Ponedeljak 1. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
26.06.2018.

Isak Asiel (54)

Glavni rabin u Srbiji Isak Asiel (54) izjavio je da Zapad ne želi da čuje argumente Srbije u vezi sa KiM jer bi to vodilo ka priznanju da je sve bilo pogrešno. On je istakao da su srpski manastiri, kao i jerusalimski, postali političko pitanje na sednicama Uneska.
- Srpske manastire Priština uz podršku uticajnih država Zapada nastoji da preimenuje u "kosovske", kao što se jevrejske svetinje u Jerusalimu proglašavaju za palestinske - rekao je rabin.

Žarko Radulović (60)

Predsednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik hotela Splendid Žarko Radulović (60) kaže da se Crna Gora ulaskom u NATO verifikovala kod većine sveta kao uređena i bezbedna država. "Benefiti neće večno trajati, ali to treba da iskoristimo tri-četiri sledeće godine kad su u pitanju turizam i investicije." Istovremeno, on upozorava da Crnoj Gori treba 640.000 čistača javnih površina, po jedan na svakog građanina koji prlja.

23.06.2018.

Slađan Disić (54)

Kompanija Simpo otvorila je u Radovnici kod Trgovišta pogon za izradu dečjih krevetaca koji će, po ugovoru sa firmom Mobi nameštaj, biti izvoženi u Nemačku, a vrednost posla je 1,2 miliona evra. Direktor Simpa Slađan Disić (54) pohvalio se da je zaposleno 42 radnika, a da se u narednom periodu planira zapošljavanje još 20, što je velika stvar za mesto od 1.300 stanovnika.

Davor Šuker (50)

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker (50) izgleda da je davno zaboravio da je bio član zlatne omladinske generacije takozvanih čileanaca koja je 1987. godine osvojila titulu svetskog prvaka. Tada je, naravno, bio Jugosloven, a sada besni zbog natpisa ispred sale za konferencije tokom Mondijala u Rusiji na kojoj je pisalo (i to na ćirilici) da je obezbeđen i prevod za srpskohrvatski jezik.
 

22.06.2018.

Miroslav Trajanović (56)

Profesor niškog Mašinskog fakulteta Miroslav Trajanović (56) ponosan je na svoje studente koji su ispunili težak zadatak. Oni su napravili protezu za psa Gašu koji je ostao bez obe noge ispod voza. Studenti kažu da je ovaj projekat bio čist inženjerski zadatak iz kog su puno naučili. Jer, morali su da skeniraju ostatak noge, a onda metodom reverznog inženjeringa izrade geometrijski model proteze koji odgovara Gašinoj anatomiji i to na 3D štampaču.

Radoš Milovanović (63)

Marko Mitrović, radnik namenske u Lučanima koji je svedok pogibije dvojice kolega u eksploziji otpušten je. Njegovi advokati tvrde da je reč o pritisku na svedoka i za to optužuju generalnog direktora Radoša Milovanovića (63) koji sve demantuje.
- Mitrović je dve godine radio na određeno vreme, i da smo to produžili morali bi da ga primimo za stalno. Njegovi nadređeni procenili su da on nije neophodan za proces proizvodnje - kaže Milovanović.

21.06.2018.

Bojana Borić - Brešković (71)

Narodni muzej u Beogradu za Vidovdan otvara svoja vrata posle 15 godina rekonstrukcije, a direktorka ove ustanove Bojana Borić - Brešković (71) savetuje posetioce na koja najvrednija kulturna dobra da obrate posebnu pažnju: monumentalne skulpture iz Lepenskog Vira, kolica iz Dupljaje, zlatne maske iz Tebeništa, srebrno posuđe iz Jabučja, beogradsku kameju, bronzani portret Konstantina velikog prvi srpski novac kralja Radoslava...

Sulejman Ugljanin (65)

Sulejman Ugljanin (65), lider SDA Sandžaka s prijema povodom Ramazanskog bajrama, po ko zna koji put poručio da se Sandžak neće smiriti dok ne dobije autonomiju i da je to ključ za mir na Balkanu. Ugljanin je time sigurno privukao neke glasove, ali i poslao zastrašujuću poruku svakome ko pomisli da investira u Sandžak i zaposli ljude. Za to vreme nastavlja se već masovno iseljavanje iz ovog sve siromašnijeg kraja na Zapad i u Tursku.

20.06.2018.

Šandor Balanji (50)

Spanać sorte matador iz plastenika Šandora Balanjija (50) u Lukinom Selu je najbolji organski spanać u Srbiji. Šandor kaže da za njega nagrada nije iznenađenje.
- Moja porodica se time bavi 20 godina, ali veliku ulogu imaju zemlja na kojoj proizvodimo spanać i ovo podneblje. U blizini je Rezervat prirode Carska bara i nema zagađivača. Nažalost, mnogi poljoprivrednici u mom kraju i dalje prekomerno koriste pesticide - kaže skromni Šandor.
 

Miraš Dedeić (80)

Miraš Dedeić (80), vođa nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, doživeo je da gotovo svi takozvani klirici Podgoričko-dukljanske eparhije pređu pod skute mitropolita Volodimira, člana sinoda Italijanske pravoslavne crkve. Volodimir za sebe navodi i da je mitropolit voljom Ukrajinske pravoslavne crkve Kijevskog patrijarhata, koja takođe nije kanonski priznata, čime je celo zamešateljstvo dobilo ne samo nejasan nego i komičan karakter.

19.06.2018.

Milomir Savčić (59)

Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić (59), govoreći na Vojničkom spomen-groblju Mali Zejtinlik na Sokocu, usprotivio se reviziji karaktera Otadžbinskog rata 1992-95.
- Više od 5.000 pripadnika Prvog korpusa takozvane Armije BiH nisu rođeni u BiH - naveo je Savčić i pitao: Kako su onda Srbi u u BiH bili agresori na svoj dom i na svoj narod?

Zlatko Dalić (52)

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić (52), posle blede igre i pobede nad Nigerijom nije mogao da se uzdrži od nefudbalskih izjava.
- Čestitam igračima na pobedi i disciplini u igri. Igrali smo za naše ljude u Hrvatskoj koji se muče i preživljavaju, igrali smo za naše branitelje. Hvala našim navijačima koji su došli ovde. Mi ćemo i dalje sa ponosom igrati za Hrvatsku - rekao je Dalić.

16.06.2018.

Aleksandar Pavlović (34)

Bivši košarkaš Partizana i nekoliko NBA klubova Aleksandar Pavlović (34) odavno je ušao u srca navijača Partizana zbog svoje ljubavi prema crno-beloj boji. A koliko voli Partizan, na čije utakmice gotovo redovno dolazi, dokazao je i sada kada je svojim novcem odblokirao zabranu BAT tako što je lično platio oko 40.000 evra, koliko je KK Partizan dugovao dvojici svojih bivših igrača.

Oliver Marius (60)

Generalni konzul Republike Rumunije u Srbiji Oliver Marius (60) automobilom marke dačija sa diplomatskim tablicama udario je pešaka, 67-godišnjeg Blagoja T. u Zaječaru, koji je teško povređen i završio u bolnici. Umesto suočavanja sa svojim delom, Marius se pozvao na diplomatskim imunitet kad su na lice mesta izašli pripadnici saobraćajne policije.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online