Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
02.06.2016.

Patrijarh Irinej (86)

Patrijarh Irinej posetio je juče Vuka Ercega i zajedno sa njegovom porodicom molio se za ozdravljenje dečaka. Vuk se nalazi u komi pune tri godine nakon što je zadobio teške povrede glave padom sa litice visoke 15 metara na Tašmajdanu. "Bog je veliki, majčina molitva čini čuda. Molite se", rekao je tom prilikom Irinej porodici.

Aleksandar Vučić (46)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić još 2014. godine najavio je hapšenje, kako je tada tvrdio najvećeg narko-bosa na Balkanu. Javnost u Srbiji tada je prvi put čula za Dragoslava Kosmajca o kome su potom ispredane bajke kao o balkanskom Alu Kaponeu. Prvi osnovni sud u Beogradu ovih dana sve te optužbe je bacio u vodu i utvrdio da Kosmajac nije učinio nikakvo krivično delo.

01.06.2016.

Goran Knežević (59)

Goran Knežević (59), prema saznanjima upućenih, najverovatnije će biti novi ministar privrede, kao čovek od izuzetnog poverenja Aleksandra Vučića. U vreme dok je bio na čelu Zrenjanina, kao član DS-a je hapšen i suđeno mu je pod optužbom da je zloupotrebio službeni položaj. Tvrdio je da mu je igru smestio lider DS-a Bojan Pajtić, pa je napustio ovu partiju, ali se brzo udomio kod naprednjaka.

Miroslav Stojčić (53)

Direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić (53) ponovo je na stranicama beogradske štampe zbog toga što je sa svojim timom za samo prva četiri meseca ove godine spiskao 208.000 dinara za ručkove po raznim restoranima, dok su na reprezentacije potrošili 260.000 dinara, a za reprezentacije u sopstvenim objektima još dodatnih 560.000 dinara! Tako su direktori pojeli i popili skoro 10.000 evra.

31.05.2016.

Marija Lesjak (32)

Docent dr Marija Lesjak (32), sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, najbolja je mlada naučnica Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Odbranila je dva doktorata, prvi iz biohemije odbranila je 2011. na PMF-u, a 2015. drugi iz molekularne biologije u Londonu. Ali iako je imala ponude da ostane u Engleskoj ona se ipak vratila u rodni Novi Sad.

Vojin Lazarević (56)

Srpskom tajkunu i vlasniku Rudnap grupe Vojinu Lazareviću (56), u poslednje vreme ne cvetaju ruže. Nedavno su mu propali svi poslovi u Albaniji a kola su mu nizbrdo krenula i u Rusiji. Evroaksis banka čiji je jedini poznat akcionar Lazarević izgubila je odlukom Ruske centralne banke dozvolu za rad, usled nelikvidnosti. Evroaksis banka nije uspela da na vreme ispuni obaveze prema kreditorima.

30.05.2016.

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA (56)

Dragan Marković Palma zadovoljno trlja ruke jer je u "njegovom" Muzeju voštanih figura u Jagodini broj posetilaca porastao za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu. Povećana poseta rezultat je postavljanja figure Vladimira Putina u muzej koji, inače, u toku dana obiđe oko 1.000 ljudi.

DUŠAN BASARA (58)

Dušan Basara, direktor firme "Ratko Mitrović Dedinje", 17 meseci nije plaćao radnike. Zaposleni su tužili direktora a sudski izvršitelji zaplenili su Basarin džip i mašine u vlasništvu firme i namirili dugove. Basara ne priznaje da je grešio, naprotiv, preko medija preti radnicima da će ih tužiti.

 

27.05.2016.

Maja Gojković (53)

Maja Gojković (53) bila je okoreli radikal, potom menjala partijske boje, pokušala da se "proda" biračima preko svoje Narodne partije, a onda se dobro udomila u Srpskoj naprednoj stranci u kojoj je odmah sela u funkcionersku fotelju. Posle izbora 2012. birana je za predsednicu Skupštine Srbije, a upućeni tvrde da će sigurno voditi parlament i naredne četiri godine.

Husein Kavazović (51)

Kada je kandidovan za poglavara Islamske zajednice bosne i Hercegovine Husein Kavazović (51) važio je za umerenog i odmerenog čoveka, koji zagovara pomirenje zavađenih naroda u BiH, ali je izgleda okrenuo ćurak. Sada su mu Srbi vlasi, kojima nikako ne treba dozvoliti da dođu na vlast u Srebrenici. Ovu otrovnu izjavu Kavazović je dao u Švajcarskoj.

26.05.2016.

Snežana Bogosavljević-Bošković (52)

Barem nešto i seljaci da dobiju od države odnosno Ministarstva poljoprivrede, koje se nije proslavilo davanjem subvencija i pomoći. Snežana Bogosavljević-Bošković (52), koja vodi ovaj resor, podržala je inicijativu da se ratarima širom Srbije dodele savetnici, ljudi od struke, koji će ih naučiti kako da na svojim oranicama postignu veće prinose.

Boris Tadić (58)

Vidimo se u nekom trećem filmu! Ovo je izjava Borisa Tadića (58), lidera SDS-a posle poraza na predsedničkim izborima od Tome Nikolića. Tu rečenicu Boris ponavlja i sada posle poslednjih izbora na kojima je u koaliciji sa Čedom i Čankom uspeo jedva da pređe cenzus. Upućeni tvrde da je Tadić rešio sada da napusti partiju, kao što je napustio DS.

25.05.2016.

Nikita Milivojević (55)

Najbolja predstava 52. Festivala "Joakim Vujić", održanog u Gračanici, jeste "Perikle" Šabačkog pozorišta, a nagrada za najbolju režiju takođe ove predstave pripala je Nikiti Milivojeviću (55). Odluku je nakon okončanog takmičarskog dela programa doneo žiri u sastavu: reditelj Svetozar Rapajić, glumica Dana Krljar i scenograf Marija Kalabić.

Živorad Smiljanić (74)

Živorad Smiljanić (74) bio je suvereni gospodar vovođanske opštine Apatin u sedam mandata. Posle nedavno održanih izbora saopšteno je da će ovaj socijalista još jedan mandat čvrsto ostati u sedlu, ali ipak je izabrano novo rukovodstvo. Vlast je u prethodnom mandatu držao sa DS i radikalima, ali mu je sada jedan od demokrata okrenuo leđa.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online