Ponedeljak 17. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
22.09.2018.

Nenad Peruničić (47)

Proslavljeni srpski rukometaš Nenad Peruničić (47) prihvatio se dosad možda najtežeg zadatka, a to je da srpski rukomet vrati na stare staze uspeha. Priznajući da je reč o ogromnoj odgovornosti, Peruničić je istakao da će taj teret odgovornosti sa zadovoljstvom prihvatiti i da će živeti za rukomet i reprezentaciju kao i dosad. - Stajaću iza ciljeva koje sam postavio, za njih sam spreman da poginem i neću tražiti izgovore - poručio je Peruničić.

Ana Brnabić (43)

Dok tri četvrtine srpske javnosti neskriveno podržava ministra kulture Vladana Vukosavljevića koji je izjavio da sa televizija s nacionalnim frekvencijama treba proterati rijalitije koji duhovno i mentalno uništavaju jedan narod, to ne misli i premijerka Ana Brnabić (43). Ona je u medijskom ratu između Vukosavljevića i vlasnika TV Pink Željka Mitrovića otvoreno stala na Mitrovićevu stranu, čime je, praktično, "izdala svog ministra".
 

21.09.2018.

Slobodan Šijan (71)

Proslavljeni srpski reditelj Slobodan Šijan (71) ovogodišnji je dobitnik tradicionalne nagrade leskovačke filmske smotre koja se dodeljuje za promociju filmske umetnosti u svetu i nosi ime reditelja Živojina - Žike Pavlovića. - Za mene ova nagrada ima specifično značenje, jer se možda ne bih ni bavio filmskom režijom da nije bilo Pavlovića od kojeg sam mnogo naučio - rekao je Šijan na dodeli nagrade kojoj je prisustvovao veliki broj reditelja i glumaca iz Srbije, ali i iz inostranstva.

Dragan Bujošević (64)

Malo je događaja koji su u Srbiji privukli takvu pažnju javnosti kakva je bila utakmica Lige šampiona između Crvene zvezde i Napolija. Međutim, ako je neko i pomislio da će RTS, javni servis na čijem je čelu Dragan Bujošević (64), prenositi taj događaj, grdno se prevario! Iako većina građana plaća TV pretplatu, ipak su na nacionalnoj televiziji ostali bez mogućnosti da odgledaju tu utakmicu. Jer, RTS očigledno nije "naše pravo da znamo sve", već "obaveza da platimo i gledamo - reprize"!

20.09.2018.

Andrej Andrejević (43)

Pijanista i etnomuzikolog Andrej Andrejević (43) privukao je pažnju javnosti zato što je na jedinstven način odlučio da obeleži stogodišnjicu proboja Solunskgo fronta. On je u čast srpske vojske napisao klavirski preludijum, a svoj postupak obrazložio je željom da opiše njihovu žrtvu za otadžbinu i da podseti kakvi su nekada bili Srbi na koje treba danas da se ugledamo i zbog kojih su nam se divili stranci poput Arčibalda Rajsa.

Miša Vacić (33)

Lider Srpske desnice Miša Vacić (33) ponovo je izazvao čuđenje građana koji na društvenim mrežama pišu da je on nedavno gostovao na televiziji sa nacionalnom frekvencijom i tom prilikom upotrebio reč koja ne postoji u srpskom jeziku: "najprosparitarniji"! Zbog toga je sve više komentara da građani ili nisu upoznati s novim rečima u srpskom jeziku, ili Vacić upotrebljava one koje su samo njemu poznate.
 

19.09.2018.

Denis Kif (60)

Denis Kif (60), britanski ambasador u Srbiji, zajedno sa britanskim vojnim izaslanikom, pukovnikom Nikom Ilićem, kao i polaznicima Škole nacionalne odbrane, odao je poštu poginulim srpskim vojnicima na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik u Solunu povodom stogodišnjice probijanja Solunskog fronta. Ambasadora Kifa je na Zejtinliku dočekao Đorđe Mihailović, čuvar ovog groblja od 1960, a ambasador Kif i pukovnik Ilić su obišli i britansko vojno groblje Mikra.

