Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
06.11.2018.

Žarko Paspalj (52)

Proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj (52), pravi kolekcionar medalja sa najvećih takmičenja, izabran je za prvog ambasadora ABA lige. On je najavio da će regionalno takmičenje maksimalno promovisati kako bi postalo jedno od najuglednijih u Evropi. Popularni Žare je istakao da mu je osnovni motiv spajanje bivše Jugoslavije kroz sport.

Kolinda Grabar Kitarović (50)

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović (50) "užasno je razočarana" što, kako kaže, još nije postignut napredak u razgovorima sa Srbijom o rešavanju problema nestalih u poslednjem ratu. Ona je tako nastavila trend optuživanja Beograda, ujedno krijući grobnice u kojima leže hiljade pobijenih Srba.

03.11.2018.

Maja Maletković (25)

Rediteljka Maja Maletković (25), kao deo međunarodnog tima srpskih i kanadskih umetnika, u Montrealu postavlja novu predstavu koja za polazište ima priče Franca Kafke i okuplja tim vrhunskih cirkuskih izvođača koji su sarađivali sa međunarodnim cirkusima, kao što je Cirljue de Soleil. Vrednost ovog poduhvata prepoznao je Kanadski umetnički savet, uz čiju podršku je projekat i omogućen.

Kadri Veselji (51)

Predsednik skupštine Kosova Kadri Veselji (51) prednjači u zapaljivim izjavama, pa je to na vanrednoj sednici parlamenta u Prištini rekao da "Kosovo ima jednog neprijatelja, to je Srbija i samo jednog predsednika koji je protiv nezavisnosti Kosova, a to je Aleksandar Vučić. Na salvu negativnih reakcija iz Beograda ovaj, kako ga zovu, gospodar rata, nije dugo čekao.
 

02.11.2018.

Jelena Stojković (37)

Za reportažu o dečaku Kosti, koji je jednoj porodici u teškim trenucima doneo radost i nadu u bolje dane, novinarka Jelena Stojković (37) dobila je nagradu "Dr Marko Mladenović". Jelena kaže da voli da se bavi ljudskim pričama, te da joj ova nagrada i te kako znači, tim pre što prelazi lokalne gradske okvire.
- Ja sam srećna što sam nagrađena za taj tekst, jer su upravo ljudske priče te koje pomeraju granice novinarstva - kaže Jelena.

Valentin Incko (69)

Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko (69) podneće 6. novembra izveštaj Savetu bezbednosti UN, a lokalni mediji javljaju da će konstatovati da još nisu ispunjeni uslovi za kraj mandata OHR-a. Ti izvori navode da će Incko svoj stav obrazložiti pojačanom nacionalnom retorikom, odsustvom reformi, i nerešenim pitanjem vojne i državne imovine. Incko ima još jedan razlog da se protivi ukidanju, a to je plata od 24.000 evra.

01.11.2018.

Oskar Frajzinger (58)

Kraljevo je posetio osvedočeni prijatelj srpskog naroda, švajcarski pesnik Oskar Frajzinger (58) čija su dela prevedena na naš jezik. On je poručio da NATO i Zapadni mediji Rusiju i pravoslavni svet u celini prikazuju u negativnom svetlu, ali da običan narod zna da nije tako. - Kada na ulici razgovaram s ljudima niko neće da kaže nijednu ružnu reč o Srbiji, ni o Rusiji. Moramo svi da sarađujemo, jer bez razumevanja nema opstanka - kaže Frajzinger.

Bratimir Vasiljević (65)

Funkcioneri niške Opštine Pantelej, javljaju "Južne vesti", slupali su već drugi službeni automobil, škodu fabiju. Kako se navodi, za volanom je bio predsednik opštine Bratimir Vasiljević (65), a na mestu suvozača predsednik skupštine Srđan Nešić, koji je prošle jeseni slupao opštinsku škodu superb. Prema tim izvorima, policija nije obavila uviđaj, a Vasiljević se nije javljao na telefon, dok je Nešić poručio da nema šta da kaže "Južnim vestima".

31.10.2018.

Đuzepe Konte (52)

Italijanski premijer Đuzepe Konte (52) posetio je Moskvu i založio se kod predsednika Vladimira Putina da se njegova zemlja priključi gasovodu Turski tok. Pri tom, Konte očekuje da se to sprovede većim delom trasom projekta Južni tok koji je odbačen 2014. godine pod pritiskom SAD. U tom slučaju, Srbija bi povratila predviđenu ulogu tranzitera ruskog gasa i čvorišta za raspodelu, kao i skladište u Banatskom dvoru, što bi joj donosilo oko 50 miliona evra godišnje.

Veroljub Dugalić (63)

Vrhovni sud doneo je odluku da banke moraju da upoznaju klijenta s troškovima obrade kredita. Na primer, da je potrošeno 200 dinara na papir, 150 za struju ili 200 za štampač i da ti troškovi mogu da budu naplaćeni. Uprkos tome, Veroljub Dugalić (63) iz Udruženja banaka kaže da banke imaju pravo da naplaćuju troškove u proporcionalnom iznosu. Uobičajeno je dva odsto od vrednosti kredita. Protiv banaka je u Srbiji zbog toga podneto 7.000 tužbi.

30.10.2018.

Nemanja Vidić (37)

Nekadašnji kapiten Mančester Junajteda i bivši srpski reprezentativac Nemanja Vidić (37) izabran je za trećeg najboljeg defanzivca u istoriji Premijr lige u anketi uglednog magazina "Four four tnjo". Ispred srpskog asa samo su Rio Ferdinad, Vidićev dugogodišnji saigrač iz Junajteda i bivši kapiten Čelsija Džon Teri.

Lav Pajkić (23)

Autor emisije Kontravizija na Pinku Lav Pajkić (23), poznat po izvrtanju činjenica montažama i po humoru ispod svakog nivoa, bez da je trepnuo izjavio je beogradskim medijima da mu je uzor legendarni Milovan Ilić Minimaks. On se takođe pohvalio da je "učio od najvećih imena u ovoj profesiji" i požalio se na "prljavu taktiku" svojih protivnika.
 

27.10.2018.

Tomislav Šapina (53)

Nemački trgovinski lanac Lidl, čiji je predsednik za Srbiju Tomislav Šapina (53), izašao je u Beogradu u susret građanima koji su tražili da se prilikom izgradnje prodavnice na Adi sa parcele ne tera keruša Maša, koja već 16 godina živi na tom mestu. Iz Lidla su obećali da ne samo da neće da teraju Mašu, već da će kompanija osobama koje brinu o njoj, obezbediti određenu količinu hrane kako bi Maša uvek imala kvalitetan obrok.

Zlatibor Lončar (47)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar (47) pita: "Gde to ima da vas pregleda lekar, pa vi kažete da hoćete kod drugog. Pa, hoćete li i kod trećeg lekara? Gde to na svetu ima?" Na sajtu ministarstva objavljen je Zakon o pravima pacijenta, gde član 13. izričito navodi: "Pacijent ima pravo da od doktora medicine, odnosno stomatologije, koji nije učestvovao u pružanju zdravstvene usluge, traži mišljenje o stanju svog zdravlja."

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online