Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
19.12.2017.

Pavle Radulović (42)

Crnogorsko Ministarstvo turizma Pavla Radulovića (42) predložilo je novi zakon kojim je predviđena zabrana naplaćivanja ulaza na plažu, obaveznog korišćenja plažnog mobilijara, kao i izdavanja i držanja skutera na njima. Predviđa se i zabrana prisustva domaćih životinja i kućnih ljubimaca na plažama, parkiranje vozila, ali i sačekivanje i presretanje turista i nuđenje smeštaja preko reklamnih tabli. Predviđena su i ograničenja za kioske sa hranom.

Fredrik Veslau (36)

Fredrik Veslau (36), direktor Centra za Zapadni Balkan, Rusiju, Tursku i Istočnu Evropu izneo je Špancima originalnu ideju da treba da priznaju Kosovo ako žele da sačuvaju Kataloniju. On je izneo staru frazu da je reč o dva različita slučaja, pa čak i zapretio Madridu. - Španija ne uspeva da razlikuje legitimne zahteve za samovladom od separatizma. Time nenamerno signalizira da i Katalonija možda ima razlog da traži nezavisnost - kazao je Veslau.

15.12.2017.

Vladan Vukosavljević (55)

Ministar prosvete Vladan Vukosavljević na sastanku s privatnim izdavačima rekao je da oni ne moraju da slede zvaničnu politiku i preporuku da knjige štampaju ćiriličnim pismom. Međutim, najavio je finansijske stimulacije za izdavače koji objavljuju dela na ćirilici. - Deo kulturne politike je da Ministarstvo prilikom otkupa knjiga za bibliotečke fondove da prednost onima koji štampaju na ćirilici - objasnio je ministar, a reč je o 1,3 miliona evra godišnje.

Aleksandar Martinović (41)

Opozicija ima stotine primedbi i amandmana na Predlog budžeta za 2018, ali nema priliku da ih obrazloži. Naime, obrazlaganje traje dva minuta a ceo proces je ograničen na 600 minuta. Poslanici SNS-a, čiji je šef Aleksandar Martinović, da bi potrošili predviđeno vreme podneli su oko 320 besmislenih amandmana, na primer, da se "budžet realizuje tako da u najvećoj mogućoj meri unapredi finansijsku osnovu za pravosudni sistem".

14.12.2017.

Per Jakobsen (84)

Inostrani član SANU, Danac Per Jakobsen (84), održao je u Beogradu predavanje o nobelovcu Ivi Andriću, čija je dela prvi preveo na svoj jezik. - Zaljubio sam se u srpski jezik i književnost kada sam putovao za Grčku i izašao iz voza u Beogradu koji mi se jako svideo. U to vreme sam studirao medicinu, a kada sam nekoliko meseci kasnije opet doputovao u Beograd već sam bio student slavistike. Kasnije sam prevodio i Krležu, Bulatovića, Tišmu - priča Per.
 

Uranija Petrović (46)

Direktor Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović (46) angažovala je zaposlene i vozilo Hitne pomoći da joj prevezu nameštaj. - To je nameštaj moje ćerke iz Beograda. Uvek izlazimo u susret zaposlenima kada je vozilo bez pacijenta i nisam samo ja to činila - kaže direktorka za koju je javnost saznala kada ju je načelnik stomatologije Miroljub Đurić optužio da ga je nezakonito otpustila kao tehnološki višak da bi zadržala u radnom odnosu svoju ćerku.
 

13.12.2017.

Alona Fišer-Kam (50)

Alona Fišer-Kam (50), ambasadorka Izraela u Beogradu, zapušila je usta svima koji poslednjih godina izmišljaju antisemitizam među Srbima i pokušavaju da im pripišu učešće u holokaustu.
- Postoji širom Srbije mala, ali aktivna jevrejska zajednica, koja je vrlo zadovoljna životom u zemlji, jednoj od retkih u Evropi gde nema antisemitizma. Antisemitski incidenti su ovde retki, pa se Jevreji osećaju slobodno i sigurno - rekla je Alona Fišer-Kam.

