Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
13.10.2017.

Jelena Lengold (58)

Prestižna Andrićeva nagrada uručena je Jeleni Lengold za knjigu pripovedaka "Raščarani svet". - Pre 25 godina, kada se ovde obeležavala stogodišnjica Andrićevog rođenja, venčala sam se. Slučaj je hteo da srebrnu svadbu obeležimo ovde - rekla je Jelena i pročitala za ovu priliku napisanu pesmu posvećenu Andriću i njegovom delu uz reči da bi "svaki pisac trebalo bar jednom mesečno da pročita neku Andrićevu pripovetku radi očuvanja duše i stila".

Jurij Gudimenko (32)

Ukrajinski bloger Jurij Gudimenko podržava kijevski režim i rat koji se vodi protiv sopstvenog naroda na Donbasu. Sada je ovaj ideolog vladajuće klike i istoričar koji se zalaže za rehabilitaciju ukrajinskih nacista i nemačkih saveznika iz Drugog svetskog rata otišao korak dalje i to na glavnoj kijevskoj ulici Krešćatiku: "Na Krešćatiku je već toliko Hrvata da su Srbi počeli da cvetaju na vrbama". Za to je nagrađen pohvalama na društvenim mrežama.

12.10.2017.

Tijana Palkovljević Bugarski (42)

Galerija Matice srpske, najstarije srpske književne, naučne i kulturne institucije, predložena je za Oktobarsku nagradu koju dodeljuje Skupština Novog Sada povodom 23. oktobra, dana oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu. Kandidaturu Galerije, koju vodi mr Tijana Palkovljević Bugarski podržale su najznačajnije kulturne institucije u Novom Sadu i pokrajini. Drugi kandidat je novosadski dnevni list "Dnevnik".

Zlatibor Lončar (46)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je "pilot-projekat" u smederevskoj Železari. On je čak optužio radnike da češće idu na bolovanje u vreme sezonskih radova. Pretpostavlja se da će komisije ići na vrata radnika na bolovanju kako bi proverile da li su zaista bolesni, ali se niko nije zabrinuo što o njih 4.200 koji obavljaju teške poslove u isparenjima hemikalija vode računa samo dvoje lekara lokalnog Doma zdravlja.

11.10.2017.

Stojan Stojanović (101)

Stojan Stojanović najstariji je žitelj Prokuplja i u dobrom raspoloženju proslavio je rođendan. On je bivši podoficir Vojske Kraljevine Jugoslavije, u životu je mnogo toga preturio preko glave, a najteže su mu bile četiri godine zarobljeništva u Austriji.
- Nema recepta za dugovečnost, ali u svemu, a posebno u jelu i piću, čovek mora da bude umeren. Družite se samo s veselim ljudima - posavetovao je Stojan za vreme šetnje s prijateljima.

Milorad Grčić (47)

Prvi sneg već se topi na Goliji i u Novoj Varoši, ali je oko 2.600 domaćinstava bez struje. Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović kaže da će tako ostati još dva dana jer EPS čiji je direktor Milorad Grčić ne može brže da sanira kvar na visokonaponskoj mreži. Prema Mitrovićevim rečima, bez struje su sela od Opaljenika do Kušića. Na sreću, svi putevi su prohodni pošto je sneg padao samo jednu noć i odmah počeo da se topi.

10.10.2017.

Karen Šahnazarov (65)

Ruski reditelj Karen Šahnazarov kaže da mu je veoma važno kako će publika oceniti njegov novi film "Ana Karenjina - istorija Vronskog" jer smatra da Srbi mnogo bolje razumeju rusku dušu i taj roman Lava Tolstoja nego drugi narodi.
- Bio sam u Beogradu dva dana uoči bombardovanja 1999. godine. Posebno mi se urezala u sećanje spokojnost srpskog naroda. Divio sam se gordosti Srba. Te dane ću pamtiti dok sam živ - kaže Šahnazarov.