Kazimir Bačić (57)

Hrvatska radio-televizija, na čijem je čelu Kazimir Bačić (57), proglasila je zloglasni ustaški koncentracioni logor za decu u Jastrebarskom domom za ratnu siročad, skandalozno negirajući postojanje jedinog nacističkog logora za decu u kome su mališani mučeni i ubijani samo zato što su Srbi! HRT je na svom teletekstu objavila informaciju iz koje se zaključuje da je logor u Jastrebarskom zapravo bi humana instistucija namenjena zbrinjavanju mališana bez roditelja.
 

18.09.2018.

Marko Krčo (38)

Astrofizičar dr Marko Krčo (38), Bečejac koji se kao 11-godišnjak otisnuo u SAD, danas u Kineskoj akademiji nauka u Pekingu radi kao saradnik na projektu razvoja najvećeg teleskopa na svetu. Dr Krčo je jedini stranac u kineskoj akademiji koji se bavi usavršavanjem instrumenta za ispitivanje Ajnštajnove teorije relativiteta, evolucionog toka naše galaksije, formiranja molekula ključnih za život, potragu za izgubljenim letelicama.

Zorana Mihajlović (48)

Kada su 24. jula pred predsednikom Srbije Vučićem zaurlali bageri, vrh Srbije je imao razloga za zadovoljstvo, jer su počeli radovi obilaznici od Ostružnice do Bubanj potoka. Međutim, dva meseca kasnije, na tom gradilištu se ne dešava ništa! Nema ni bagera ni radnika, a ministarka Zorana Mihajlović (48) je za medije rekla da još traju pripremni radovi. Ostaje zato nejasno šta su bageri 24. jula kopali, jer obilaznicu očigledno - nisu!

 
15.09.2018.

Džordžin Velo (60)

Kraljevo je potpisalo sporazum o bratimljenju sa Južnim Juklidom u Ohaju, gradićem kod Klivlenda, kojem je već deceniju i po gradonačelnica Džordžin Velo (60), žena srpskog porekla! Ona je četiri puta uzastopno pobednica izbora za gradonačelnika, a mediji su pisali da su sa Džordžin u politiku ušle porodične vrednosti. - Mi Srbi smo vrlo topli i ljubazni ljudi, ali nikad nisam dozvolila da ljubaznost pogrešno shvate kao slabost. Jer Srbi su jaki, bore se za ono u šta veruju - kazala je Džordžin.

Gradimir Ilić (58)

Roštiljijada u Leskovcu je završena prošle nedelje, ali vatru je ponovo rasplamsao snimak na društvenim mrežama na kojem se vidi Gradimir Ilić (58), direktor Trgovinsko-ugostiteljske škole, kako na školskom štandu lumpuje sa trbušnim plesačicama naočigled učenika i prolaznika! Iako je Ilić pokušao da demantuje događaj rečima da "nije tačno ono što se vidi na snimku", očigledno je da su plesačice, kojima je inače bilo zabranjeno pojavljivanje na Roštiljijadi, poslužile direktoru za opuštanje.

14.09.2018.

Goran Đorović (47)

Kada je pre nešto više od godinu dana imenovan za selektora mlade fudbalske reprezentacije, bilo je mnogo onih koji su izbor Gorana Đorovića (47) dočekali sa velikim podozrenjem. Ipak, rezultatima, ali i mnogo više igrom svojih pulena, Đorović je razuverio dežurne skeptike, a kruna njegovog dobrog rada je osam pobeda u isto toliko kvalifikacionih utakmica i plasman na Evropsko prvenstvo koje se sledeće godine održava u Italiji i San Marinu.

Dražen Bošnjaković (57)

Ratni zločinac Tomislav Merčep, koji je osuđen na sedam godina robije zbog ubistva 43 srpska civila, dane provodi u banji umesto u zatvorskoj ćeliji, a zasluge za ovaj sraman potez pripadaju Ministarstvu pravosuđa na čijem je čelu Dražen Bošnjaković (57). Njegovo ministarstvo omogućilo je da "gospodar života i smrti od Vukovara do Pakračke poljane", kako mediji nazivaju Merčepa, slobodno šeta Krapinskom banjom bez pratnje pravosudnih policajaca.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online