Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
28.11.2017.

Vilijam Šabas (67)

Kanadski profesor Vilijam Šabas (67) jedan je od pravnika koji negiraju da se u Srebrenici dogodio genocid, pošto nisu stradali žene i deca, a sada se usprotivio i nemačkom ambasadoru Akselu Ditmanu, za šta niko od predstavnika vlasti u Beogradu nije imao hrabrosti i karaktera. - Ne razumem izjavu Ditmana da se Srbija i Nemačka suočavaju s teškim poglavljima prošlosti. Ratovi na Balkanu ne mogu se porediti s Drugim svetskim - rekao je Škabas.

Suzana Paunović (48)

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović (48) izjavila je da je poseta predsednika Albanije Iljira Mete opštini Medveđa važna jer predstavlja potvrdu srpske spoljne politike koja je usmerena na dijalog sa svim zemljama. Meta je stigao u "privatnu posetu" Medveđi uoči albanskog Dana nacionalnog oslobođenja, a Snežana Paunović ne očekuje probleme i ipak dodaje da su "nadležni spremni da u svakom trenutku zaštite građane".

25.11.2017.

Milan Stamatović (57)

Milan Stamatović (57), opozicioni prvak i gradonačelnik Čajetine, pozvao je građane da izađu na Trg Republike i pruže generalu Ratku Mladiću.
- Izađite i pružite podršku srpskom heroju, generalu Ratku Mladiću. Da pokažemo da Srbi pamte šta je general učinio za svoj narod i Republiku Srpsku, i da se ne odričemo svog junaka. Toliko smo najmanje dužni - poručio je Stamatović, ostavši dosledan svojim beskompromisnim stavovima.
 

Saša Janković (47)

Saša Janković (47), lider Pokreta slobodnih građana koji se bezuspešno nametao za lidera cele opozicije, pozdravio je presudu generalu Ratku Mladiću i i zahvalio se članu Predsedništva Srđanu Škoru, još jednom od osnivača koji je otišao. Ovaj opozicioni pokret je obrazložio da se postupcima protiv pojedinaca skida kolektivna odgovornost s naroda, ali i slično kao vlast dodao da se i prevazilazi tragična prošlost i utire put suživotu i saradnji.
 

24.11.2017.

Umaro Sisoko Embalo (45)

Premijer Gvineje Bisao Umaro Sisoko Embalo (45) pre nekoliko dana u Beogradu je demantovao da je Gvineja Bisao priznala Kosovo kao nezavisnu državu. On je tada rekao da je sve pretražio, ali da nije našao nijedan papir o priznanju Kosova. Po povratku kući, premijer Embalo za svaki slučaj je povukao odluku o priznanju Kosova. Srpski šef diplomatije Ivica Dačić saopštio je da je već primio notu tim povodom.
 

Milorad Grčić (47)

Struju za javnu rasvetu i semafore u Valjevu ubuduće će isporučivati Hrvatska elektroprivreda (HEP) pošto je taj posao na tenderu izgubio EPS čiji je direktor Milorad Grčić (47). Ovaj naprednjački kadar koga su Obrenovčani do dolaska na vlast zapamtili kao vlasnika pečenjare rukovodi javnim preduzećem za koje su ekonomisti krajem prošle godine procenili da je dužno oko 1,2 milijardi evra i da se dug uvećava.

22.11.2017.

Radomila Pjanović (40)

Partijsko zapošljavanje u Srbiji nije tajna, a sada je napokon neki član član SNS-a progovorio o tome. Istina, Radomila Pjanović (40) otvorila je dušu tek kada nije prošla na konkursu za mesto direktora Centra za socijalni rad u Prijepolju. - Predsednik UO Senad Hodžić je rekao da se čudi odakle mi hrabrosti i prava da konkurišem, s obzirom na to da je to radno mesto po koalicionom dogovoru na lokalu pripalo Zukorlićevoj partiji - otkrila je uvređena Pjanovićeva.
 

