Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
30.11.2018.

dr Slavimir Stošović (38)

Studenti dr Slavimira Stošovića (38), profesora Više tehničke škole (VTŠ) u Nišu, razvili su aplikaciju zahvaljujući kojoj je dovoljno da korisnik stavi naočare za virtualnu stvarnost i odmah može da izabere teren i protivnika, te uvežbava udarce. Tim VTŠ-a nagrađen je na nedavno održanom Forumu naprednih tehnologija za najbolje studentske projekte iz ove oblasti, a već dve IT kompanije pozvale su ih na razgovore za posao.

Cvetan Vasilev (59)

Privredni sud u Kragujevcu naredio je obustavu stečaja Srpske fabrike stakla u Paraćinu. Time je vlasnik, bugarski tajkun Cvetan Vasilev (59) onemogućen da zatvori fabriku i izvuče novac iz nje. Na stečaju je vlasnik insistirao zbog naplate 47 miliona evra navodnog duga i to prodajom imovine. Međutim, novo rukovodstvo fabrike podnelo je krivičnu prijavu za lažno uvođenje u stečaj Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

29.11.2018.

Nemanja Svjetličić (37)

Sedmi Sajam sporta, održan pod sloganom Put uspeha, i definitivno je postao brend, a mladi i oni malo stariji u redovima su se probijali do svojih idola. Mr Nemanja Svjetličić (37), direktor Sajma sporta, imao je puno razloga za zadovoljstvo budući da se posetiocima predstavilo čak 90 sportova koji postoje u Srbiji, a pod kupolom Beogradskog sajma viđen je rekordan broj aktivacija, kao i dece koja su se oprobala u najrazličitijim sportovima.

Aleksandar Šapić (40)

Aleksandar Šapić (40), bivši vaterpolista, a sada predsednik Opštine Novi Beograd, okačio je na svom Tviter nalogu slike evropskih političara koji nisu roditelji uz komentar da se "nikada ne bi menjao sa njima" i da mu "više vrede njegovi sinovi nego sve njihove funkcije zajedno". Ove njegove reči protumačene su kao najgrublja uvreda onih koji nemaju decu, uz komentare da se ljudski kvaliteti neke osobe ne mogu ceniti po tome da li ona ima ili nema decu.
 

28.11.2018.

Radovan Vukoje (35)

Na zagrebačkom internacionalnom festivalu vina i kulinarstva trofej za kvalitet Bijeli grozd završio je u rukama Radovana Vukoje (35), direktora trebinjskog Podruma Vukoje 1982. Ovo je treći put da vinarija Radoja Vukoje sa zasadima osvaja ovo važno regionalno priznanje, a u zasadima ima žilavku, kaberne sovinjon, vranca, muskata, merloa... Ujedno je i značajno za razvoj vinskog turizma u Trebinju i promoviše ostalu ponudu Istočne Hercegovine.
 

Stjepan Mesić (84)

Stjepan Mesić (84) prisetio se da je kao predsednik Predsedništva SFRJ nakon rata u Sloveniji otišao tajno u Nemačku na razgovore sa šefom diplomatije Hansom Ditrihom Genšerom.
- Ja sam mu objasnio da će rat u Sloveniji biti kratak, krvav u Hrvatskoj, brutalan u Bosni i Hercegovini, a da će se na kraju i Srbija kupati u krvi. On je mene malo gledao, pa je na nemačkom pitao mog prijatelja Božu Dimnika: "Da li se on šali?" - ispričao je Mesić.

27.11.2018.

Gabrijel Felc (47)

Šef-dirigent Beogradske filharmonije Gabrijel Felc (47) priredio je u petak uveče svojevrsni vodič kroz delo "Ludnica" Tomaza Adeza, koja opisuje tehno žurku u velikom klubu. On je dobio ovacije od više od 1.000 ljudi na Kolarcu, a pre tehno žurke nastupio je violinista Sergej Krilov koji je izveo Drugi koncert za violinu i orkestar Sergeja Prokofjeva. Koncert je simbolično počeo Mocartovom "Malom noćnom muzikom".

