Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
23.08.2018.

Širli Bočvej (53)

Ministarka spoljnih poslova Gane Širli Bočvej poručila je u Beogradu da će ta zemlja ponovo razmotriti odluku o priznavanju Kosova. Ona je rekla da je to verovatno bila pogrešna odluka i da je o tome razgovarala sa članovima svoje vlade. Širli Bočvej (53) je rekla da će po povratku biti jasna u stavu prema tom pitanju, a najavljeno je i da će predsednik Gane Nana Akufo-Ado uskoro doputovati u zvaničnu posetu Beogradu.

Aleksandar Vulin (46)

Iz Vojske Srbije odlaze oficiri, podoficiri i vojnici uz obrazloženje da više ne mogu da trpe siromaštvo, nepotizam i neprofesionalnost, a major Dragan Gligić kaže da je dao otkaz u maju da bi odveo porodicu u inostranstvo. On je pisao komandi, ali se nije obraćao i predsedniku Srbije i ministru vojnom Aleksandru Vulinu (46) za koga kaže da "ne zna šta je vojska". Gligić je napisao da je uništeno sve što je krasilo srpskog vojnika.
 

22.08.2018.

Darko Žarić (46)

Direktor prokupačkog muzeja Darko Žarić (46) može da bude ponosan na izložbu o arheološkom nalazištu Pločnik u prostorijama Narodnog muzeja Toplice u ovom gradu.
- Želimo da posetiocima i građanima predstavimo bar deo nađenih predmeta iz vremena vinčanske kulture od 5500. do 4600. godina pre nove ere. Kod Pločnika se prvi put u Evropi, a možda i u svetu, topio bakar - kaže Žarić.
 

Goran Knežević (61)

Ministar privrede Goran Knežević (61) teško da može da bude spokojan pošto je u Nišu industrijska proizvodnja u prvih šest meseci pala za 3,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, čime su propala i obećanja vlasti o ekonomskom bumu u gradu. Pri tom, za nova radna mesta država je preručila 30 miliona evra narodnih para Džonson elektriku, Asteru pola miliona, Leoniju šest...
 

21.08.2018.

Greg Popovič (69)

Bio je Beograd četiri dana košarkaški centar Evrope, a tome je doprineo i proslavljeni NBA trener Greg Popovič (69) koji je svojim prisustvom uveličao kamp za talente. Plenio je Popovič na svakom koraku, volonteri, kamperi i znatiželjnici su ga opsedali za autograme i fotografije, a čuveni trener San Antonio Sparsa našao je vremena i da poseti bolesnog Duška Vujoševića u njegovom domu.

Veljko Paunović (41)

Čikago Fajer nikako da prekine seriju poraza u američkoj MLS i nacionalnom kupu, a novi udarac ekipi trenera Veljka Paunovića (41), koji prolazi kroz pravu agoniju, zadao je Montreal koji je pobedio sa 2:1. Bio je to šesti uzastopni poraz ekipe iz Čikaga, a deveti u poslednjih deset utakmica. Čikago je sada poslednji u Istočnoj konferenciji sa šest pobeda, pet remija i 15 poraza.

 

18.08.2018.

Adam Puslojić (75)

Pesnik i akademik Adam Puslojić (75) odbio je da učestvuje na Međunarodnom festivalu poezije "Mihaj Eminesku", koji će biti održan u septembru u rumunskom gradu Krajova, jer je pozvan i predstavnik Kosova. - Kao srpski pesnik i član Rumunske akademije, ne mogu to sebi da dopustim. To je za mene košmar i ljudska drama. Dok se ne izvine i ne povuku tu bedastoću, ne pada mi na um da idem - rekao je Puslojić.

Ivanka Popović (59)

Ivanka Popović (59) je pre dva i po meseca izabrana za rektora Univerziteta u Beogradu, a na toj dužnosti ju je već zadesila neprijatna vest. Univerzitet u Beogradu skliznuo je na svetskoj Šangajskoj listi sa 284. na 302. mesto. Za utehu, beogradski univerzitet je najbolje rangiran među konkurentima iz Jugoistične Evrope, a od zemalja bivše Jugoslavije na listi je jedino još Univerzitet u Ljubljani koji je na 494. mestu.

17.08.2018.

Predrag Gluhaković (64)

Ministar trgovine RS Predrag Gluhaković (64) saopštio je da je promet Srpske sa inostranstvom u prvom polugodištu ove godine premašio četiri milijarde maraka (oko dve milijarde evra). Spoljnotrgovinska razmena povećana je za 9,85 odsto u odnosu na prvih šest meseci prošle godine. Takođe, izvoz je povećan za 12 odsto, a uvoz za 8,2 odsto. Gluhaković kaže da je deficit ostao, ali da izvoz već sa 73 odsto pokriva uvoz.

Goran Vesić (49)

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić (49) objavio je rat divljoj gradnji. On je, međutim, priznao da je za poslednjih šest godina izgrađeno 500.000 nelegalnih kvadrata, a budžet grada oštećen za do 40 miliona evra. Takođe i da bez "asistencije" opštinskih i gradskih službenika u poslednjih četvrt veka ne bi moglo da se namnoži i više od 200.000 nelegalnih objekata. Goran Vesić je gradski menadžer poslednjih četiri i po godine.
 

16.08.2018.

Rodžer Federer (37)

Slavni švajcarski teniser Rodžer Federer (37) pokazao je sportski duh rečima da je povratak Novaka Đokovića u svetski vrh pobedom na Vimbldonu sjajna vest za beli sport. - Srećan sam zbog njega, jer znam da mu nije bilo lako u poslednje dve godine, ali ne mislim da iko treba da ga žali, kao ni mene ili Rafaela Nadala. Imali smo toliko uspeha, ali je mnogo lepše kad se vratiš posle teškog perioda. Novak sada može da igra pod manjim pritiskom - kaže Federer.
 

Boris Tadić (60)

Bivši predsednik Boris Tadić (60) potpuno je izgubio pozicije u srpskoj politici. Naime, mediji javljaju da je Tadić hteo "neku vrstu koalicije" sa PSG Saše Jankovića, koji je to odbio. Navodi se da je Janković spreman na "neku vrstu saradnje", ali da smatra da Tadićev SDS ima sve manje snage i da bi mogao samo da mu obori rejting. U međuvremenu se pokazalo da je za PSG bila daleko primamljivija malena stranka Zeleni s kojima su potpisali sporazum.

15.08.2018.

Jovan Stupar (21)

Jovan Stupar (21) iz Banatskog Velikog Sela po četvrti put je osvojio zlato na Nevesinjskoj olimpijadi, ali i oborio rekord u penjanju na stub od 10 metara visine. - Stub je obojen belom farbom i zato je teže da se penje. Ipak, uspeo sam da to učinim za sedam sekundi i 90 stotinki - zadovoljan je Jovan. Još se skakalo udalj i uvis, ali i na mešinu, potezao se konopac i bacao kamen s ramena.

Branislav Nedimović (40)

Da Rusija nije privremeno zabranila uvoz breskvi i kajsija iz Srbije i Makedonije pitanje je da li bi iko osim voćara znao da hara monilija, gljivica koja čini da zreo plod trune. Ostaje da se uzračuna šteta, a ministar poljoprivrede Branislav Nedimović (40) kaže da je reč o "situaciji koja je u neku ruku bila očekivana". Nedimović se teši da je većina roda već izvezena i da je na srednji rok sve u redu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online