Ponedeljak 8. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
30.03.2018.

Miodrag Stojković (53)

U Leskovcu je jubilarnih 10 godina rada obeležila Specijalna bolnica za lečenje steriliteta Spebo, čiji je osnivač profesor dr Miodrag Stojković (53), genetičar svetskog glasa. Da podsetimo, profesor Stojković vratio se u otadžbinu posle velikih uspeha na britanskim univerzitetima i institutima.
- Jubilej smo obeležili prvo radno, uz predavanja stručnjaka, a zatim svečano, na leskovački način - prezadovoljan je Stojković.

Milutin Folić (40)

Sudski veštak utvrdio je da je u komšijsku parcelu zašla zgrada privatne firme Milutina Folića (40), gradskog arhitekte Beograda. U njegovoj firmi kažu da je sve rađeno po zakonu, ali mediji javljaju da je prema nalazu veštaka zgrada zauzela susedno dvorište širinom od 1,35 metara i dužinom 2,3 metra. Takođe da su izvođači radova prilikom uklanjanja prethodnog zdanja oštetili zidove Udruženja slepih Beli štap.

29.03.2018.

dr Ljubomir Ranković (49)

Protođakon dr Ljubomir Ranković (49) odrekao se dela novčane nagrade za životno delo koju mu je uručio grad Valjevo. Taj novac protođakon Ranković namenio je u korist štampanja knjige poezije Desanke Maksimović, pri čemu će pesme za tu zbirku izabrati učenici Valjevske gimnazije, ustanove sa značajnom tradicijom. Knjiga će biti izdata povodom 25. godišnjice smrti velike srpske pesnikinje koja počiva u rodnoj Brankovini kod Valjeva.

Dragan Palma Marković (58)

Dragan Palma Marković (58), predsednik Skupštine grada Jagodina i Jedinstvene Srbije, stranke u vladajućoj koaliciji za čijeg mandata su prestali s radom nekada slavni giganti IMT i IMR, na beogradskom Sajmu automobila pozvao je na obnovu proizvodnje traktora".
- Moramo da iskoristimo međunarodnu popularnost i političku stabilnost i da izvozimo traktore po celom svetu. Moj slogan je kupujmo naše traktore i poljoprivredne proizvode - rekao je Palma.

28.03.2018.

Dr Ivan Spasojević (38)

Dr Ivan Spasojević (38) s Instituta za multidisciplinarna istraživanja osmislio je foto-bioreaktor za proizvodnju dodatnog kiseonika. Prvi aparati trebalo bi da budu postavljeni u Smederevu, gde se nalazi železara. - Zamislite akvarijum s mikroalgama od 7,5 metara kubnih koji može da proizvede kiseonika kao travnjak površine 400 kvadrata. Pri tome se stavara biomasa za đubrivo, pa se aparat isplati za tri godine - objašnjava dr Spasojević.
 

Dragica Nikolić (62)

Dragica Nikolić (62), supruga bivšeg predsednika Tomislava, izabrana je za počasnog predsednika Udruženja likovnih umetnika Srbije, što je naišlo na lavinu negativnih komentara. Među njima je i istaknuti slikar Miloš Šobajić koji je u Parizu stekao slavu. - Ona nije slikar ili vajar pa da bude član. Bavi se mozaikom u slobodno vreme. Svašta se kod nas dešava, pa i to. Ona je izabrana valjda zato što je pomagala udruženje - nezadovoljan je Šobajić.

27.03.2018.

Jelena Jovanović- Žigon (85)

Glumici Jeleni Jovanović- Žigon iz Moskve je stigla velika nagrada za životno delo "Bondarčuk", koju je zaslužila desetinama uloga u pozorištu i na filmu. - To je lepa vest, ali mi je neprijatno da se hvalim. Ne umem to. Za mene je nagrada osmeh običnih ljudi - rekla je velika glumica, supruga pokojnog barda Steve Žigona koja je ovih dana potpisala scenario predstave u Narodnom pozorištu kojom je obeležena 14. godišnjica pogroma nad kosovskim Srbima.

