Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
04.11.2017.

Stefan Hačko (24)

Stefan Hačko (24) se u školi plašio matematike, ali je bio najbolji student Prirodno matematičkog fakulteta koji je završio godinu dana ranije sa svim desetkama i upisao dva doktorska programa. - Dok sam bio gimnazijalac pripremao sam se za odlazak u Ameriku. Međutim, upoznao sam dobre stručnjake iz matematike i već tada sam shvatio da školovanje mogu nastaviti u Srbiji i zalaganjem doprineti otadžbini - kaže Hačko.

Ana Brnabić (42)

Premijerka Ana Brnabić (42) slavodobitno se hvali napretkom Srbije na Duing listi Svetske banke za četiri mesta. Reč je o listi u kojoj su zemlje poređane po lakim uslovima poslovanja i Srbija se ove godine nalazi na 43. mestu. Premijerka je požurila da vest objavi i na državnoj televiziji, ali njenu pažnju nije zavredila činjenica da se ispred Srbije nalazi Kosovo, na 40 mestu, ali i Makedonija (11), Slovenija (37) i Crna Gora (42).

03.11.2017.

Filip Vukša (25)

Student pejzažne arhitekture Filip Vukša (25) od svoje 15. godine podneo je oko 14.000 prijava i inicijativa raznim beogradskim službama, inspekcijama i komunalnim preduzećima. - Za ovih 10 godina naterao sam nadležna preduzeća da zasade 3.000 stabala, očišćeno je 700 slivnika tako da na mnogim mestima nema zapljuskivanja kada prođe vozilo, mnogo ulica i trotoara je popravljeno, renovirana je biciklistička staza između Ade i Dorćola - zadovoljan je Vukša.

Miloš Vučević (43)

Novosadske vlasti asfaltirale su ulice i pri tom zahvatile delove privatnih imanja bez obavljene eksproprijacije i isplate naknade. Stoga je 340 vlasnika tužilo grad tražeći ukupno oko 12 miliona evra odštete. Sud je već presudio u korist petorice kojima grad mora da isplati oko 100.000 evra. Gradske vlasti nemoćne su da reše problem koje su stvorile, a gradonačelnik Miloš Vučević (43) optužio je sugrađane da žele da isprazne gradsku kasu zloupotrebom pravosuđa.
 

02.11.2017.

Migel Agire de Karser (60)

Ambasador Španije u NATO-u Migel Agire de Karser (60) zatražio je tokom posete bazi Kfora Dragodan kod Prištine da se Ramuš Haradinaj ne predstavlja kao premijer, kao i od drugih kosovskih zvaničnika da ne navode funkcije koje obavljaju, a da predstavnici Kosovskih bezbednosnih snaga budu bez uniformi. Karser im se obraćao samo po imenima, a Haradinaj je potom odbio da prisustvuje sastanku sa zvaničnicima NATO-a u štabu Kfora.

Branislav Nedimović (40)

Branislav Nedimović (40) je ministar poljoprivrede u zemlji koja je u prvih sedam meseci ove godine uvezla za trećinu više svinjskog mesa nego lane. Pri tom, srpska proizvođačka industrija u toj grani beleži pad od oko tri odsto. I potrošnja svinjskog mesa pala je s 16,5 kilograma po glavi stanovnika na 14,5. Uzgajivači kažu da nemaju računa i sigurnost u proizvodnju počev od cene žita, kukuruza, ječma, koncentrata, do prodajne cene žive stoke.

01.11.2017.

Marko Marinković (26)

Kruševački profesor istorije Marko Marinković zaintrigirao je izuzetne glumce kako bi snimio nastavni film "Knez Lazar".
- Uz dobru kombinaciju naratorskog i igranog dela, s glumcima koji oživljavaju ceo period, film lako može postati sastavni deo lekcija koje će đaci voleti - veruje mladi profesor koji je uz pomoć sponzora, prodaje majica s Lazarevim likom i raznim donacijama skupio 20.000 evra za snimanje filma, a mora još toliko.

