Nedelja 26. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
26.10.2018.

Darko Karadžić (53)

Nikšićanin Darko Karadžić (53), umetnik koji živi i radi u Parizu, ovogodišnji je laureat pariskog Salona Nova realnost. Karadžić je član Matice srpske - društva članova u Crnoj Gori. Salon Nova realnost osnovali su davne 1946. godine istaknuti francuski umetnici tog doba i do danas je jedan od važnijih događa u Parizu u oblasti umetnosti.

Vesna Nedeljković (51)

Ukoliko roditelji u Srbiji budu doslovce poštovali novi pravilnik o suzbijanju diskriminacije, onda će ih dečji rođendani papreno koštati. Naime, prema rečima pomoćnice ministra prosvete Vesne Nedeljković (51), ubuduće će na proslave morati da pozivaju celo odeljenje. Međutim, nema odgovora na ključno pitanje: ko to može da plati?
 

25.10.2018.

Nikola Jokić (23)

Srpski reprezentativac Nikola Jokić (23) proglašen je za najboljeg košarkaša Zapadne konferencije NBA lige u prvoj nedelji 73. sezone. On je na tri prethodne utakmice u dresu Denvera beležio prosečno 23,6 poena, 10,3 skoka i 7,3 asistencije, a u meču protiv Feniksa izjednačio se sa legendarnim Viltom Čemberlenom, koji je jedini uspeo da bez promašaja iz igre postigne više od 30 poena.

Dejan Savić (61)

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić (61), posle smene direktora drame, uhvaćen je u laži. Naime, on je posle pobune glumaca saopštio da je smenjeni direktor "u nekoliko navrata sam tražio da ga razreši", oglasio se Željko Hubač, rekavši da je "ostavku tokom protekle četiri godine u pisanom obliku nudio samo jednom, i to na zahtev upravo Savića".
 

24.10.2018.

Gideon Grajf (67)

Glavni istraživač Instituta za Holokaust Šem Olam, Gideon Grajf (67) istrajava na istraživanju monstruoznosti u ustaškom logoru Jasenovac i na brojki od najmanje 750.000, a možda i čitavih milion i po zverski umorenih, pretežno Srba. On ističe da su ustaše uživale u ubijanju i da su njihovom svirepošću bili zgroženi čak i nemački oficiri.

Bakir Izetbegović (62)

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović (62) sprečio je, prema saznanjima "Avaza", potpisivanje memoranduma o razumevanju između BiH i SAD o razmeni podataka u vezi s bezbednosnim proverama i terorizmu. Ovakav potez ne čudi, jer Izetbegović već duže vreme važi za zaštitnika islamskih terorista na teritoriji Bosne.
 

23.10.2018.

Emir Kusturica (64)

Proslavljeni režiser, a u poslednje vreme sve više muzičar, Emir Kusturica (64) nastavio je da hara sa svojim No smoking orkestrom. Bend je u četvrtak koncertom u Barseloni pred više hiljada obožavalaca započeo drugi deo jesenje turneje. Karte za sve koncerte na turneji su rasprodate već početkom septembra, a muzički kritičari Kustu dižu u nebo.

Nenad Čanak (42)

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak (42) vezao je i treći poraz u dva takmičenja, ABA ligi i Eurokupu. Bilo je dovoljno da iz stroja ispadne ovogodišnje super-pojačanje Rade Zagorac pa da prvi strateg crno-belih potpuno ispusti konce igre iz ruku. Poslednji šamar desio se u Novom Mestu, gde je i nejaka Krka uspela da uzme bodove Beograđanima.

20.10.2018.

Novak Đoković (31)

Dok Novak Đoković (31) niže trijumfe na terenima širom sveta i munjevito se približava povratku na prvo mesto ATP liste, njegova fondacija ne prestaje da pomaže tamo gde je najpotrebnije. Tako je uloženo više od 7,2 miliona dinara u adaptaciju vrtića u Aleksandrovcu: zamenjena je kompletna stolarija, objekat je okrečen, a za mališane u vrtiću Naša radost obezbeđeni su i novi tepisoni.

Zoran Drobnjak (62)

Večiti direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak (62) tek za iduću godinu najavljuje kredit Svetske banke od 16 miliona evra kako bi se sanirao auto-put na deonici Subotica - Novi Sad, koja je u katastrofalnom stanju. Dok stručnjaci upozoravaju da svaki nebezbedni put mora da bude zatvoren za saobraćaj, vozači i dalje drže glavu u torbi, što Drobnjaka, očigledno, ne zabrinjava.
 

19.10.2018.

Petar Ivancov (65)

Predstavnici Srednjoškolskog centra"Petar Kočić" iz Zvornika posetili su Ambasadu Rusije u Sarajevu i ambasadora Petra Ivancova (65) preuzeli vrednu donaciju za biblioteku škole - knjige i CD izdanja poznatih ruskih pisaca, ali i drugih klasika svetske književnosti na ruskom jeziku. Direktorka škole Biljana Pisić rekla je da je razgovarano i o mogućnostima da ruska Ambasada pomogne opremanje kabineta ruskog jezika

Samozvani mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo (80)

Samozvani mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo (80) polaže velike nade da će i u slučaju te takozvane verske zajednice Vaseljenska patrijaršija postupiti isto kao u slučaju ukrajinske crkve i dodeliti joj autokefalnost. On je uveren da će crnogorska država pomoći da se to i ostvari. Raspopu Mirašu Dedeiću masovni doček patrijarha Irineja nije bio dovoljna pouka.

18.10.2018.

Risto Kostov (70)

Doskorašnji direktor Javnog preduzeća Hipodrom Beograd Risto Kostov (70) ostaće upamćen kao čovek koji se na čelu ovog preduzeća zadržao samo pet dana. Pouzdani izvori tvrde da je on bio odličan da se uhvati ukoštac s nagomilanim problemima Hipodroma, ali je brzo uvideo da od toga nema ništa i odlučio da ne prima platu nizašta.

Mladen Krstajić (44)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić (44), posle remija (0:0) u Rumuniji, ponovo se okomio na novinare. Umesto da objasni zbog čega je i posle isključenja jednog domaćeg igrača ostao pri kukavičkoj taktici umesto da je nastavio meč sa dva špica, on se ljutnuo i konstatovao: Vama novinarima se ne može ugoditi!

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online