Đorđo Antelj (77)

Finansijska kriza koja je prodrmala srpsku građevinsku industriju odnela je još jednu žrtvu. Nekada uspešno i jedno od prvih privatnih građevinskih preduzeća Gemaks, čiji je vlasnik Đorđo Antelj gotovo nezapaženo je otišlo u bankrot. Ko će biti novi vlasnici teniskih terena, placeva, stanova, magacina i garaža biće jasno po završetku javne aukcije, koju je stečajni upravnik ove kompanije Mirko Borovčanin zakazao za 6. novembar, tačno u podne.

07.10.2017.

Grujica Žunić (46)

Grujica Žunić domaćin iz Zablaće kod Šapca, pre tri godine bio je spreman da digne ruke od imanja i pusti da ptice pojedu plodove njegovih 1.200 šljiva. A onda se udružio sa još 21 domaćinom u zadrugu, pa su utrostručili svoje prihode, pošto su postali nezavisni od hladnjačara i nakupaca. - Nije mi stalo da se obogatim preko noći, nego sada znam da ću biti isplaćen. Najbolje je što sam na svojoj zemlji i po ceo dan zajedno s porodicom - srećan je Grujica.

Svetislava Bulajić (46)

Mediji su prozvali generalnog sekretara Narodne skupštine Svetislavu Bulajić da je u ovom najvišem zakonodavnom telu zaposlila svoju prijateljicu I. R. J, koja je zbog mita osuđena na godinu dana zatvora. Prema tim navodima, I. R. J. je počela da radi kao daktilograf, ali je brzo napredovala u Sektor za ljudske resurse, gde ima uvid u dosijee svih zaposlenih. Svetislava Bulajić bila je kadar LDP-a Čedomira Jovanovića, ali je na funkciji koja pripada SNS-u.

06.10.2017.

Jovica Spajić (28)

Specijalac srpskog MUP-a Jovica Spajić od danas do 14. oktobra pretrčaće 254 kilometra kroz džunglu Amazonije. Pripadnik SAJ-a na taj način želi da pomogne Udruženje obolelih od plućne hipertenzije i podigne svest o ovoj bolesti.
- Želim da pomognem ljudima da shvate da uvek mogu pomerati granice kako bi pobedili sebe. Da budu uporni, posvećeni i da duboko veruju u svoj put bez obzira na žuvotne muke i probleme. Nema predaje - poručuje Jovica.

Veljko Vukobratović (54)

Smenjen je direktor Laste Veljko Vukobratović koji je putnike nazvao švercerima, a radnike lopovima. S funkcije su otišla i dvojica izvršnih direktora. Sindikati navode da je menadžment umalo Lastu vodio u stečaj jer je u pokušaju da spase pozicije optuživao radnike da idu u politički motivisan štrajk, iako su oni govorili o mahinacijama i lošem poslovanju. Smenjeni su čak tražili od celog rukovodstva da podnese ostavke, kako bi blokirali rad preduzeća.

05.10.2017.

Nebojša Kocić (38)

U Nišu je održana manifestacija Medijana za bebu više. Predsednik opštine Medijana Nebojša Kocić objasnio je da je cilj povećanje nataliteta. Decu i roditelje su u Parku Svetog Save zabavljali klovnovi, mađioničar i animatori, a organizovana su i modna revija, izbor najlepše bebe, trka beba u puzanju i nadmetanje roditelja u prostiranju dečjeg veša. Ta opština roditeljima daje novčanu pomoć i finansira veštačku oplodnju budućih majki.

Nebojša Bakarec (54)

Odbornik beogradske skupštine Nebojša Bakarec uoči gradskih izbora prešao je u SNS na poziv Aleksandra Vučića. To mu je četvrta stranka, pošto je do sada bio član DS, DSS-a, i Samostalnog DSS-a, ali tvrdi da nije preletač. Time je u Srbiji pomerena granica kada neko postaje preletač, a mediji navode da su za poslednjih 16 meseci stranku promenila 234 političara, pri čemu ih je najviše otišlo u SNS, vladajuću partiju s kontrolom nad javnim preduzećima.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online