Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
17.07.2018.

Miloš Stojković (32)

Poverenik manastira Hilandara za humanitarna pitanja Miloš Stojković (32) najzaslužniji je što će ova svetinja do navršene 18. godine stipendirati malog Bogdana Ivanovića, sina mučki ubijenog Olivera, jednog od lidera kosovskih Srba. Miloš je poručio da "duboko verujemo da je Oliver dao život za interese srpskog naroda na Kosovu i da je ovo naša poruka da njegova porodica nije zaboravljena".

Rasim Ljajić (54)


Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić (54), povodom skandala sa grupom od 106 učenika iz Srbije koji su umalo ostali bez letovanja u Španiji, savetovao je roditelje da pre bilo kakve ekskurzije provere agenciju koja je organizuje. Ljajić, međutim, nije objasnio kako je moguće da divlje agencije uopšte rade i šta je njegovo ministarstvo preduzelo po tom pitanju.
 

14.07.2018.

Ljubivoje Ršumović (79)

U Galeriji RTS-a otvorena je izložba fotografija pesnika Ljubivoja Ršumovića (79). Ršumović je predočio portrete svojih prijatelja, ljudi koji su obeležili svoje vreme: Desanku Maksimović, Momu Kapora, Duška Radovića, Raše Popova, Stevana Raičkovića, Danila Kiša... - Svako od od njih ima pesmu koju sam napisao čitajući s njihovih lica šta i kako razmišljaju - kaže Ršum.

Bojan Bovan (38)

Leto je u jeku, a bazen Sportskog centra 11. april, gde je direktor Bojan Bovan (38), zatvoren je do septembra. To je učinjeno nakon što su ventilacione cevi pale na ivicu bazena i u vodu prepunu plivača, mahom dece. Bovan objašnjava da su cevi bile postavljene na 30 metara visine i da ne podležu održavanju. U Sportski centar upućena je komisija za utvrđivanje odgovornosti.

13.07.2018.

Zoran Mijić (45)

U biografiju Zorana Mijića (45), iz Kozarske Dubice, upisano je deveto spasavanje. Ovog puta je u poslednjem trenutku dečaka od dve i po godine izvukao pred vozićem u luna parku. - "Poznajem Zorana i ne znam kako mu se desilo da deveti put nekoga spase. To mora da je neka viša sila - kaže otac dečaka Miroslav Petković. Mijić ima oko 50 odlikovanja i dobitnik je godišnje nagrade "Jelena Trikić - Majka Hrabrost".

Milun Todorović (49)

Čačak, gde je gradonačelnik naprednjak Milun Todorović (49), za 10 miliona dinara (oko 85.000 evra) kupiće 4.300 ulaznica za film Lazara Ristovskog "Čarape kralja Petra", koji još nije snimljen. Ovaj film s budžetom od oko dva miliona evra većinom finansiraju RTS i Filmski centar Srbije, a odluka o tome posle godina otezanja doneta je nakon što je Ristovski govorio na predizbornom mitingu Aleksandra Vučića.

12.07.2018.

Miodrag Kostić (59)

Srpski kralj šećera, biznismen Miodrag Kostić (59), širi svoju poslovnu imperiju, pošto je i zvanično potvrdio da od Milije Babovića kupuje Viktorija grupu. Inače, Kostićeva MK grupa već posluje u više od 70 opština u Srbiji, obrađuje 30.000 hektara oranica, a prošlogodišnji prihod je bio čak 600 miliona evra. Kupovinom jedne od najvećih kompanija iz agrobiznisa prihod će se znatno uvećati.

Ljubisav Orbović (58)

Kulturno umetničko društvo "Branko Cvetković", uprkos apelima i protestima, iseljeno je iz prostorija u centru Beograda u kojima je boravilo 73 godine. Iz Saveza samostalnih sindikata Srbije, čiji je predsednik Ljubisav Orbović (58) nevešto se brane da nisu oni iselili KUD, "već javni izvršitelj po nalogu suda", prećutkujući da je iseljenje izvršeno na njihov zahtev.
 

11.07.2018.

Vojin Vasović (40)

Animirani film "Bio dvaput jedan kralj" Vojina Vasovića (40) osvojio je nagradu "Dušan Vukotić", na upravo završenom 13. Festivalu animiranog filma u Neumu. Reditelj koji živi na relaciji Toronto-Beograd tako je nizu priznanja, od Sevilje do Honolulua, dodao još jedno, a nagrađeni film festivalsku turneju nastavlja u Moskvi, Oklendu, Amantei u Italiji i Drami u Grčkoj.

Đani Infantino (48)

Svetska fudbalska asocijacija na čijem je čelu Đani Infantino (48) još jednom je pokazala da ima dvostruke aršine kada su incidenti na Mondijalu u pitanju. FIFA je ekspresno, samo nekoliko sati pošto je saopštila da pokreće istragu, dodelila samo upozorenje hrvatskom fudbaleru Domagoju Vidi koji je u video-snimku posle meča sa Rusijom veličao ukrajinske naciste.

10.07.2018.

Milorad Mažić (45)

Milorad Mažić (45) favorit je da sudi finale Svetskog prvenstva. Pohvale za maestralno suđenje pravde na meču Belgija - Brazil još se ne stišavaju. Bivši hrvatski sudija Mateo Beusan ocenio je da Mažić sudi bez greške i da je najbolji na svetu. Ugledni bivši sudija Kit Heket poručio je kolegama:"Gospodo sudije, prisustvovali ste majstorskoj predstavi Mažića." Raspravu je zaključio Pol Mota iz FS SAD:"Bilo je zadovoljstvo gledati te."

Boban Džunić (50)

Protiv niškog odbornika SNS-a Bobana Džunića (50) podignuta je optužnica koja ga tereti da je proneverio tri miliona dinara (oko 25.000 evra) dok je bio predsednik Opštine Palilula. Njemu se stavlja na teret i falsifikovanje službenih isprava, a Više tužilaštvo predložilo je da se Džuniću oduzme novac za koji je optužen da ga je proneverio iz projekta Evropske unije " Living green
". Džunić je 30 dana bio u pritvoru i brani se sa slobode.

07.07.2018.

Slađana Maksimović (30)

Slađana Maksimović (30), iz Krnula kod Šapca, prava je mama šampion, ako je suditi po težini novorođenčadi. Njeno četvoro dece na rođenju bilo je teško ukupno 20 kilograma i 550 grama. Najmlađa Teodora, rođena 25. juna u bolnici u Šapcu, sa svojih pet kilograma i 600 grama odnela je titulu najkrupnije bebe u porodici Maksimović. - Nije me mnogo bolelo i porođaj prošao odlično - priča Slađana, koja je dva dana kasnije s Teodorom otišla kući.
 

Đura Đurović (63)

Direktor Beogradske poslovne škole Đura Đurović (63), navode mediji, dodelio je sebi platu od oko 11.000 evra, a zaposlen je i njegov sin koji zarađuje oko 2.700 evra. Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je razrešenje Đurovića koji je odbio da novinarima potvrdi podatke o plati. - Zarada mi se kreće u zakonskim okvirima. Reći ću samo da sam malo plaćen za posao koji obavljam i koliko se borim za školu - kaže Đurović.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online