Ponedeljak 7. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
31.05.2017.

Tomislav Nikolić (65)

Predsednik Tomislav Nikolić potpisao je ukaz kojim na kraju mandata odlikuje ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Čepurina (65) Ordenom srpske zastave drugog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dveju zemalja. Isti ordeni dodeljeni su još dvojici ambasadora bivših sovjetskih republika, beloruskom Vladimiru Čuševu i azerbejdžanskom Eldaru Hasanovu.

Čedomir Jovanović (47)

Čedomira Jovanovića (47) posle fijaska na izborima neće ni vlast ni opozicija, pa je rešio da se kandiduje za gradonačelnika Beograda. On se deklariše kao opozicionar, ali će tim potezom samo pomoći vlastima odvlačeći verovatno mizeran procenat biračkog tela. Istovremeno, navodi se da Jovanović namerava da razgovara s DS-om o zajedničkom nastupu, jer bi u takvoj situaciji u zamenu za neko odborničko mesto prestao da bude smetnja.

31.05.2017.

Slobodan Arežina (50)

Osnovni sud u Novom Sadu presudio je da je bivši direktor programa Radio-televizije Vojvodine (RTV) Slobodan Arežina (50) nezakonito smenjen. Po toj odluci, RTV je obavezan da ga vrati na staro radno mesto ili ga postavi na neko drugo odgovarajuće njegovim kvalifikacijama. Pravna služba RTV sada razmatra mogućnost žalbe, a smena Arežine bila je povod seriji javnih protesta građana koji su to vezivali za dolazak SNS-a na vlast u pokrajini.

Siniša Mali (45)

Beograd, čiji je gradonačelnik Siniša Mali (45), ni iz trećeg puta nije uspeo da proda 49 odsto vlasničkog udela Sava Centra, jer se niko nije javio na tender. Zainteresovani za kupovinu su bili Aerodrom "Nikola Tesla" i preduzeće Miroslava Miškovića Delta holding čiji je predstavnik Živorad Vasić nedavno saopštio da cena rekonstrukcije ne bi bila 12, nego 25 do 30 miliona evra. Centar Sava je jedino gradsko javno preduzeće koje posluje s gubicima.

30.05.2017.

Alona Fišer-Kam (48)

Ambasador Izraela u Srbiji Alona Fišer-Kam (48)ponovila je da njena zemlja nikada neće priznati Kosovo. - Ovaj stav je pitanje principa, a ne oportunizma ili neke političke agende. To ne isključuje dijalog i otvorenu komunikaciju s narodom na Kosovu - rekla je Alona Fišer-Kam i ispričala da poslednjih šest meseci upoznaje Beograd korak po korak i već ima omiljene kafiće i ulice, a da je sve podseća na njen rodni Tel Aviv, naročito opuštena atmosfera.

Darko Bulatović (49)

Zgrada niške Galerije Srbija za nekoliko dana zbog restitucije biće vraćena naslednicima, a vlasti na čelu s gradonačelnikom Darkom Bulatovićem (49) nemaju rešenje za oko 1.500 umetničkih dela. - Poslednje četiri godine predlagali smo da se kasarna iskoristi za smeštaj Galerije Narodnog muzeja i Zavoda za zaštitu spomenika, jer i njima preti restitucija. Odgovor nismo dobili - kaže predsednik Centra za zaštitu potrošača Jovan Jovanović.

25.05.2017.

Miladin Ševarlić (68)

Predsednica skupštine ume dobro da namuči opoziciju u sali oduzimanjem reči, ukorima i novčanim kaznama, ali je poslanik Dveri, profesor Miladin Ševarlić (68), ostao džentlmen od glave do pete. On je Gojkovićevoj za rođendan poklonio crvenu ružu, koju je ona uz osmeh primila i zahvalila se. Ministar energetike, socijalista Aleksandar Antić u tom trenutku prekinuo je obraćanje s govornice uz napomenu da mu se svidelo što je ruža crvena (simbol SPS-a).

