Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
06.07.2018.

Svetlana Radoičić (45)

Najbolje rezultate na maloj maturi od beogradskih osmoletki ostvarili su učenici OŠ "Ratko Mitrović". Direktorka Svetlana Radoičić (45) kaže da njeni đaci već drugu godinu zaredom imaju najviše bodova. - Čak četvrtina učenika prošle godine učestvovala je na nekom takmičenju. Njih 105 osvojilo je 210 nagrada. Imali smo dva odeljenja osmaka, pa je nastavnicima bilo lakše da rade i da se posvete svakom učeniku - iskrena je direktorka.
 

Nela Kuburović (36)

Srpske firme ne samo da gube sporove za vraćanje imovine u Hrvatskoj koja im je praktično konfiskovana, nego je Zagreb počeo da pokreće i postupke za prinudnu naplatu astronomskih naknada za sudske troškove, i to pred srpskim sudovima. Zatraženo je mišljenje Ministarstva pravde Srbije Nele Kuburović (36), koje je odgovorilo da ne postoji smetnja za priznanje sudske odluke Hrvatske. Iznos izvršenja je od tri do nekoliko desetina hiljada evra.

05.07.2018.

Miloš Ković (49)

Autori srpskog stripa Linje fronta, posvećenog Prvom svetskom ratu, bili su zvezde Međunarodnog festivala u Strazburu. Strip je izašao i na francuskom jeziku čime je približio tamošnjoj publici raskošan dar autora i srpsku istoriju. Istoričar, profesor dr Miloš Ković (49), napisao je pogovor, čime je pokazao ne samo osećaj za savremene medije, nego i izašao van krutih akademskih običaja i dao primer kako naučnici mogu da učestvuju na opšte dobro.

Mladen Šarčević (61)

Lezbejska organizacija Labris saopštila je da je na njen zahtev Ministarstvo prosvete Mladena Šarčevića (61) povuklo šest udžbenika, uglavnom za medicinske škole, zbog "diskriminatornog sadržaja". Sociolog prof. dr Slobodan Antonić kaže da udžbenici nisu diskriminatorski, ali da je problem stvoren što nisu ni afirmativni po gej populaciju. Tako se u jednom udžbeniku navodi da postoji i homoseksualna prostitucija, i to češće muška nego ženska.
 

04.07.2018.

Marko Nikolić (32)

Marko Nikolić (32) odlučio je da pretrči 1.000 kilometara od Niša do Atine ne bi li privukao pažnju što više ljudi na borbu za život aleksinačke bebe Teodore Cvetanović, kojoj je u drugom mesecu života dijagnostikovana leukemija. Da bi se izlečila, potrebno je da njeni roditelji Miloš i Jasmina do kraja avgusta prikupe 50.000 evra za lečenje u Bolonji. Teodora je već 49 nedelja pod terapijama, a do sada je prikupšljena tek polovina sredstava.

Nataša Gaćeša (48)

SDPS Rasima Ljajića primljena je u Socijalističku interanacionalu, ali su vrata ostala zatvorena za SPS koji je zahtev za članstvo podneo još 2008. godine. Internacionalni sekretar SPS Nataša Gaćeša (48) čestitala je Ljajiću.
- Neće da nas prime zato što oni traže da se odreknemo Slobodana Miloševića, a mi ne prihvatamo tu ucenu - kaže Gaćeša, koja je 2014. govorila da je članstvo u Socijalističkoj internacionali nevažno, jer je vreme pregazilo.

03.07.2018.

Dragan Marković Palma (58)

Možda njegovi politički stavovi i nisu uvek dosledni, ali se gradonačelniku Jagodine Draganu Markoviću Palmi (58) ne mogu osporiti potezi koji nailaze na odobravanje javnosti. Tako će i ovog leta oko 3.000 učenika iz ovog grada letovati u Grčkoj i Crnoj Gori - osnovci u Buljaricama, a srednjoškolci u Paraliji, gde Jagodina ima svoju kancelariju i parče zemlje dobijene od domaćina na poklon.