Nela Kuburović (35)

Udruženja tužilaca i sudija, Komitet pravnika za ljudska prava i Centar za pravosudna istraživanja napustili su konsultacije o promenama Ustava Srbije koje je organizovala ministar pravosuđa Nela Kuburović. Oni su obrazložili da predlozi ministarstva jačaju uticaj politike na pravosuđe. Izmene Ustava u tom delu obavezne su za pristupanje EU, a opozicija tvrdi da režim uz to pokušava da izbaci Kosovo kao srpsku teritoriju iz dokumenta.

31.10.2017.

Rinrada Punsiri (16)

Tajlanđanka Rinrada Punsiri pre dva meseca iz Bangkoka je došla na razmenu učenika u kikindsku gimnaziju "Dušan Vasiljev" i već se dobro snašla. - Odlučila sam da godinu dana provedem u Srbiji jer sam čula mnogo lepoga o vama. Već pomalo govorim srpski jer se družim. U Tajlandu je to malo teže, pošto su mladi stidljivi i teško nalaze prijatelje, pa stalno idu okolo sa slušalicama u ušima - kaže Rinrada.
 

Aleksandar Gajović (66)

Aleksandar Gajović novopečeni državni sekretar za informisanje, saopštio je da će Radna grupa za izradu medijska strategije nastaviti s radom, iako su je napustili predstavnici šest novinarskih i medijskih udruženja, a na kraju i nezavisni ekspert Dejan Nikolić. Gajović je rekao da neće popunjavati upražnjena mesta jer su svi već predali materijal, pa smatra da nije istina da će dokument biti usvojen bez predstavnika struke.

28.10.2017.

Dejan Nikolić (35)

Medijski ekspert Dejan Nikolić (35) istupio je iz radne grupe za izradu medijske strategije Republike Srbije. - Potpuno je besmisleno da odlučujemo o okruženju u kome će novinari raditi sledećih pet godina bez predstavnika glavnih udruženja koji su već napustili grupu prethodnih nedelja (Asocijacija medija, Udruženja novinara Srbije i Koalicija novinarskih i medijskih udruženja) - rekao je Nikolić, a radna grupa najavljuje nastavak rada uprkos svemu.

Dušan Bajatović (50)

Dušan Bajatović (50), direktor najvećeg srpskog gubitaša Srbijagasa, uplatio je pola miliona dinara za podizanje spomenika herojima s Košara. Srbijagas je u gubitku od 1,08 milijardi evra, a Bajatović prema medijskim izveštajima na tri funkcije zarađuje ukupno oko 20.000 evra mesečno. Za to vreme, veterani nemaju overene zdravstvene knjižice, duguju im se ratne dnevnice, a narod skuplja pare da podigne kuću bolesnom heroju s Košara Milošu Jovanoviću.

27.10.2017.

Danis Tanović (48)

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nedavno je rekao da mu je Alija Izetbegović ostavio u amanet da čuva Bosnu. Upravo u Turskoj, na festivalu u Antaliji, zenički režiser Danis Tanović (48), koji je dobio Oskara za film "Ničija zemlja", otvorio je dušu i kazao da je Bosna uvrnuto društvo.
- Sviđa mi se izreka mog oca koji kaže da Bosna ima užasnu prošlost, neizdrživu sadašnjost, ali, hvala bogu, pa nemamo budućnost - kazao je Tanović.

Siniša Mihajlović (48)

Proslavljeni fudbaler Siniša Mihajlović (48) obrukao se pred italijanskim novinarima jer nije znao ko je Ana Frank. - Ne čitam novine. Ne mogu da pričam o tome, izvinjavam se, ali ovu sam temu ignorisao - rekao je Mihajlović. Sve utakmice Serije A, B i C počeće minutom ćutanja u počast žrtvama holokausta, nakon što su navijači Lacija uradili stotine nalepnica na kojima je devojčica koju su ubili nacisti prikazana kako nosi dresove rivala.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online