Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
09.08.2017.

Ljubiša Diković (57)

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković (57), s ponosom prati posade naših oklopnika koji su se plasirali među 12 najboljih na Tenkovskom biatlonu na poligonu Alabino u Podmoskovlju. - Bili smo prinuđeni da zamenimo tenk tokom poslednje trke zbog neispravnosti. Rešićemo i probleme sa kojima smo se suočili prilikom gađanja. Ulazak među prve četiri ekipe bio bi čudo, ali mi u čuda verujemo - raportirao je iz Rusije major Rade Adamović.

Vuk Drašković (71)

Lider ostataka SPO-a i koalicioni partner vlasti Vuk Drašković (71), poziva da Srbija prizna kosovsku stvarnost i prihvati plan Martija Ahtisarija iz 2007. godine kao temelj nastavka Briselskog dijaloga. - Nezavisnost Kosova priznala je većina članica UN i EU, Međunarodni sud pravde zaključio je da time nije prekršeno međunarodno pravo, a oko 90 odsto stanovnika su Albanci - nabrojao je Drašković i iz spiska faktora izostavio volju srpskog naroda.

08.08.2017.

Stefan Juil (15)

Reprezentativac Srbije u jedrenju Stefan Juil osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u klasi optimist u Bugarskoj. To je ujedno i prva medalja na Evropskom prvenstvu u istoriji srpskog jedrenja. Osim njega, u srpskoj reprezentaciju bili su Dušan Trbojević, Ana Jovanović, Strahinja Simić, Relja Milovanović, Aleksandra Vujošević i Petra Buljovčić. Najvažnije kontinentalno nadmetanje jedriličara okupilo je 153 dečaka i 108 devojčica iz 44 države.

Dragana Kalinović (59)

Danijela Dinić-Trandafilović ima Daunov sindrom i potpuno zavisi od tuđe nege i pomoći. Međutim, po odluci Fonda za penziono i zdravstveno osiguranje, čiji je direktor Dragana Kalinović , ona nema pravo na tuđu pomoć. Danijelina ćerka Milica srednju školu završila je lane.
- Majka je na nivou deteta od šest godina. Ne mogu da se zaposlim jer moram da brinem o njoj ceo dan. Čak i da pazim da se ne zadavi hranom koju samo guta - kaže Milica.

05.08.2017.

Iva Ignjatović (24)

Beograđanka Iva Ignjatović (24) od detinjstva boluje od spinalne mišićne atrofije, a istu bolest u Srbiji ima oko 50 ljudi. Danas je prevodilac stručne literature sa srpskog na engleski jezik, izlazi i druži se iako je u kolicima. - Moja bolest tiho napreduje. U SAD je prošle godine registrovan lek koji je odobren i u EU. Samo naše vlasti još ćute. Nadam se u ime svih obolelih da ćemo dobiti terapiju i doživeti duboku starost sa svojim bližnjima - ne predaje se Iva.
 

Tomislav Nikolić (65)

Tomislav Nikolić (65) već dva meseca nije predsednik Srbije. Međutim, mediji navode da se on uprkos tome još nije iselio iz predsedničke vile u Užičkoj 23 na Dedinju u koju se uselio u avgustu 2012 . godine. Troškovi održavanja su na teretu Uprave za zajedničke poslove republičkih organa koja se finansira iz budžeta, odnosno novcem poreskih obveznika. Uprava još nije odgovorila na pitanja novinara o visini troškova i da li će se i kada Nikolić iseliti.

04.08.2017.

Dragan Zdravković (50)

Dragan Zdravković (50), član je ekipe umetnika koja je našu zemlju predstavljala na Bijenalu u Veneciji, a sada je ekološkoj fondaciji holivudskog glumca Leonarda Dikaprija poklonio sliku za gala aukciju u Sen Tropeu.

- Lični savetnik Leonarda Dikaprija Liza Šif videla je moje radove u Veneciji. Nisam mogao da odbijem učešće na aukciji u kojoj su se našla i dela Pikasa, Džefa Kunsa, Mauricija Katelana, Čaka Klouza, Demijena Hersta - iskren je Dragan.