Dragan Bujošević (64)

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević (64) "izboksovao" je kod Vlade Srbije da pretplata, ili kako je on zove "taksa" na gledanje državnih kanala sa 150 poskupi na 220 dinara, što će i dalje biti naplaćivano kroz račun za struju. Tako će građani po višoj ceni gledati beskonačne reprize i informativne emisije kao iz devedesetih godina, a ujedno plaćati i kablovskim operaterima.

24.11.2018.

Jovana Anđelković (29)

Diplomirani pedagog iz Niša Jovana Anđelković (29) nije mogla da nađe posao u struci pa se upustila u kopirajting i već nekoliko godina piše reklamne tekstove na internetu za klijente po celom svetu. Uspela je da se osamostali i kreirala je sadržaje za brojne inostrane sajtove, blogove i portale. Jovana stečeno iskustvo i znanje deli sa mladima na početku karijere tako što s koleginicom organizuje konferencije na kojima je učlestvovalo oko 200 mladih Nišlija.
 

Jasna Avramović (59)

Nemačka fabrika za konzerviranje ribe Servfud Smederevo stavila je katanac na kapije i Viberom obavestila radnike da su otpušteni. Mediji navode da je Smederevo, gde je gradonačelnica Jasna Avramović (59), uložilo oko 2,5 miliona evra u halu preduzeća, a pre dve godine ju je otvorio tadašnji premijer. Radnicima se duguju tri plate, niti ima koga da im izda potvrdu o tehnološkom višku kako bi dobili socijalnu pomoć, a i inspektor rada je poljubio kapiju.
 

23.11.2018.

Ivana Vujić (59)

Dejan Savić otišao je s mesta upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu posle dugih protesta glumaca zbog smene uspešnog direktora drame Željka Hubača i smanjenja budžeta zbog čega je trebalo da izostanu premijere na sedam meseci. Novi v. d. upravnika Narodnog pozorišta je rediteljka Ivana Vujić (59) koja je odmah dobila podršku kolega. "Sigurni smo da Ivana Vujić, kao pozorišni čovek prepoznaje naša profesionalna htenja", saopštili su glumci.

Saša Janković (48)

Lider Građanskog bloka 381 Saša Janković (48) javno se razočarao što Kosovo nije primljeno u Interpol. "Režim SNS likuje jer na KiM i dalje neće važiti pravila i obaveze međunarodne policijske saradnje. Raspisane poternice biće bezvredne, kriminalci će se slobodno šetati. Da im je normalan život Srba cilj, da im je pravna država uzor, radili bi sve suprotno", napisao je Janković koji je očito pobrkao legitimnu političku borbu s državnim interesom.

21.11.2018.

Irena Radojević (46)

Direktor turističke organizacije Banjaluke, Irena Radojević (46), može zadovoljno da trlja ruke, pošto je prva veća grupa od 60 belgijskih turista iskoristila let Rajanera. Belgijanci su jednostavno navalili u Info centar i tražili da ih upute u dobru kafanu s domaćom hranom i prevoz do Krupe na Vrbasu i okolnih izletišta. Rajaner je nedavno otvorio letove iz Banjaluke za Brisel, Memingen i Stokholm, a ukinuo liniju Melme-Niš, gde je država preuzela aerodrom.

Zoran Ignjatović (55)

Vladajuća većina u Babušnici odbila je da u opštinskoj skupštini raspravlja o sukobima seljana Rakite i investitora koji namerava da im reku cevima sprovede do svoje mini-hidrocentrale u gradnji. Šef odborničke grupe SNS-a Zoran Ignjatović (55) obrazložio je da nisu upoznati sa situacijom u Rakiti, iako su incidenti stalni u tom selu još od leta, a poslednjih nedelja policija je bila prinuđena da uputi jake snage kako bi sprečila obračun meštana i obezbeđenja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online