Milan Beko (56)

Biznismen Milan Beko (56), kako navode mediji, po treći put je oglasio prodaju nekoliko firmi, uglavnom iz kompleksa Luke Beograd koju je privatizovao 2005, što spada u 24 sporne privatizacije koje je sačinio Savet za borbu protiv korupcije, koje je prihvatila Evropska komisija, a premijer Aleksandar Vučić odavno obećao da će da reši. Ekonomista Milun Kovačević objašnjava da se Beko na ovaj korak odlučio kako bi poveriocima vratio 68 miliona evra.

24.05.2017.

Boško Đurovski (56)

Trener fudbalera Crvene zvezde Boško Đurovski (56) dao je primer sportskog i ljudskog ponašanja i čestitao Partizanu na tituli šampiona Srbije.
- Čestitam Partizanu na tituli, na kraju su izgleda zasluženo pobedili. Učinili smo sve u poslednje tri utakmice da ih stignemo, imali smo gol razliku 11:1, ali je bilo malo kasno da se nešto više uradi - rekao je Đurovski čiji će tim u subotu pokušati da se revanšira Partizanu u finalu Kupa Srbije.

Zorana Mihajlović (47)

Ministarstvo građevine Zorane Mihajlović (47) poslalo je 350 svojih zaposlenih na lekarski pregled u privatni dom zdravlja iako imaju uredno zdravstveno osiguranje, navode mediji. Poreske obveznike koji moraju da čekaju satima da bi stigli do lekara kada se razbole to je koštalo oko 3,99 miliona dinara (oko 32.180 evra). U ministarstvu kažu da je sve urađeno "u skladu s Aktom o proceni rizika radnih mesta i preporukom specijaliste".

20.05.2017.

Zvezdan Ristić (46)

Zvezdan Ristić (46), iz Kuršumlije, porodio je svoju suprugu Svetlanu na ulazu u porodilište prokupačke bolnice. On je bebu bukvalno uhvatio u sekundi pre nego što je pala na pod. - Rampa je bila spuštena i pokušali smo da peške pređemo stotinak metara do zgrade. Video sam da beba izlazi i kada sam je uhvatio, već je bila više od pola napolju. Prodrmao sam je, lupio jednom i zaplakala je - priča Zvezdan, koji se sa ženom kasnije našao pred zaključanim liftom.

Marko - Tompson Perković (49)

Marko - Tompson Perković (49), izvođač proustaških i ksenofobičnih pesama, posle zabrane koncerata u Mariboru i austrijskom Kremsminsteru tvrdi da su mu podvalili drugi, pre svega HTV. Tompson, između ostalog, izvodi "Jasenovac i Gradiška stara", u kojoj su opisani koljački pohodi Francetićevih i Luburićevih ustaša i slavi se Crna legija, a sada kaže da su mu na internetu montirali i podvalili "neprimerene pesme" kako bi ga prikazali kao negativca.

18.05.2017.

Budimir Aleksić (47)

Srbi su rešili da formiranjem svoje akademije nauka u Podgorici odgovore režimu na potiranje svoje svesti, vere, nacije i tradicije. To je nastavak projekta započetog konstituisanjem Matice srpske i Instituta za srpsku kulturu. - Akademija će biti čvrsta brana Montenegrinima i Dukljanima. Nacionalna svest najbolje se čuva kulturnim i naučnim ustanovama - kaže prof. dr Budimir Aleksić (47), direktor Instituta za srpsku kulturu iz Nikšića.

Đorđe Čabarkapa (37)

Funkcioner SPS-a Đorđe Čabarkapa (37) uskoro će sesti u fotelju člana Nadzornog odbora Kontrole leta za platu od 350.000 dinara (oko 2.820 evra ). Analitičar Cvijetin Milivojević podseća da postavljanje nestručnih stranačkih kadrova na upravljačke funkcije nije novost. - Suština je da i stranka lepo zaradi kad uzme deo plate. Sreća u nesreći je što članovi tih Nadzornih odbora ništa ne rade, pošto ionako ništa ne znaju - kaže Milivojević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online