Rešad Džanković (46)

Novopostavljenog v. d. šefa novopazarske policije Rešada Džankovića (46) MUP je doveo u neugodnu situaciju, pošto je odbio da demantuje tvrdnje medija da nije prošao psiho test. Naime, mediji navode da je Džankoviću omogućeno da polaže "popravni". - Raspoređivanje postaje konačno kada istekne rok za podnošenje žalbi. Pošto je Džanković još vršilac dužnosti ne možemo da odgovorimo na pitanja - bilo je sve što je novinarima odgovorio MUP Srbije.

03.08.2017.

Adam Puslojić (74)

Pesnik i akademik Adam Puslojić (74) za knjigu "Somnabulija Balkanika" primio je prestižnu nagradu koja nosi ime njegovog prijatelja i sabrata po peru i čitankama Vaska Pope. "Krajinski Dunav je moja plava, svetska nemaština", posvetio je stihove rodnoj negotinskoj Krajini Puslojić. - Meni se Krajina javlja i u snu i na javi. Krajina je moj konkretni, geografski pojam Boga. Umesto geografije i istorije, to je vera i molitva, predanje i trajanje - objasnio je Puslojić.

Dušica Jevđenović (27)


Policajci Bojan Milenković i Milan Luković podneli su tužbu za naknadu štete u iznosu od 1,1 milion dinara (oko 9.100 evra) od Dušice Jevđenović (27) i njenog brata Ivana. Oni su pokušali da privedu Ivana dok je pijan pokušavao da nađe svoja kola na parkingu. Tada je Dušica pokazala diplomatski pasoš, rekla da je savetnica u Ministarstvu spoljnih poslova, pretila uticajnim vezama i policajca Milenkovića onesvestila kada ga je poprskala suzavcem u lice.

02.08.2017.

Ali Abdula al Maki (48)

Katarski biznismen Ali Abdula al Maki (48) prošle godine je za milion evra kupio hotel Vlasina i renovirao ga uveren da će bogata priroda biti magnet za još bogatije arapske turiste. Da bi ih još snažnije privukao i brže povratio uloženi novac, Ali Abdula je rešio da iskoristi poštovanje koje Arapi još osećaju prema pokojnom predsedniku SFRJ i tvorcu Pokreta nesvrstanih zemalja Josipa Broza Tita. Naime, hotel će nositi naziv Titova rezidencija.

Milivoj Bešlin (38)

Istoričar Milivoj Bešlin (38) kao da je rešio da preplaši srpske susede. On je ocenio da se u Srbiji podiže stepen nacionalizma, a društvo se rusifikuje. Nezavisnošću Crne Gore, a ne Kosova, zakovan je poslednji ekser u kovčeg u velikodržavnih pretenzija. To znači da se dugoročno Crna Gora neće ostavljati na miru. Dakle, Srbija oslonjena na Rusiju, sukobljena s Evropom i regionom, opet će prvo posegnuti za Bosnom i Crnom Gorom - kazao je Bešlin.

01.08.2017.

Jovana Mladenović (32)

U Londonu je završena izložba mladih umetnika u kojoj su učestvovali i slikari iz Srbije, među njima i Nišlijka Jovana Mladenović (32). Ona je prezentovala seriju fotografija pod nazivom "Monumentalni strah" posvećenu spomenicima revolucije bivše Jugoslavije. - Tek otkad živim u Londonu uvidela sam koliko je moja zemlja inspirativna. Dok sam živela u Nišu,  a kasnije i na studijama u Beogradu, nisam mogla da vidim lepotu Srbije - iskrena je Jovana.

Branislav Nedimović (39)

Voće i povrće u Srbiji zri preko noći zahvaljujući upotrebi biljnog regulatora etrela. Takvi plodovi se lako prepoznaju jer gotovo da nemaju ukus, a stručnjaci kažu da se etrel može na crno nabaviti iz zemalja u okruženju ili naručiti u poljoprivrednim apotekama. Oglasi i forumi su prepuni komentara o prodaji i upotrebi etrela, a u Ministarstvu poljoprivrede Branislava Nedimovića (39) kažu da inspekcije nisu pronašle taj zabranjeni preparat u voću i povrću.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online