Subota 29. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
14.08.2018.

dr Ivan Bauer (50)

Poslanik dr Ivan Bauer (50) pokreće raspravu u Skupštini o nacionalnim nagradama ili stipendijama za osvajače medalja na međunarodnim naučnim olimpijadama. - Sigurno će kritičari reći da su ti đaci već odlučili da odu. Ali tako je i sa vrhunskim sportistima, kojima nacionalna penzija ništa ne znači u finansijskom smislu - kaže Bauer i dodaje da bi najbolje bilo da država talentima obezbedi dobra radna mesta, ili donira opremu za rad u zemlji.
 

Ramiz Salkić (45)

Potpredsednik RS iz reda Bošnjaka Ramiz Salkić (45) prvo je na tribini u Gradišci, a potom i na televiziji tražio da se promeni ime Srpske, uz obrazloženje da se drugi konstitutivni narodi ne prepoznaju u njemu. BiH parlamentarac iz Srebrenice Sadik Ahmetović kaže da su izjave njegovog bivšeg kolege iz SDA jeftin populizam. - Ovo je inat, prosipanje nacionalističke retorike, bez konkretnog rešenja za one koje predstavlja i čije je glasove dobio - kaže Ahmetović.

07.08.2018.

Efraim Zurof (70)

Direktor jerusalimskog centra "Simon Vizental" i lovac na naciste Efraim Zurof (70) izjavio je da je "veoma uznemiren što su izraelski avioni leteli na proslavi 'Oluje'".
- Hrvatska je prognala oko 250.000 Srba i do sada nijedna strana država nije učestvovala u proslavi - rekao je Zurof. Da podsetimo, Izrael je dogovorio prodaju Hrvatskoj 12 polovnih aviona F16 za pola milijarde dolara i nije propustio priliku da se izreklamira

Goran Đorđević (44)

Načelnica Sanitarne inspekcije Radica Nikolić kaže da je Cvetna pijaca u Nišu najgora u Srbiji i da je već nekoliko puta razmatrano da se zatvori. Goran Đorđević (44), direktor JP Tržnica, koje upravlja pijacama nije se pojavio na razgovoru o tome, pa je načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski odbrusila gradonačelniku Darku Bulatoviću: "Pričamo o pijacama, a nema direktora. Je l' tako, gradonačelniče?!"

31.07.2018.

Vuk Jeremić (43)

Narodna stranka nekadašnjeg predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića (43) pokrenula je prikupljanje potpisa građana protiv sporazuma kojim bi Srbija omogućila Prištini članstvo u Ujedinjenim nacijama. Na štandovima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, peticiju je već prvog dana potpisalo mnoštvo građana. - Ovo nije stranačka akcija, već nam je cilj da pokažemo režimu da se narod protivi takvom ishodu - rekao je Jeremić.
 

Slavica Đukić Dejanović (67)

Srbiju mori bela kuga zbog sirotinje, a trgovci zarađuju na maržama na koje idu i do 70 odsto od cene opreme za bebe. Ministarka za demografiju Slavica Đukić Dejanović (67) priznaje da su cene previsoke, ali kaže i da "u slobodnoj zemlji ne može nikome ništa da se naredi". Udruženje potrošača ukazuje da roditelji putuju u Mađarsku kako bi jeftinije kupili sve što treba za novorođenčad i da državna pomoć za prvo dete pokrije tek prvu kupovinu.

28.07.2018.

Anatolij Antonov (63)

Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov (63) odbacio je deklaraciju državnog sekretara Majka Pompea Senatu u kojoj ne priznaje ankesiju Krima na osnovu referenduma stanovništva i zalaže se za nastavak politike sankcija. "Očekujemo od Stejt departmenta i deklaraciju da je Kosovo Srbija", pozvala je ruska ambasada SAD da budu principijelne i uvaže i teritorijalni integritet Srbije.

Damir Šehović (37)

Crnogorski ministar prosvete Damir Šehović (37) tvrdi da je obezbeđena ravnopravnost pisama, iako su latinicom ispisani svi obrasci i računi, putokazi i nazivi ustanova, dok je ćirilica ostala na groblju. - Takozvani alfabet crnogorskog jezika sa dva dodatna slova nije se primio, pa se sada komunikacija države i građana odvija na latinici da ne bi koristili ćirilicu - kaže profesor Veselin Matović.
 

26.07.2018.

Dušan Miletić (94)

Da godine nisu nikakva prepreka kada je ljubav prema fudbalu u pitanju najrečitije dokazuje starina Dušan Miletić (94) iz Velikog Popovića. Deda Dule, kako ga mnogi zovu, najstariji je navijač Crvene zvezde i ne prošušta utakmice kluba koji voli i prati od mladosti. Protiv Spartaksa, fudbalere je bodrio sa severne tribine stadiona "Rajko Mitić", gde se okupljaju najvatreniji navijači.

Milutin Jeličić (56)

Protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke (56) javni tužilac u Kruševcu konačno je podigao optužnicu za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja. Njemu sada, ako je verovati najavama iz SNS-a, sledi i isključenje iz vladajuće stranke jer se navodno čekalo da se njegova krivica dokaže pred sudom, uprkos brojnim svedočenjima oštećenih žena.

25.07.2018.

Dragan Đilas (51)

Dragan Đilas (51) okupio je većinu srpske opozicije u jedan blok, a sada je uspeo da sve te stranke prihvate ozbiljne principe, iako ih to može koštati poslaničkih mesta i prinadležnosti. Na sastanku je dogovoreno: mogućnost bojkota izbora ako uslovi ne postanu normalni, protivljenje pokušajima da Srbija pristane na članstvo Kosova u UN i da se ne ide u EU dok se ne vidi kako će ona biti organizovana u budućnosti i šta će biti s NATO.

Zoran Radojičić (55)

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić (55) još nije pokušao da reši problem javnog prevoza iako je od početka ovog meseca 13 putnika povređeno zbog naglog kočenja. Uzrok je premor vozača koji osmočasovno radno vreme u gradskim uslovima provedu bez klima-uređaja, a pri tom imaju limitirano vreme za vožnju. Često se vozi bez pauza, a na nekim okretnicama nema toaleta. Od početka ove godine otkaz je dao 101 vozač.

24.07.2018.

Tod Martin (48)

Direktor teniske Kuće slavnih i nekadašnji trener Novaka Đokovića Tod Martin (48) jedan je od retkih koji se usudio da se usprotivi dizanju u nebesa Nadala i Federera na račun srpskog tenisera. On veruje da je dominacija ove dvojice posledica odsustva Novaka sa ATP.
- Oni su imali nekoliko neverovatnih godina, ali to se desilo u odsustvu momka koji je osvojio četiri grend slem titule pre toga - rekao je Martin.

Zoran Drobnjak (62)

Ko god da se provozao srpskim auto-putevima teško da može da se složi sa idejom v. d. direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka (62) da se od iduće godine za deset odsto podigne cena putarina. Toga je svesna i ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović koja ga je brže-bolje "poklopila" izjavom da u Vladi Srbije o povećanju cena niko i ne razmišlja i poručila Drobnjaku da se bavi svojim poslom.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online