Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
13.09.2018.

Aleksandar Čepurin (66)

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin (66) rekao je da je Kosovo srpska zemlja, njena kolevka i njena svetinja i da treba da se vrati u pravno i državno polje Srbije u skladu sa međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244 . On je dodao da je situacija sa Kosovom ista kao sa Krimom, koji je ruska zemlja i koji je vraćen Rusiji.

Kolinda Grabar Kitarović (50)

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović (50) pobesnela je posle govora Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici. Nju je posebno pogodila rečenica da "u Kninu pre poslednjeg rata iz 90-ih nikada nije bilo šahovnice". Ona je rekla da će "šahovnica večno vijoriti u Kninu", zaboravljajući da je taj "podvig" ostvaren etničkim čišćenjem pola miliona Srba.
 

12.09.2018.

Brajan Feri (73)

Legendarni britanski pevač Brajan Feri (73) poznat je kao čovek koji rado gostuje pred beogradskom publikom, ali za razliku od nekih drugih zvezda nema megalomanske zahteve. On je uoči poslednjeg koncerta u Štark areni imao samo jednu želju: da poseti Narodni muzej, gde je uživao u našem kulturnom nasleđu.

Srđan Darmanović (57)

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović (57) izjavio da su odnosi Podgorice i "verovatno najbolji otkad su dve države postale nezavisne", ali je prećutao nesnosan položaj Srba u svojoj državi. Umesto toga, za "kvarenje odnosa" optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu i "pojedine ministre" iz Vlade Srbije.

11.09.2018.

Milorad Mažić (45)

Najbolji srpski i jedan od najboljih svetskih sudija Milorad Mažić (45), uprkos brojnim obavezama na fudbalskom terenu, stigao je i da doktorira na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Prema njegovim rečima, fakultetu se posvetio posle srednje škole, magistrirao je pre 12 godina, a doktorsku disertaciju je radio čitave tri godine.

Ognjen Vranješ (29)

Bivši fudbaler Crvene zvezde, sada igrač Anderlehta, Ognjen Vranješ (29) osuđen je na uslovnu kaznu u Grčkoj zbog, kako je obrazloženo, neprimerenog ponašanja u vreme dok je igrao za AEK. On je na društvenim mrežama pozivao na nasilje prema navijačima Olimpijakosa, a na sudu mu nije pomoglo to što je sporni poziv kasnije obrisao.
 

08.09.2018.

Dragan Živanović (39)

Dragan Živanović (39) je zaječarski vatrogasac i jedan od običnih svakodnevnih heroja koji ostaju u senci. Ovog puta je s ekipom izvukao povređenog čoveka iz olupine kola i pola sata ga držao na rukama dok nije stigla Hitna pomoć. - Vozač je trpeo velike bolove. Izvukli smo ga i naslonio sam se na auto, a njega na sebe. To je moj posao i moram da ga radim. Na mestu nesreće se sve isključuje, jer je reč o životima - posvećen je Dragan.

Stevan Đurović (52)

Inspektorat Ministarstva rada, čiji je direktor Stevan Đurović (52), podnela je pet krivičnih i jednu prekršajnu prijavu posle pogibije na gradilištu u Beogradu poginuo Nebojša Turović, koji je radio na crno. Inspekcija je na dan nesreće, 29. avgusta, saopštila da je početak radova prijavljen 14, 15. i 24. avgusta, a da je rok za to bio 15 dana. Međutim, to ne menja činjenicu da se gradilište nalazi oko 400 metara vazdušnom linijom od Ministarstva.
 

07.09.2018.

Goran S. Đorđević (53)

Na čelu Balkanske unije fizičara naredne četiri godine biće dr Goran S. Đorđević (53), profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu. On je prvi predsednik ove unije iz Srbije. Goran Đorđević je i izvršni direktor Mreže matematičke i teorijske fizike Jugoistočne Evrope, a njegovi studenti nedavno su napravili su robota koji bi trebalo da radi u kineskim staračkim domovima. Robot je do četiri puta jeftiniji od sličnih na svetskom tržištu.

Dragan Mektić (62)

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić (62) rekao je da "nije čudo što novinari dobiju po glavi, jer svašta pišu". Siniša Vukelić, predsednik Kluba novinara Banjaluka kaže da sa tim ne sme čak ni da se šali, naročito posle prebijanja novinara Vladimira Kovačevića, vređanja kamermana, salve uvreda na društvenim mrežama... - Dragan Mektić mora da pazi šta priča, jer je ovo neprimereno bilo kojem čoveku, a kamoli ministru bezbednosti - kaže Vukelić.

06.09.2018.

Marko Milenković (32)

Marko Milenković (32) ispisao je novu istoriju Ljubičevskih konjičkih igara. Prvi je višebojac kome je pošlo za rukom da tri puta uzastopno osvoji titulu višeboja. U pet disciplina od maksimalnih petnaest Milenković je osvojio četrnaest poena. A posle 53 godine, postavio je i novi rekord u kurirskom jahanju, zamenivši torbice za nešto manje od 23 sekunde. Milenković je tako postao prvi višebojac kome će viteška sablja ostati u trajnom vlasništvu.

Nebojša Atanacković (75)

Minimalna cena rada po satu u Srbiji je 143 dinara (oko 1,21 evro) i sindikati traže da se ona poveća na oko 300 evra na mesečnom nivou ne bi li se izjednačila sa minimalnom potrošačkom korpom koja osim namirnica uključuje i druge osnovne proizvode poput odeće i sredstava za higijenu. Predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković (75), kaže da povišicu iznad 6,5 odsto mora da pokrije država povećanjem neoporezivog dela plate.
 

05.09.2018.

Duško - Zeja Jovanović (71)

Duško - Zeja Jovanović (71), u Nemačkoj je poznat po pesmama i slikama, ali je u otadžbini bio u senci. - Sasvim je normalno da moj prvi umetnički ritual u Srbiji, pod nazivom Pinkumska ruka i čuvar lipovog meda, nije naišao na razumevanje. Zaboravili smo svoje korene i postali smo sebi nepoznati - kaže umetnik iz Velikog Gradišta. Možda, ipak, ima nade da se i to promeni, pošto je otvorena Zejina izložba u Beogradu.

Dragoljub Mićunović (88)

Dragoljub Mićunović (88) bio je jedan od osnivača i prvi predsednik DS-a, pa je napustio tu partiju da bi se u nju vratio, a sada je doživeo da mu na Glavnom odboru oduzmu reč. Naime, novo stranačko rukovodstvo rešilo je da uđe u široki opozicioni savez pod vođstvom Dragana Đilasa i nije pokazalo želju da sluša opširne govore prethodnika koji su protiv te ideje. Mićunoviću je samo rečeno da mu je vreme isteklo.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online