Ponedeljak 17. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
03.10.2018.

Dženet Saterlend (63)

Na književnoj večeri u Nišu govoriće engleska pesnikinja Dženet Saterlend (63). Ona putuje po mestima u Srbiji koje je 1846/47. godine posetio njen čukundeda Džordž Dejvis. On je o tome napisao dva ilustrovana dnevnika u kojima je beležio svoju očaranost predelima, mišljenja ljudi, običaja i utiske.
- Želela sam da vidim šta se promenilo, da razmišljam o protoku vremena, o tome šta smo od tada napravili od sveta - kaže Dženet.

Valentin Incko (69)

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (69) rekao je da međunarodna zajednica nije intervenisala dovoljno pred oktobarske izbore.
- Biću pomalo ironičan, trebalo je više insistirati na skeniranju biračkih listića i drugim tehničkim unapređenjima da bismo obezbedili slobodnije i fer izbore. Međunarodna zajednica želi da bude partner BiH, ali ne možemo dozvoliti da neodgovorni političari podrivaju sve pozitivno što je zajedno stvoreno - rekao je Incko.

02.10.2018.

Marija Zaharova (43)

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova (43) ne krije veliku naklonost prema srpskom narodu, što je potvrdila nedavnim dolaskom na Sabor trubača u Guči. Ona je na Fejsbuku objavila fotografiju sa srpskim i ruskim šefovima diplomatije, Ivicom Dačićem i Sergejem Lavrovim i potpisom: "Ruska i srpska braća i sestre."

Milun Todorović (49)

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović (49) postao je predmet opšte sprdnje na društvenim mrežama. Naime, on je izjavio da je otvaranje startap centra u ovom gradu "veliki korak za odliv mozgova iz Čačka za početak u Beograd, a kasnije naravno i diljem Evrope i sveta", na šta je reagovala opozicija zahtevom da podnese ostavku jer bruka grad.
 

29.09.2018.

Patrijarh Irinej (88)

Poglavaru Srpske pravoslavne crkve, patrijarhu Irineju (88) pripala je velika čast, ali i ogromna odgovornost da pokuša da pomiri vaseljenskog i ruskog patrijarha, Vartolomeja i Kirila. Naime, kao što su "Vesti" već pisale, pravoslavnoj crkvi preti veliki raskol ukoliko Vartolomej ostane pri stavu da prizna autokefalnost Ukrajinske pravoslavne crkve.

Donald Tramp (72)

Američki predsednik Donald Tramp (72) propisno se izbrukao na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, gde je govornicu pokušao da iskoristi za neumerene hvalospeve sopstvenoj vladavini. Umesto dužne pažnje, dobio je salve smeha u sali, da bi se sutradan, opet ničim izazvan, obrušio na Kinu kao novog "neprijatelja broj jedan".
 

28.09.2018.

Goran Nikolić (45)

U svečanoj sali opštine Veliko Gradište za danas je zakazana promocija filma i knjige o Goranu Nikoliću (45), slabovidom maratoncu iz Kragujevca koji je istrčao 55 uzastopnih maratona za 55 dana. U organizaciji Rotari kluba Veliko Gradište, najpre će biti održan razgovor o knjizi koju je priredio Aleksandar Bojić. Zatim je na programu i projekcija dokumentarnog filma "Otvorenih očiju", koji je o Goranovom poduhvatu snimio Marko Novaković.

Dragoslav Pavlović (37)

Tender niškog JKP Medijana vredan oko pola miliona evra za auto-čistilice, prema oceni Komisije za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki, pisan je tako da favorizuje određene proizvođače. Stoga je ovo preduzeće moralo da ga izmeni i da plati odštetu od 120.000 dinara. Direktor Medijane Dragoslav Pavlović (37) kaže da niko nije kažnjen. - Mislim da je to manje bitno. Tih 120.000 idu Republici, pa nije tako velika šteta - rekao je Pavlović.

27.09.2018.

Zorana Mihajlović (48)

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović (48) da radna grupa Ministarstva pravde razmatra inicijativu fondacije "Tijana Jurić" o uvođenju doživotne kazne zatvora za ubice dece i trudnica. Ona je rekla da veruje da će usaglašeni predlog prihvatiti i Vlada i Skupština Srbije, koja ga dosad nije razmatrala, uprkos peticiji sa 160.000 potpisa.

Goran Aleksić (64)

Posle visokih temperatura, Srbiju je u roku od samo dva dana zahvatio hladni talas, ali Beogradskim elektranama na čijem je čelu direktor Goran Aleksić (64) ne pada napamet da ranije počnu sa sezonom grejanja. Propisi kažu da se grejanje uključuje i pre 15. oktobra ukoliko prosečna srednja temperatura bude ispod 12 stepeni, ali od toga ove godine neće biti ništa.

26.09.2018.

Natalija Savić (17)

Na svetskom prvenstvu u kik-boksu održanom u Italiji, Natalija Savić (17) iz Severne Kosovske Mitrovica osvojila je zlatnu medalju. Ona je pobedila u kategoriji + 60 i disciplini lou kik, kao članica juniorske reprezentacije Srbije. Natalija je jedna od najuspešnijih mladih sportistkinja sa Severa Kosova i u više navrata je osvajala zlatna odličja. Krajem juna osvojila je zlato i na Balkanskom prvenstvu održanom u Sarajevu, takođe kao reprezentativka Srbije.

Andrej Plenković (48)

Hrvatski premijer i predsednik HDZ-a Andrej Plenković (48) izjavio je kako je od 1993. godine u Hrvatskoj bilo 33 milijarde evra direktnih stranih ulaganja. On se pohvalio da su Hrvati jeftini i da je sat rada čak 3,2 puta niži nego u Nemačkoj. Plenković ipak zaostaje u regionalnoj trci u bedi. Naime, u Srbiji je minimalna cena rada 1,21 evro, a ministar finansija Siniša Mali poručuje da je najjeftinija radna snaga u regionu i dalje osnovna razvojna strategija Vlade Srbije.

 

25.09.2018.

Dobrivoje Krsmanović (55)

Dobrivoje Krsmanović (55) pobednik je prve Krompirijade koja se održava u njegovim zavičajnim Katićima kod Ivanjice. Njegova supruga Milka je pred gostima donela vagicu i svi zajedno su se uverili da je krtola, sorte sifra, koju su oni odgajili, teška - 1.820 grama. Njima je kuća na 1.084 metra nadmorske visine, a njive još stotinak metara više.

Jelena Karleuša (40)

Folk-pevačica Jelena Karleuša (40) i u novoj sezoni Zvezda Granda ostala je dosledna sebi - u negativnom smislu. Kao član žirija nastavila je da vređa takmičare i "ocenjuje" njihovo pevačko umeće, mada za to nema nikakve kvalifikacije.
- Ne sviđa mi se to otvoreno "e"... malo mi je to sve ruralno zvučalo - rekla je jednoj takmičarki.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online