Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
04.10.2017.

Radivoje Šijak (11)

Radivoje Šijak provodio je detinjstvo u kolicima zbog cerebralne paralize. Ovog septembra prvi put je ušetao u učionicu na ogromnu radost svojih drugara. Njegova majka Andrea kaže da je rođen zdrav, ali je sa 13 dana doživeo kliničku smrt, a da niko još ne zna zašto. - Sve do odlaska u Kijev na terapiju matičnim ćelijama Rade je mogao samo da puzi. Srećom, bistar je dečak i uspeo je sve ove godine da bude odlikaš - ponosna je Andrea.

Zvezdan Terzić (51)

Fudbalski klub Crvena zvezda, čiji je generalni direktor Zvezdan Terzić, saopštio je da će "za sva vremena" tražiti izuzeće najboljeg srpskog sudije Milorada Mažića. Ovakav stav iznet je posle prvog poraza Zvezde ove sezone od Napretka u Kruševcu sa 1:0, pogotkom Nikole Mitrovića u šestom minutu zaustavnog vremena. Utakmicu je vodio Mažić, ali iz Zvezde nisu saopštili detalje koji su uticali na odluku da se zatraži njegovo izuzeće.

03.10.2017.

Dragan Spasić (63)

Dragan Spasić čuvar arheološkog lokaliteta Justinija Prima kod Lebana, poznatijeg kao Caričin Grad, dobio je od Ministarstva kulture Zahvalnicu za doprinos očuvanja spomenika kulture Srbije i nagradu od 100.000 dinara. Spasić je rekao da je ceo život proveo uz ovaj lokalitet iz šestog veka nove ere, budući da se rodio i do pre nekoliko godina živeo u 500 metara udaljenom selu Sekicol.

Nenad Čanak (58)

Nenad Čanak lider Socijaldemokrata Vojvodine, iskoristio je referendum o nezavisnosti Katalonije kako bi još jednom neskriveno istakao želju za otcepljenjem Vojvodine. On je na sedište stranke okačio katalonsku zastavu, pokušavajući da napravi paralelu između dva nespojiva primera. Inače, interesantno je da ovaj "demokrata" žestoko osuđuje pokušaj referenduma u Republici Srpskoj.

30.09.2017.

Dušan Vujović (66)

Iako je svojim predlogom izazvao incident u Vladi Srbije i iako su se tom predlogu usprotivili drugi ministri, prvi čovek srpskih finansija Dušan Vujović nije odustao od ideje da progura veći porez za advokate i da ih uvrsti u Uredbu o oporezivanju samostalih delatnika. Zbog paušalnog oporezivanja advokati su pre tri godine štrajkovali, a srpsko pravosuđe je četiri meseca bilo u bolkadi.

Maja Gojković (54)

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izazvala je haos u parlamentu kada je počela da viče na skupštinsku službenicu!
- Ti izađi napolje sad. Još jednom da me dovedeš u zabuludu... Izlazi napolje! Izlazi napolje i donesi mi podatke kakve treba da mi doneseš - urlala je Gojkovićeva na sekretarku Skupštine Svetislavu Bulajić, a njeno ponašanje poslanici su okarakterisali kao mobing.

29.09.2017.

Bogdan Bogdanović (25)

Bogdan Bogdanović košarkaškim znanjem zadivio je svet, a sada je šarmirao i Rejčel Demitu, seksi voditeljku Sakramento Kingsa, koja je tokom intervjua sa novim igračem "kraljeva" u jednom trenutku čak progovorila i srpski! Naš košarkaš je bio potpuno opušten i može se reći i da je šarmirao lepu Amerikanku, koja se u nekoliko navrata smejala njegovim šalama.

Nebojša Krstić (60)

Nebojša Krstić samozvani PR stručnjak i bivši savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića uključio se u opštu hajku režima i njegovih medija na Miroljuba Musurovića Ljubu, direktora zemunske škole, koga od smene brane đaci i roditelji. Krstić je na Tviteru Ljubu uporedio sa Fikretom Abdićem iz Velike Kladuše, uz napomenu da je "afinitet ljudi prema Fikretu imao osnova".

28.09.2017.

Emir Kusturica (62)

Festival Kustendorf našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice našao se među 20 najboljih festivala po izboru Muvimejkera, najčitanijeg filmskog portala u SAD. "Na Kustendorfu vreme staje. Totalno vas opčinjavaju neverovatni međunarodni filmovi, stalne žurke i druženja s ljudima, kao i fenomenalne priče filmskih majstora", navodi se u objašnjenju Muvimejkera.

Mladen Šarčević (60)


Protest roditelja učenika koji pohađaju OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu traje već 20 dana, a ministar prosvete Mladen Šarčević ne samo da nije našao rešenje za problem, već njegovo ministarstvo nastavlja da šalje inspekcije u proveru, što roditelji i zaposleni u školi vide kao novi pritisak. Protest roditelja usledio je posle odluke Ministarstva da smeni direktora škole Miroljuba Mosurovića.

27.09.2017.

Stefan Milenković (40)

Ne postoji plemenitija misija za ostvarene umetnike od prenošenja znanja i iskustva mladim talentovanim kolegama, kazao je proslavljeni srpski violinista Stefan Milenković pred nastup na otvaranju Artlinka, festivala koji će na beogradskom Kolarcu trajati do 8. oktobra i koji ima za cilj da okupi i podrži stvaralaštvo umetnika mlađe generacije iz različitih vidova umetnosti.

Radoš Ljušić (68)

Istoričar Radoš Ljušić napisao je udžbenik koji, prema oceni Ljušićevih kolega, obiluje stereotipima i neprimerenim sadržajima o susednim državama i manjinama u Srbiji. Zbog toga je najavljeno formiranje radne grupe koja će analizirati udžbenik u kojem su izrazi kao što su "šiptarski feudalci", koji se koristi za Albance, ili "poturčenjaci" za Bošnjake muslimanske veroispovesti.

26.09.2017.

Ivan Medenica (45)

Ivan Medenica (45), umetnički direktor Bitefa, uspeo je da kultnu predstavu Jana Fabra pod nazivom "Olimp u slavu kulta tragedije" postavi na veliku scenu Centra Sava. Ovom predstavom, karakterističnom po tome što traje 24 sata, otvoren je 51. Bitef, a tokom predstave bile su planirane tri pauze, takozvano vreme za sanjanje. Publika je bila jednoglasna u oceni da se ovakvo iskustvo pozorišta dešava samo jednom u životu.

Dragiša Blanuša (73)

Dragiša Blanuša (73), bivši upravnik Okružnog zatvora u Beogradu, ponovo će se naći na optuženičkoj klupi budući da je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio oslobođen optužbe Mirjane Marković da je oteo njenog supruga Slobodana Miloševića, odnosno da je dozvolio nepoznatim osobama da ga odvedu iz zatvora i potom ga prebacer u pritvor Haškog tribunala, gde je umro 11. marta 2006. godine.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online