Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
01.07.2016.

Rasim Ljajić (52)

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio letnju turističku sezonu na Zlatiboru i park Antura, u koji je ministarstvo koje vodi uložilo oko 40.000 evra, a u zabavne sadržaje na ovoj planini planira još da investira 60.000 evra. Ministar je otvarajući park istakao da je broj noćenja na Zlatiboru povećan za 30 odsto i da se očekuje rekordna poseta ove sezone.

Aleksandar Lipkovski (61)

Predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta Srbije (NPS) Aleksandar Lipkovski izjavio je da Savet nije usvojio predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije da Informatika i raučunarstvo od naredne školske godine bude obavezan predmet u osnovnim školama. Uvođenje tog predmeta predstavljalo bi naglu promenu i kadrovski ne bi bilo propraćeno, tvrde u NPS-u.

30.06.2016.

Sanja Domazet (48)

Književna nagrada "Moma Dimić", za prozno delo koje na umetnički način ostvaruje veze s drugim kulturama pripala je knjizi "Gradovi" Sanje Domazet . U obrazloženju žirija se navodi da se Sanjina knjiga čita kao izuzetna putopisno-poetska proza, u kojoj se susret sa stranim kulturama uobličava kroz ukrštanje intimnog doživljaja i široke renesansne erudicije.

Aleksandar Vulin (43)

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Jugoslav Ristić uputio je pismo ministru rada Aleksandru Vulinu u kome se nevodi da je nebrigom države, odnosno Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije, 1.505 žena u Srbiji ostalo bez prihoda na kraju svog radnog veka jer su izgubile posao, a nisu stekle uzlov za penzionisanje.

29.06.2016.

Vladimir Jovanović (45)

Novosađanin Vladimir Jovanović predstavnik udruženja Dva minuta tišine pešačio je punih 16 sati od Novog Sada do Beograda, put dug oko 80 kilometara, kako bi stigao na skup podrške donošenju "Aleksinog zakona", protiv vršnjačkog nasilja. Aleksa je dečak iz Niša koji je izvršio samoubistvo zbog toga što ga je dugo maltretirala grupa njegovih vršnjaka u školi.

Gojko Vasić (58)

Policija Republike Srpske u Gradišci je prebila advokata Milana Maleševića, a direktor u MUP RS Gojko Vasić (58), izjavio je tim povodom da je Malešević ometao policijsku raciju. On je dodao da građani tokom policijske racije moraju da ćute i izvršavaju naređenje, jer onaj ko to ne radi sebi pravi problem. Ovakav odgovor Vasića izazvao je zgražavanje javnosti u RS.

28.06.2016.

Zorana Mihajlović (46)

Posle skoro pune dve godine, ministarka Zorana Mihajlović i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, izgleda, zakopali su ratne sekire. Ministarka je izgleda popustila i dala saglasnost za izgradnju gondole na Zlatiboru oko koje je bila žestoko zaratila sa Stamatovićem. Pokazala je svoju veličinu i priznala grešku, pohvalio je sada Zoranu Stamatović.

Miljko Radosavljević (57)

Miljko Radosavljević, specijalni tužilac, nije se proslavio vodeći slučaj narko-bosa Darka Šarića, čije je suđenje izazvalo veliku pažnju srpske i crnogorske javnosti. Ovo suđenje će morati da krene ispočetka jer kako je sud zaključio tužilaštvo za organizovani kriminal nije dobro vodilo postupak i prikupilo dokaze za optužbe kojim je teretilo Šarića.

27.06.2016.

Aleksandar Đođević (49)

Kod trenera srpskih košarkaša Aleksandra Đorđevića, suočenog sa silnim otkazima igrača uoči predolimpijskog turnira, proradio je pozitivni inat, pa je dokazao da se može i bez poneke "zvezde". Da je na dobrom putu pokazale su i dve pobede nad jakim Francuzima, u Parizu i u subotu uveče u Beogradu.

Ante Čačić (62)

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Ante Čačić najveći je krivac što se "kockasti" vraćaju kući posle osmine finala. On se pre meča razmetao izjavama, a potom, uprkos činjenici da ima dobru i kompaktnu ekipu, postavio kukavičku taktiku protiv bledih Portugalaca, što mu se obilo o glavu u 117. minutu.

 

24.06.2016.

Lazar Ristovski (64)

Glumcu Lazaru Ristovskom na 24. Međunarodnom filmskom festivalu Art film fest u Košicama, u Slovačkoj, uručena je prestižna nagrada Actor's Mission Anjard za izuzetan doprinos umetnosti glume. Zanimljivo je da mu je nagradu dodelila glumica Mirjana Karanović. Ovo priznanje do sada su dobijali veliki glumci Džeremi Ajrons, Klaudija Kardinale, Izabel Iper...

Miroslav Mišković (70)

Srpski tajkun i vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković osuđen je na pet godina zatvora zbog podstrekivanja sina Marka da utaji porez od 320 miliona dinar (oko 2,5 miliona evra), ali po svoj prilici to neće biti kraj njegovim nevoljama. Tužilaštvo vodi istragu o privatizaciji preduzeća Banovo brdo, a sumnja se da je Mišković od toga profitirao 22,5 miliona evra.

23.06.2016.

Igor Mirović (48)

Igor Mirović je čovek od najvećeg poverenja Aleksandra Vučića u Vojvodini. Uz njega je bio dok je nosio dres s radikalskim bojama, ali po prelasku u redove Srpske napredne stranke. Sada mu je poverio resor premijera pokrajinske vlade i na toj funkciji ostaće naredne čeitiri godine. Zvanično, na ovu funkciju izabrala ga je Skupština Vojvodine.

Ivica Dačić (50)

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić već dugo vremena ima problema sa neposlušnim članovima i funkcionerima stranke, u čemu posebno prednjači Branko Ružić, čije su izjave protiv SNS-a dovele u pitanje i zajedničku koaliciju. Najnoviji incident među socijalistima je tuča Dačićevih miljenica i funkcionerki Ivane Petrović i Dijane Vukomanović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online