Goran Vesić (49)

Beogradska vlast, uprkos kritikama stručne javnosti, ne odustaje od podizanja jarbola visokog 120 metara na kome će se vijoriti gigantska srpska zastava. Na primedbe da će sve to koštati astronomskih 1.700.000 evra, zamenik gradonačelnika Goran Vesić (49) odgovara: "Srpski barjak će se vijoriti uprkos svemu, a ako Đilas dođe na vlast - neka slobodno okači albansku zastavu."
 

29.06.2018.

Dragomir Anđelković (47)

Analitičar Dragomir Anđelković (47) podržao je najavu da će se građani na referendumu opredeliti povodom Kosova, ali upozorava da pitanje mora da bude jasno postavljeno. - Ne može pouzdano da se govori o referendumu jer ne deuluje da je moguće da Albanci ponude konsenzus. Ne treba bežati od zamrznutog konflikta. Kipar, koji je u EU, ima istu situaciju, a ne verujem da ćemo brže u Evropu čak i ako se odreknemo Kosova - kaže Anđelković.

Andrej Plenković (48)

Novinar iz Kenije, Krispin Mvakideu, reagovao je na izjavu premijera Andreja Plenkovića (48) da bi u Africi vapili za hrvatskim standardom. - Afrikanci ne znaju kako žive Hrvati ni gde je Hrvatska, a više bi voleli da žive u razvijenim zemljama Zapada. Hrvatska je relativno mala i u istoj kategoriji s Bugarskom i drugim balkanskim zemljama - rekao je Mvakiedu. Da podsetimo, u dve trećine afričkih zemalja prosečna plata je veća nego, na primer, u Srbiji.
 

28.06.2018.

Sanja Krstović

Za ulogu Živke u predstavi "Gospođa ministarka" niškog Narodnog pozorišta, glumica Sanja Krstović nagrađena je za najbolju žensku ulogu na Internacionalnom pozorišnom festivalu komedije Gola mesečina u Skoplju.

- Reditelj Dušan Jovanović i glumci su pokazali još jednom da su uspeli da naprave predstavu o kojoj će se pričati, što dokazuje i nagrada Sanji Krstović za ulogu Živke - saopštili su iz pozorišta.

Veroljub Arsić (48)

Opoziciona poslanica Dijana Vukomanović kritikovala je neprimerene amandmane koje su poslanici SNS-a podneli na Zakon o memorijalima palim borcima i žrtvama rata. Naime, potpredsednik skupštine Veroljub Arsić (48) u amandmanu tvrdi da će taj akt "doprineti jačanju poslovne klime u Srbiji". - Skupština umesto da rešava životna pitanja građana bombarduje javnost hrpom besmislenih amandmana - ocenila je Vukomanovićeva.
 

27.06.2018.

Eržebet Horvat (70)

Kuvarica Eržebet Horvat (70) već gotovo deceniju i po servira hranu u narodnoj kuhinji u Novom Sadu, iako za to ne dobija nikakvu nadoknadu. Ona je i sama nezaposlena, jer je dobila otkaz u firmi u kojoj je bila kuvarica. Ipak, kaže, zadovoljstvo koje joj volontiranje pruža veća je nagrada od bilo koje plate.
- Ovde ima stvarno siromašnih i bolesnih i volim da ljudima pomognem - kaže Eržebet.

Tihomir Petković (60)

U Užicu je početkom prošle godine u predizbornoj kampanji gradonačelnika Tihomira Petkovića (60) svečano otvoren lift platforma na gradskoj plaži, koji je trebalo da omogući lakši pristup klisuri reke Đetinje i zelenoj pešačkoj stazi osobama sa invaliditetom, majkama sa dečjim kolicima, rekreativcima. Međutim, lift i dalje ne radi, između ostalog i što nema upotrebnu dozvolu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online