Dušanka Golubović (37)

Nemačka kompanija NRG odustala je od izgradnje elektrane na biomasu u Somboru, gde je gradonačelnik Dušanka Golubović (37), iz SNS-a. Nemci tvrde da je opština opstruisala posao od 35 miliona evra koji bi zaposlio 550 ljudi. - Nemci ugasili firmu jer im gradski čelnici mesecima nisu dostavili zemljišne knjige. Sunjam da su razlog za opstrukciju mahinacije s državnim zemljištem u našem ataru - kaže Dragan Knežević, autor propalog projekta.

21.11.2017.

Arno Gujon (32)

Francuz Arno Gujon već 13 godina je najveći dobrotvor Srba koji žive na Kosovu. Njegovu solidarnost i ljubav prema našem narodu prepoznali su mnogi, pa je tako Bojan Đinović Đina napisao pesmu posvećenu upravo njemu. Pesma je posvećena borbi Gujona protiv nesreće srpskog naroda. "Ponovo se kreće lađa Francuska, Arno Gujon njome zapoveda..." početni su stihovi pesme.

Bred Silberling (54)

Američki režiser Bred Silberling priključio se Anđelini Džoli, Ričardu Šepardu i drugim holivudskim autorima koji kroz jednostrane holivudske filmove nude površnu sliku o ratu u bivšoj Jugoslaviji. Njegov "Običan čovek", posvećen ratnom komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, kritika je dočekala na nož, a gledanost u bioskopima svakim danom sve manja.

17.11.2017.

Džejms Ruf (46)

Šef misije MMF-a Džejms Ruf (46) bio je dovoljno iskren i objasnio je da neće biti ukidanja penala (smanjenja primanja) za one koji odu u penziju s punim radnim stažom, ali pre navršenih 65 godina života. Ruf je time pokazao i ko je gazda u Srbiji, pošto je ukidanje penala obećao Aleksandar Vučić u vreme dok je bio premijer, a spremao se za predsednika. Penzioneri, najdisciplinovaniji deo biračkog tela svake vlasti, opet su ostali kratkih rukava.

Miroslav - Muta Nikolić (61)

Trener košarkaša Partizana Miroslav - Muta Nikolić (61) izgubio je već petu utakmicu u Evrokupu, a opet nije preduzeo odgovornost. Nikolić je rekao samo da svi igrači Partizana imaju problem s igrom u odbrani, što su očito primetili i navijači koji su skandirali "Muto, odlazi".
- Ljudi, uopšte nisam ja problem. Ja sam ekipu pravio ovako, mi očigledno nismo za Evropu. Ja drugačije ne mogu, neka dođe neko drugi - rekao je Nikolić.

16.11.2017.

Docent dr Vladimir Dugalić (51)

Docent dr Vladimir Dugalić (51) drugi je u svetu koji je uspešno izveo komplikovanu operaciju nazvanu tunel u jetri. Ova intervencija primenjena je do sada samo na 20 ljudi u klinici u Milanu, a sada je dr Dugalić uradio to isto u Klinici za digestivnu hirurgiju.
- Prva opcija bila je da pacijentkinji uklonimo pola jetre zbog metastaza, a druga da uradimo tunel. Znao sam kako se to radi, a tokom devet sati operacije bilo mi je sve lakše - kaže dr Dugalić.

Dragan Šutanovac (49)

Lider DS-a Dragan Šutanovac (49) ta stranka na predstojećim beogradskim izborima neće podržati nijednog nezavisnog kandidata, pa ni Dragana Đilasa, bivšeg stranačkog druga i uspešnog i popularnog gradonačelnika. On je rekao da nema saradnje sa SNS-om, ali naprednjačka koalicija koja ne stoji najbolje u Beogradu usled niza skandala i neracionalnih troškova sada može zadovoljno da trlja ruke. Šutanovac je izbegao da kaže da li će on biti kandidat DS-a.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online