Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
13.06.2016.

Petar Božović (70), glumac

Kao kaznu za izjavu da treba ukinuti Republiku Srpsku i mešanje u politiku, glumac Petar Božović predlaže novom srbijanskom muftiji Abdulahu Numanu - deset molitvi i novo čitanje Kurana, da ga ne bi tumačio po Erdoganu i Izetbegoviću. Novom muftiji, inače Srbinu, poručio je kako je važno da bude dobar i tolerantan.

Zorana Mihajlović (46), ministar građevine

Iako danima u javnosti prozivana zbog toga što je sama sebi dala saglasnost za ozakonjenje bespravno izgrađenog stana od 350.000 evra, Zorani Mihajlović (46), Vučićevoj ministarki građevine ne pada na pamet da odgovara na prozivke. Naprotiv, i dalje deli lekcije medijima i preti sankcijama onima koji se usude da nastave istraživati poreklo novca kojim je kupila stan.

10.06.2016.

Neven Subotić (28)

Srpski fudbaler Neven Subotić, sada igrač Borusije iz Dortmunda, nebrojeno puta pokazao je veliko srce i svojim humanitarnim prilozima pomogao deci Srbije, ali i širom sveta preko svoje fondacije, koju je osnovao uz podršku kluba. Već je realizovao dve akcije - 100 odsto voda i 100 odsto fudbal - a ovih dana snabdeo pijaćom vodom više sela u Etiopiji.

Nenad Čanak (56)

Lider socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je inicijativu nekoliko nevladinih organizacija u Srbiji da sednica Skupštine Srbije 11. jula počne minutom ćutanja u znak sećanja na, kako je rekao, nevine žrtve genocida u Srebrenici. Čanak je pozvao i druge stranke u parlamentu da podrže ovu inicijativu iako zvanična Srbija odbacuje tvrdnje o genocidu u Srebrenici.

09.06.2016.

Branko Granula (25)

Bivši student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Branko Granula dobio je nagradu Global šved avord kao najbolji strani student master studija na Univerzitetu u Malardelanu u Švedskoj. Ova nagrada dodeljuje se za postignute izvanredne akademske rezultate stranim studentima koji su se izdvojili svojom kreativnošću, preduzimljivošću ili inovacijom na svom smeru.

Zorana Mihajlović (46)

Ministarstvo saobraćaja Vlade Srbije na čelu sa Zoranom Mihajlović, bez prethodne konsultacije sa Srbijavozom i Srbijakargom, donelo je odluku o gašenju 20 deonica pruga širom Srbije ukupne dužine oko 800 kilometara. To se pravda njihovom nerentabilnošću, ali upućeni tvrde da se gase neke izuzetno značajne regionalne trase kao što su Požarevac-Majdanpek i Kruševac-Kraljevo.

08.06.2016.

Želimir Žilnik (74)

Reditelju Želimiru Žilniku uručena je nagrada Jugoslovenske kinoteke Zlatni pečat za izuzetan doprinos kinematografiji ove godine. Istu nagradu dobila je i proslavljena glumica Dušuca Žegarac. "Oni su utkali sebe u naš film i mi ih još smatramo mladim iako je iza njih više od pola veka rada i brojni filmovi", rekao je direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić.

Milan Simić (62)

Članovi Upravnog odbora Lekarske komore Srbije za prvih pet meseci ove godine uzeli su iz kase Komore šest miliona dinara (oko 50.000 evra) samo za putne troškove i dnevnice. Prema raspoloživoj dokumentaciji u tome je prednjačio predsednik UO dr Milan Simić, zaposlen u Kliničkom centru Niš, koji je na ime troškova inkasirao je skoro 800.000 dinara (oko 6.500 evra).

07.06.2016.

Svetislav Basara (63)

Pisac Svetislav Basara dobitnik je književne nagrade "Isidora Sekulić" za roman "Anđeo atentata" u izdanju Lagune, saopštila je beogradska Opština Savski venac koja dodeljuje tu nagradu. Kako se navodi, žiri u sastavu Branko Kukić, Biljana Dojčinović i Alen Bešić odluku je doneo većinom glasova. Književna nagrada "Isidora Sekulić" dodeljuje se od 1967. godine.

Snežana Bošković Bogosavljević (50)

Srbija će i dalje, po svoj prilici, služiti kao "otpad" za hranu lošijeg kvaliteta koja se uvozi iz EU, jer Ministarstvo poljoprivrede baš mnogo i ne zanima šta jedemo. Dok u susednoj Hrvatskoj već uveliko najavljuju analizu kvaliteta hrane u Srbiji ovako nešto ne postoji ni u formi ideje, a ministarka Snežana Bošković Bogosavljević tvrdi da to za Srbiju nije problem.

06.06.2016.

Dušan Kojić Koja (54)

Srpski muzičar Dušan Kojić Koja (54) ima razloga za radost. Prvi put u istoriji jedan srpski sud je presudio u korist originalnog proizvođača fonograma, na osnovu Zakona o autorskim i srodnim pravima. Po odluci Privrednog suda u Beogradu, pravo na naknadu za korišćenje fonograma, koje traje 50 godina, pripada frontmenu Discipline kičme, a ne PGP RTS-u.

Dušan Bajatović (49)

Na listi loših direktora koju objavljuje Agencija za privredne registre (APR) našao se i Dušan Bajatović (49), direktor Srbijagasa, koji u tom preduzeću prima platu od 160.000, a u podzemnom skladištu gasa Banatski Dvor još 605.000 dinara. Na ovu listu prijavilo ga je Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava iz Kragujevca. Srbijagas, inače, godinama beleži gubitke.

03.06.2016.

Dušan Spasojević (46)

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević poslao je još jedan telegram Beogradu, kojim ukazuje na malverzacije u Ambasadi Srbije u Atini. On je, kako piše beogradska štampa, do tančina izneo podatke o malverzacijama u vezi sa upotrebom goriva zaposlenih u Ambasadi Srbije od marta 2014, do februara 2016, kada je na čelu tog diplomatskog predstavništva bio Branko Lazarević.

Milo Đukanović (54)

Milo Đukanović srpsku, ali dobrim delom i crnogorsku javnost je zapanjio izjavom da je Crna Gora posle Mojkovačke bitke izgubila državu i izbrisana sa mape sveta, a sada je ponovo iznenadio svoje sunarodnike. Naime, on tvrdi da su nakon Dubrovnika 1991. godine ugroženi bili temeljni elementi crnogorskog društva iako se dobro zna da se tih ratnih dana šepurio u maskirnoj uniformi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online