom poklanja 1.000 evra po rođenom detetu. U slučaju rođenja trojki, suma je trostruko veća. - Mi želimo da motivišemo svoje ljude, zato što ova kompanija razmišlja na duge staze. Želi da zadrži svoje ljude što duže i da zajedno uspemo na ovom tržištu - kaže Predrag Tomić, a uzajamna podrška je firmu sa dvojicom zaposlenih dovela do preduzeća sa 200 radnika.
 

Goran Vesić (49)

Tek rekonstruisani i bogato finansiran trg Slavija raspada se, a novinari se žale da im je gradski menadžer Goran Vesić (49) nedostupan. Građani upadaju u rupe na pločniku i psuju, a izvođači kažu da je za sve kriva alavost, jer su za kašnjenje bili predviđeni penali, a za poštovanje roka bonus od 1,5 miliona evra, koji nije isplaćen, jer je CIP naknadno postavio još 21 uslov. Izvođači kažu da će oni ispraviti svoje greške, ali ne i CIP, koji je izradio projekat.

20.04.2018.

Dalibor Bogunović (36)

Dalibor Bogunović (36) kao dečak je pred "Olujom" stigao iz Benkovca u Batajnicu, a sada s ocem Nikolom gleda kako se stado od 1.000 ovaca i 500 jagnjadi beli livadama kraj vojnog aerodroma. Bogunovići imaju imanje i na Fruškoj gori gde žele da drže koze. - Bavili smo se građevinom, a potom ugostiteljstvom. Ovo je najzad nešto za dušu - kaže Dalibor, a imanje porodice Bogunović ove godine proglašeno je za najbolje na teritoriji grada Beograda.

Saša Đorđević (48)

Gadžin Han, gde je gradonačlenik Saša Đorđević (48), jedna je od najsiromašnijih opština, ali "Južne vesti" javljaju da će da kupi luksuznu škodu superb od 25.000 evra. U opštini kažu da tender nije namešten, ali ne znaju da objasne zašto su tražene određene karakteristike: osam zvučnika, senzor za kišu, teleskopsko pranje farova... - Ja umem samo da sipam benzin. Auto nam treba da bismo se vozili do Beograda, jer se stari stalno kvari - kaže Đorđević.
 

19.04.2018.

Miloš Stanković (34)

Mladi naučnik Miloš Stanković (34) po drugi put će dobiti nagradu grada Beograda za pronalazaštvo. Nagrađeni projekat je Uređaj za uništavanje korova. Naime, Stanković je pronašao način da regulacijom frekvencije i struje uništava ambroziju u korenu ekološkim putem, bez hemije i pesticida. Ambrozija ne raste više tokom sezone i ne pravi zdravstvene probleme ljudima koji pate od alergije na ovaj korov, što u Srbiji muči 20 odsto stanovništva.

Zoran Đorđević (48)

Ministar rada Zoran Đorđević (48) nasledio je ozbiljan problem koji još nije rešen. Oko 60 radnika Gumoplastike iz Bujanovca štrajkuje od decembra čekajući da im država kao poslodavac isplati socijalni program. Osim toga, država odlukom suda radnicima duguje oko 12 miliona dinara (oko 100.000 evra), jer im je godinama isplaćivala zarade niže od minimalca. U Ministarstvu rada kažu da je vlada prošlog četvrtka usvojila program rešenja problema.
 

18.04.2018.

Goran Radosavljević (54)

Sukobi u prestonici Centralnoafričke Republike Bangiju utihnuli su, makar za sada, a srpska Vojna bolnica puna je ranjenih pripadnika plavih šlemova. Pukovnik Goran Radosavljević (54) kaže da su svih 75 pripadnika srpskog kontingenta živi i zdravi. - Nekoliko pripadnika mirovnih snaga UN su u srpskoj bolnici. Naše osoblje pripadnici obavljaju zadatke medicinskog zbrinjavanja redovno i bez problema - raportira pukovnik Radosavljević iz Bangija.

Filip Vujanović (64)

Odlazeći predsednik Crne Gore Filip Vujanović (64) ocenio je da je napad SAD, Francuske i Velike Britanije u Siriji opravdao cilj. - Bio je to napad ograničenog dejstva, u funkciji uništavanja vojnih instalacija koje su proizvodile hemijsko naoružanje i upozorenje da se ono ne može upotrebljavati za masovno ubijanje - rekao je Vujanović i ponadao se da će se u Siriji trežiti rešenje za dobrobit svih "u toj zemlji i u međunarodnoj zajednici".

17.04.2018.

Milan Rašula (56)

Milan Rašula predsednik je Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije koje ove godine organizuje jubilarni 10. festival srpske kulture koji će biti održan od 19. aprila do 3. maja. - Svaki od festivala posvetili smo jednom od velikana naše kulture počev od Vuka Karadžića. Ove godine okrećemo se mlađoj populaciji da bismo makar usporili asimilaciju kao posledicu globalizacije i razvijali osećaj pripadnosti narodu kod mladih - kaže Rašula.

Miroslav Lazović (58)

Beogradski mediji objavili su da nisu mogli da prisustvuju sednici Upravnog odbora Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), pošto je bila zatvorena za javnost, a i čelnici su angažovali obezbeđenje. Podseća se da je to samo nastavak skandala od kako je predsednik ULUS-a Miroslav Lazović za počasnog člana predložio Dragicu Nikolić, suprugu bivšeg predsednika Srbije Tomislava. Lazović je Nikolićima ranije oslikao porodičnu crkvu u Bajčetini.

14.04.2018.

Aleksandar Markov (35)

Forum beogradskih gimnazija, na čijem je čelu Aleksandar Markov (35), stao je u odbranu nastavnice Osnovne škole "Karađorđe" u Beogradu koja je tokom ekskurzije planirala posetu amsterdamskoj ulici crvenih fenjera. Oni su ocenili da je ministar Šarčević Jakšićevoj unapred presudio, mada nije uradila ništa mimo zakona.

Vesli Klark (74)

Američki general Vesli Klark (74), komandant NATO u vreme bombardovanja Srbije, ponovo se ostrvio na staru metu, prizivajući intervenciju SAD i EU "zbog pojačanog i opasnog uticaja Rusije na Balkanu". On konstatuje da sukobi u regionu nisu prošlost, uprkos tome što je Zapad silom pocepao nekadašnju Jugoslaviju i stvorio marionetske države

13.04.2018.

Nikos Kocijas (50)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić priredio je večeru u čast grčkog kolege Nikosa Kocijasa (50). Dačić mu je po svom običaju za dobrodošlicu otpevao čuvenu grčku pesmu "Mi mu timonis matia mu". Nasmejani Kocijas je aplauzom pokazao da je oduševljen, ali je imao i specijalnu muzičku želju. Zamolio je Dačića da mu otpeva "Tamo daleko" uz reči da je to najlepša pesma na svetu. Naš ministar je, kako se i očekivalo, ispunio Kocijasu želju.

Milojko Brzaković (63)

Sindikat Zastave oružje obavestio je javnost da se predstavnici rukovodstva nisu pojavili na sednici Odbora za bezbednost i zdravlje na radu. Sindikalci navode da teški uslovi izazivaju obustave rada, kao i da se zaposleni suočavaju s nedostatkom zaštitne opreme. Direktor Milojko Brzaković (63) odgovara da je reč o lažima i da je Inspektorat zadovoljan stanjem u fabrici, ali i da postoji potreba za unapređenjem zaštite na radu, a da su problem pare.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online