Stefan Veljanovski (64)

Poglavar nepriznate makedonske crkve Stefan Veljanovski (64) nedavno se obratio Bugarskoj pravoslavnoj crkvi za pomoć. On ju je nazvao "majkom crkvom" i zatražio priznanje, a iz Sofije mu je obećana pomoć u sticanju kanonskog statusa. Međutim, sada je patrijarh moskovski i cele Rusije, najveće pravoslavne crkve, saopštio da bi Srpska pravoslavna crkva trebalo da sačuva kanonsko jedinstvo u svim svojim istorijskim predelima.
 

12.12.2017.

Predrag - Koraks Koraksić (84)

Karikaturista Predrag - Koraks Koraksić ovogodišnji je laureat nagrade Dobar primer Novog optimizma, koja mu pripada s punim pravom jer je optimista bez iluzija i simbol građanskog otpora, ocenile su njegove kolege i prijatelji na tribini u Beogradu. "Veliko hvala na nagradi, ja sam dobitnik brojnih priznanja nevladinih organizacija i nadam se nema više nijedne koja ima nameru da mi dodeli neku novu", našalio se Koraks.

Denis Zvizdić (53)

Most Bratoljub preko Drine završen je, ali vlasti savetuju građane da ga ne prelaze do zvaničnog otvaranja i do tada prete kaznom od 150 evra. Takvo stanje će verovatno potrajati, a ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić kaže da je zapelo oko rešavanja imovinskih odnosa na zemljištu u Savetu Ministara BiH kojim predsedava Denis Zvizdić. Takođe, i oko ratifikacije sporazuma o graničnom prelazu još nema saglasnosti.

09.12.2017.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril (71)

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril (71) primio je u Moskvi patrijarha srpskog Irineja i izrazio nadu u pravedno rešenje pitanja budućnosti Kosova. On je potvrdio da će Ruska crkva nastaviti da učestvuje u izradi mozaika za hram Svetog Save na Vračaru. - Bez obzira na to što je Rusija pod sankcijama hram Svetoga Save ostaje prioritetan zadatak jer zaista treba da bude simbol čudesnog bratstva naših crkava, država i naroda - rekao je patrijarh Kiril.
 

Gordana Tadić (55)

Iz Tužilaštva BiH kojim rukovodi Gordana Tadić (55), nestao je original dnevnika pripadnika Armije BiH Miralema Macića, koji je pisao o ratnim zločinima nad Srbima u Konjicu. Macić je bio osuđen na 17 godina robije zbog ubistva četvoročlane porodice Punković, a njegov advokat Željko Tomić tvrdi da je otrovan u zatvoru u Busovači zato što se pokajao i bio spreman da svedoči protiv 13 osumnjičenih za zločine u Konjicu nad Srbima.
 

08.12.2017.

Jugoslav Pantelić (48)

Projekat digitalne restauracije najznačajnijih filmskih ostvarenja Jugoslovenske kinoteke, čiji je direktor Jugoslav Pantelić (48), doneo je prvi rezultat. Prvi film koji je tako sačuvan za buduća pokolenja je "Ko to tamo peva" Slobodana Šijana, a u narednih godinu dana biće restaurisano još devet ostvarenja. Projekat će biti proširen tako da se očekuje restauracija svih 100 srpskih filmova koji su dobili status kulturnog dobra.

Branislav Nedimović (40)

Da Srbi jedu krekere i integralni keks s kancerogenim akrilamidom otkrili su hrvatski inspektori koji su tu robu zaustavili na granici. Reč je o supstanci čije je ograničenje u ishrani preporučeno zbog štetnosti odlukom Evropske komisije za obaveštavanje o bezbednosti hrane. Mediji u srpskom Ministarstvu poljoprivrede Branislava Nedimovića (40) nisu saznali ko su prizvođači tih krekera i keksa, "pošto su analize u toku".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online