Bojan Ranđelović (46)

Pomoćnik gradonačelnika Pirota Bojan Ranđelović rekao je da "domen zapošljavanja invalida prevazilazi nadležnost gradskih vlasti". To je njegov odgovor na dvonedeljni štrajk glađu Zdenka Borošeka koji time pokušava da ukaže na težak položaj osoba sa invaliditetom koje žive samo od socijalne pomoći jer niko neće da ih zaposli. Borošek je kapetan prve klase, ratni heroj dva puta ranjen u borbi, pa je u Vojsci proglašen trajno nesposobnim.

24.03.2018.

Luka Petrović (44)

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović trudi se da olakša život deci s posebnim potrebama i njihovim roditeljima pre svega izgradnjom infrastrukture, a sada će "finansijski ili u medicinskoj opremi, zaposlenjem ili samozaposlenjem" pomoći udruženje i članove roditelja te dece. Reč je, pre svega, o oko 50 nezaposlenih roditelja školske dece.
- Verujem da te ljude niko do sada nije pozvao na razgovor. Mi ove probleme moramo sistemski da rešimo - kaže Petrović.

Dragan Mektić (61)

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić označio je kao sigurnosnu pretnju Noćne vukove, ruski bajkerski klub s ograncima u nekoliko zemalja. Potom je zabranjen ulazak u BiH predsedniku Noćnih vukova Aleksandru Zaldastanovu i šefu srpskog ogranka Saši Saviću, ali je oko 20 ruskih motociklista ipak ušlo u RS, a Mektić promenio ploču:
- Nisu oni prava pretnja, ali podižu tenzije. Moje ministarstvo nije ni nadležno da im zabrani ulazak u BiH.

23.03.2018.

Vladimir Crnojević (47)

U Krivaji kod Bačke Topole otvorena je prva digitalna farma u Srbiji koju je osmislio Institut Biosens čiji je direktor Vladimir Crnojević (47). Ova farma biće dom za inteligentne robote Sosu i Lalu koje naučnici šalju na njive da saznaju šta na njima najbolje uspeva, ali se određuje i vlažnost zemljišta, potreba za azotom, a služe i za rano određivanje bolesti biljaka. Ova platforma omogućava da se prati stanje useva i određuju aktivnosti i preko mobilnog telefona.

Siniša Mali (45)

Beograd, čiji je gradonačelnik Siniša Mali (45), objavio je drugi tender za ulaganje u Centar Sava, ali se javio samo jedan ponuđač iako je vrednost ulaganja smanjena sa 15 na 12,5 miliona evra. Delta holding Miroslava Miškovića jedini je dostavio dokumentaciju, a za uložen novac dobija se 49 odsto vlasništva, dok grad ulaže nepokretnosti, odnosno sam objekat u žalosnom stanju. Mnogi ekonomisti smatraju da 12,5 miliona evra nije dovoljno za rekonstrukciju.
 

22.03.2018.

Laslo Blašković (52)

Narodna biblioteka Srbije, čiji je upravnik Laslo Blašković (52), uskoro će u svojoj riznici imati prvo srpsko štampano pesničko delo "Gorestni plač" Zaharija Orfelina (1726-1785). Jedini primerak ovog dela u Srbiji izgoreo je u bombardovanju Narodne biblioteke 6. aprila 1941. godine. Sada je obezbeđeno 60.000 evra da se jedini preostali primerak u svetu otkupi od antikvara iz Beča koji je ponudio knjigu upravo Narodnoj biblioteci Srbije.

Radomir Nikolić (42)

Radomir Nikolić (42), sin bivšeg predsednika Srbije i gradonačelnik Kragujevca, s ostalim funkcionerima potrošiće u kafani ove godine oko 5.800 evra gradskog novca. Iznos nije velik, ali je gradska kasa prazna, zbog čega je nedavno podignut kredit od oko dva miliona evra samo za tekuću likvidnost, a i iz republičkog budžeta prebačeno je četiri miliona evra. Pare će se trošiti u kafani Nikolićevog porodičnog i stranačkog prijatelja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online