Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
11.12.2018.

prof dr Zoran Stanković (64)

Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu, čiji je predsednik prof dr Zoran Stanković (64), dodelilo je stipendije za najbolja 63 srednjoškolca u Medveđi. Cilj je da oni budu motivisani da nastave školovanje, a narednih devet meseci primaće po 6.000 dinara. Katarina, Petra i Iljira iz Ekonomske škole ističu da će im to pomoći u nabavci opreme za školovanje. Stipendije će dobiti i 120 učenika u Bujanovcu i 117 u Preševu.

Jonuz Delaj (66)

Guslar s Kosova Jonuz Delaj (66) rasplakao se što su gusle upisane na listu Uneska kao nacionalno bogatstvo Srbije. Albanci gusle zovu lauta, a Delaj suze nije mogao da zaustavi u TV emisiji jer tvrdi da ovaj muzički instrument daje identitet i predstavlja albanski narod.
- Srbi su nas pobedili. Dali smo im lautu, oni su nas opljačkali - kazao je Delaj i optužio kosovske institucije da su odgovorne i da nisu dovoljno lobirale u Unesku.
 

08.12.2018.

Danica Grujičić (59)

Prof. dr Danicu Grujičić (59), načelnicu Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije (KCS), ni slomljeno stopalo nije sprečilo da radi. Ona je u gipsu i kolicima operisala pacijenta. - Pacijenti na klinici su mnogo bolesniji od mene. Prelom me sprečava da hodam i da se oslanjam na nogu, ali me ništa ne boli. Ne bi trebalo od mene praviti heroja, jednostavno, moji pacijenti ne mogu da čekaju - posvećena je profesiji dr Danica Grujičić.

Danijela Batar (36)

Banjalučki mediji navode da je v. d. direktora Inspektorata RS Danijela Batar (36) odlučila da ostane u fotelji po svaku cenu i uslove konkursa prilagodila sebi. Navodi se da je konkurs raspisan 12. oktobra zahtevao školsku spremu iz oblasti prirodnih, društvenih, tehnoloških ili tehničkih nauka. Prema tim izvorima, Batareva je konkurs poništila i raspisala novi koji predviđa i medicinski fakultet, ali samo smer farmacija koji je ona završila.

07.12.2018.

Neđo Trninić (62)

Privredno društvo Šandong Internacional uplatilo je 4,4 miliona evra, čime su stvoreni uslovi za potpisivanje ugovora o koncesiji na 33 godine za izgradnju auto-puta Banjaluka - Prijedor od oko 42 kilometra. Neđo Trninić (62), ministar saobraćaja RS rekao je da će eksproprijacija biti završena za godinu dana, koliko Kinezima treba da završe projektovanje. Auto-put će biti završen za četiri godine.

Edi Rama (54)

Albanski premijer Edi Rama (54) izjavio je da je Kosovo uvelo takse od 100 odsto na srpske proizvode jer je Beograd kršio sporazum CEFTA.
- Kosovo se žalilo, ali nije bilo reakcija s druge strane. Povećanje carina od 100 odsto na proizvode iz Srbije je nenormalno, ali je i situacija nenormalna - rekao je Rama u Zagrebu, nakon susreta sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.

06.12.2018.

Seka Aleksić (37)

Folk pevačica Seka Aleksić (37) dokazala je da između izvođača raznih žanrova ne mora da postoji netrpeljivost i da su komplimenti "drugoj strani" normalna stvar. Ona je posle koncerta Đorđa Balaševića u Beogradu medijima izjavila da je za ta četiri sata niko nije tako nasmejao, niti rasplakao kao Panonski mornar i da je održao lekciju o pravim vrednostima.

Petro Porošenko (53)

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko (53) i dalje se igra sudbinom svog naroda i umesto smirivanja tenzija igra na kartu uvlačenja SAD i NATO u svoj rat sa Rusijom. On je najavio slanje dodatnih snaga na granicu sa moćnim susedom, uprkos porukama sa Zapada da, osim verbalne, neće moći da računa na bilo kakvu drugu podršku, pogotovo ne vojnu.
 

05.12.2018.

Robert Post (60)

Na sedmom Međunarodnom festivalu pantomime u Vranju 7. i 8. decembra nastupiće američki pantomimičar i komičar Robert Post (60), koji će prvi put gostovati u Srbiji. On će stići na poziv Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih i u Domu vojske izvesti nesvakidašnju predstavu "Postovo komično pozorište". Ovaj umetnik s liste najcenjenijih "Njujork tajmsa", prezentovaće svoje umeće i u Narodnoj biblioteci, gde će razgovarati s Vranjancima.

Zorana Mihajlović (48)

U Srbiji je posle privatizacije malo šta ostalo u državnom vlasništvu, a sada se Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović (48) dosetilo da predloži Narodnoj skupštini da po hitnom postupku usvoji zakon po kom će se omogućiti privatnicima da razvijaju šinske sisteme i prevoze Beograđane. Obrazloženo je da će se time smanjiti pritisak na lokalni budžet i poboljšati usluge, a istovremeno je najavljeno da će u Beogradu biti ukinuti trolejbusi.
 

04.12.2018.

Milena Pavlović Čučilović (46)

Veliki Živojin - Žika Pavlović ostao je upamćen po romanima poput "Zadah tela" i filmovima jugoslovenskog crnog talasa kao što je "Buđenje pacova", a sećanje na velikana utvrdila je njegova ćerka Milena Pavlović Čučilović (46), režijom pozorišnog komada "Raslo mi je bagrem drvo". - Dramatizovala sam ovaj očev roman iz 1988. godine jer se danas još više specijalisti ne pitaju ni za šta. Znalci sede kod kuće, tako je i s pozorištem - kaže Milena.

Slobodan Gvozdenović (53)

Inicijativa Da Valjevo prodiše tvrdi da se u ovom gradu zimi udiše najzagađeniji vazduh u Srbiji. Aktivista Ivan Milovanović navodi da maksimalna koncentracija PM-10 čestica raste: sa 345 mikrograma po kubnom metru 2012, na 806 mikrograma prošle godine. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović (53), međutim, kaže da od zvaničnih ustanova podatke o kvalitetu vazduha nije dobio, a da je nivo znanja aktivista "u koleraciji s glupošću".

01.12.2018.

Kolja Mićević (77)

Pesnik, prevodilac i muzikolog Kolja Mićević (77) započeo je seriju od 10 predavanja o Danteu Aligijeriju (pesnik, Firenca 1265- Ravena 1321) u Italijanskom kulturnom centru u Parizu pod nazivom "Dante, naš blizanac". Predavanja će trajati do 14. februara. Mićević je tu čast zaslužio nesvakidašnjim podvigom kada je Danteovu "Božanstvenu komediju" preveo na francuski jezik u stihu s akronimima, što nikom drugom nije pošlo za rukom.

Rasim Ljajić (54)

Glavobolju ministra trgovine Rasima Ljajića (54) zbog blokade srpskih proizvoda na Kosovu pogoršala je ruska služba za fitosanitarni nadzor koja je utvrdila da su iz Srbije uvezeni ukrajinski sirevi, uprkos sankcijama koje je Moskva uvela pre tri godine. U Rusiju je ove godine uvezeno 3.815 tona mlečnih proizvoda Sremske mlekare. U carinskoj deklaraciji se navodi da je zemlja porekla Srbija, a Rusija je najavila da će preduzeti mere.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online