Ponedeljak 17. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
17.10.2018.

Mira Ninošević (57)

Kroz postavku 19 replika iz arheološke zbirke kulturnog nasleđa Leskovca, uvođenjem staza za slepe i slabovide i audio-vodiča, Narodni muzej u Leskovcu postaće pristupačniji osobama s ovom vrstom invaliditeta. Izložba je otvorena na Svetski dan belog štapa, a direktor muzeja Mira Ninošević (57) rekla je
da će ubuduće biti deo stalne postavke. U Jablaničkom okrugu registrovano je 330 slepih i slabovidih osoba, ali se smatra da ih je mnogo više.
 

Predrag Milačić (50)

Saša Kostić, predsednik Udruženog pokreta slobodnih stanara, saopštio je da su petorica građana Niša podneli tužbe protiv Gradske
toplane čiji je direktor Predrag Milačić (50). Oni traže nadoknadu štete zbog nezakonito visokih računa jer su plaćali i stavke koje nije trebalo da im budu na teretu, što je utvrdio državni revizor. "Južne vesti" navode da su građani kroz fiksni deo računa plaćali nezakonito uvećane plate, tople obroke i jubilarne nagrade.

16.10.2018.

Brankica Janković (45)

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković (45) jedna je od retkih državnih službenika koja i dalje reaguje na nepravdu. Ona je obavestila javnost da v. d. direktora Opšte bolnice u Prijepolju, ni nakon opomene, u zakonskom roku nije postupio po njenoj preporuci i preduzeo mere otklanjanja posledica diskriminacije na osnovu starosnog doba. Inače, šestoro zaposlenih te bolnice podnelo je pritužbe.

Amar Češljar (40)

Amar Češljar (40), bubnjar benda Dina Merlina, izazvao je zgražavanje javnosti u BiH pošto je poručio da bi poslao tenk na Hrvate koji su u Mostaru protestovali protiv Željka Komšića, novoizabranog člana Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda, koji je izabran pre svega glasovima Bošnjaka.
"Ma, tenk poslat" i opleti. Ovo je, ba, ludilo. Nema tu glave za razgovore", napisao je Češljar.
 

13.10.2018.

Rajko Petrov Nogo (73)

U Gračanici su počeli pesnički susreti "Lazar Vučković", a istoimenu nagradu je dobio Rajko Petrov Nogo (73) koji, zbog bolesti, nije mogao da prisustvuje uručenju. Proslavljeni i višestruko nagrađivani pesnik u pismu organizatorima se zahvalio stihom: "Iz novih fresaka stara tuga veje, nije sve propalo kad propalo sve je."

Mevludin Nuhodžić (59)

Crnogorski ministar policije Mevludin Nuhodžić (59) ostaće upamćen kao prvi koji je Srbima zabranio ulazak na fudbalsku utakmicu. Naime, lokalni list "Borba" tvrdi da je više desetina navijača iz Podgorice i Bara, koji se izjašnjavaju kao Srbi, moralo da potpiše da neće prisustvovati meču Crna Gora - Srbija.

12.10.2018.

Najdžel Kenedi (61)

Slavni britanski violinista Najdžel Kenedi (61) stigao je u Beograd da otvori 50. BEMUS koncertom u Centru Sava.
- Sviram za srpske prijatelje i vrlo sam uzbuđen zbog toga. Prvi put kada sam došao pogodilo me je koliko je orkestar bio dobar i kako su svi ti mladi ljudi inspirisani. Nikad neći zaboraviti koncert posle bombardovanja. Bilo je nemoguće svirati usled toliko emocija. Posle sam se odlično povezao sa tim divnim ljudima - kaže Najdžel.

Jeronim Drugi (80)

Zvaničnici Grčke pravoslavne crkve arhiepiskopa Jeronima Drugog (80) saopštili su da će se "odupreti pritiscima ruske crkve", koja poziva na razgovor kako bi sprečila ukrajinsku crkvu da se otcepi od Moskovske patrijaršije. Patrijarh vaseljenski Vartolomej obećao je autokefalnost ukrajinskoj crkvi koja to nije tražila. Bugarska crkva prošle nedelje takođe je odbila poziv iz Moskve, dok su srpski, aleksandrijski i jerusalimski patrijarh podržali RPC.
 

11.10.2018.

Milorad Jurković (46)

Novosađanin veštih ruku i velikog srca Milorad Jurković (46), zvani Stolar Mile, postao je slavan po tome što je napravio i besplatno podelio sirotinji hiljade stolica za hranjenje beba. Kasnije je besplatno pravio i specijalne stolice za decu s posebnim potrebama kako bi im život učinio lepšim, ali se nije na tome zaustavio. Nosio je patike, igračke odeću, a sada je siromašnoj porodici Smukov s troje hendikepirane dece obezbedio ogrev za zimu.

Jens Stoltenberg (59)

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg (59) ovih dana krstari Srbijom i ubeđuje ljude da je ova alijansa bombardovala redom isključivo da bi uklonila Slobodana Miloševića, a da osiromašeni uranijum ne šteti zdravlju. Izvršni direktor CESID-a saopštio je na Tviteru da prema poslednjem, septembarskom istraživanju, samo 14 odsto stanovništva podržava članstvo Srbije u ovoj Organizaciji, dok je 75 odsto njih izričito protiv.
 

10.10.2018.

Batist Erben (29)

Jedan od najboljih francuskih saksofonista Batist Erben (29) malo priča i mnogo svira. Ove sezone stići će da u okviru beogradskog festivala
"Le Tour de Sax" skokne i do sale Niškog kulturnog centra, gde će održati koncert uz klavirsku pratnju Andreje Hristića. On je iskoristio pametnu odluku organizatora da "decentralizuju" festival, kako bi poznate saksofoniste mogla da čuje i publika u drugim srpskim gradovima.

Slavica Đukić-Dejanović (67)

Ministarka za populacionu politiku Slavica Đukić-Dejanović (67) kaže da nije neobično što neke porodilje primaju 1.000 dinara (oko osam evra) mesečno. - Reč je o ženama koje su u životu radile po mesec i sada će primiti oko 101 evro godišnje. Ni toliko do sada nisu imale - kaže ministarka i dodaje da država nema para da sve porodilje i trudnice dobiju minimalan iznos. Porodiljama ostaje da odgaje dete s osam evra mesečno.

06.10.2018.

Nikolaj Luganski (46)

Jedan od najvećih svetskih pijanista Nikolaj Luganski (46) stigao je iz Moskve u Beograd, gde će održati dva koncerta. On se rado vraća u Srbiju jer je u Beogradu održao svoj prvi samostalni koncert, još kao student 1995. godine.
- Čak i ako poznajete orkestar, kao ja Beogradsku filharmoniju, možda ne poznajete delo koje se izvodi. Ali, čak i da se ne znamo, prepoznali bi se kroz muziku - udelio je Nikolaj kompliment beogradskim klasičarima.

Stevo Culej (54)

Poslanik vladajućeg HDZ-a Stevo Culej (54) založio se u Saboru prilikom rasprave o Zakonu o oružju da "svaki psihički i fizički zdrav Hrvat, koji se nalazi u pograničnim delovima s bivšom neprijateljskom Srbijom, ima oružje pod kontrolom i pri ruci, jer ko zna šta donose noć i budućnost". Poslanik opozicionog SDP-a Nenad Stazić odgovorio je da Culej iznosi fašističke teze i pitao da li bi to utvrđivao ko je Hrvat po imenu: "Štef, ili Stjepan i Steva."
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online