Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
13.05.2016.

Srđan Verbić (46)

Tokom vođenja resora prosvete u Vladi Srbije Srđan Verbić (46) se nije proslavio. Srpsko obrazovanje pratile su brojne afere, pa je i logično što se priča da za Verbića neće biti mesta u novoj Vučićevoj vladi. Ali, Ministarstvo prosvete i lično ministar Verbić konačno su povukli i jedan pravi potez. Besplatne udžbenike i priručnike od sledeće školske godine u Srbiji moći će da dobiju i učenici svih srednjih škola.

 

Siniša Mali (44)

Da su gradske vlasti Beograda, na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Malim (44), ali i one pre njih, mimo zakona zavlačile ruku u džepove roditelja, pokazala je presuda Prvog osnovnog suda. Roditelji su podneli tužbe protiv gradske uprave Beograda zbog nezakonitog obračunavanja cene vrtića u periodu od 3. aprila 2010. do 31. decembra 2014. godine, a prosečan iznos po tužbenom zahtevu je oko 1.400 evra.

 

12.05.2016.

Miodrag Kostić (56)

Miodrag Kostić (56) jedan od najbogatijih srpskih tajkuna i vlasnik MK grupe, nastavlja da širi svoju poslovnu i finansijsku imperiju u Sloveniji. Posle kupovine prestižnog hotela Kempinski palas u Portorožu, ovaj Novosađanin bacio je sada oko i na slovenačku Gorenjusku banku. Ono preko AIK banke, koju je takođe kupio, već preuzeo 13,8 odsto akcija Gorenjske banke.

 

Dejan Savić (59)

Vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić (59), našao se na udaru srpske javnosti zbog toga što je starleta Ava Karabatić ušla u nacionalni teatar Srbije polugola, kao da je u striptiz baru. Savić je tim povodom rekao da u pozorište ipak mogu da uđu i neprimereno obučene osobe. Nije mu zasmetala Avina golotinja, ali zato vraćaju one koji dođu u sandalama.

11.05.2016.

Vladimir Pavićević (38)

Ljudi od reči ostaju dosledni svojim principima i u porazu. Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević (38) mogao bi biti primer i mnogim drugim političarima. On je posle debakla na izborima odlučio da podnese ostavku. "Kad sam sa Zoranom Živovićem odlučio da osnujem NS, princip mi je bio da se politika meri rezultatima, ako ih nema, pomeri se", obrazložio je svoju odluku Pavićević.

Ivan Tasovac (50)

Ivan Tasovac (50), ministar kulture, teško da će zadržati ovaj resor u novoj Vučićevoj vladi, ali novinarska pitanja o njegovoj smeni nije baš podneo kako dolikuje fotelji u kojoj sedi. Pitanje jedne beogradske novinarke šta će ostaviti svojim naslednicima i da li će im biti lakše nije mu prijalo, pa je rekao da će novinarka dobiti cvetić u sveščicu za ovakvu, kako je istakao, originalnu formulaciju putanja.
 

10.05.2016.

Dragoljub Mićunović (86)

Konstitutivnom sednicom Skupštine Srbije predsedavaće Dragoljub Mićunović (86) kao najstariji poslanik u novom sazivu i čovek koji debelo gazi devetu deceniju života. Za narodnog poslanika izabran je na listi Demokratske stranke, čiji je jedan od osnivača. U političkom životu Srbije i bivše Jugoslavije aktivno učestvuje od 1990. godine, a bio je predsednik Skupštine SRJ.

Zoran Živković (56)

Zoran Živković (56), lider Nove stranke, doživeo je potpuni debakl na ponovljenim izborima u Nišu, gradu gde je u dva navrata bio gradonačelnik. Živković je izašao samostalno u niškoj opštini Medijana i osvojio samo 2,2 odsto glasova, što znači da je za njega glasalo 486 birača. Nova stranka na taj način definitivno je potvrdila da nije relevantna na političkom tržištu Srbije.

09.05.2016.

Jovan Simić (25)

Beograđanin Jovan Simić (25), koji je 2014. prodajom fudbalskih dresova pokrenuo humanitarnu akciju kojom je obezbeđen novac za lečenje male Nađe Novaković, opet želi da podigne Srbiju na noge. U saradnji sa Egzit timom 24. maja na stadionu Partizana organizuje fudbalsku utakmicu, sa koje će prihod biti namenjen izgradnji hematoonkološkog centra za lečenje dece u Nišu.

Radojka Adžić (40)

Pevačica Radojka Adžić (40) poznatija kao Dara Bubamara priznala da je zbog brze i bahate vožnje mesečno plaća 1.000 evra kazne, što iznosi skoro tri prosečne plate u Srbiji. Učesnica šou programa Tvoje lice zvuči poznato kaže da joj najviše naplaćuju brzu vožnju, ali i pogrešno parkiranje. Uz opasku da "život Dare Bubamare baš puno košta", ističe da sve kazne redovno plaća.
 

07.05.2016.

Saša Ilić (39)

Saša Ilić (39) za života je postao legenda fudbalskog kluba Partizan. Pune dve decenije nosi crno-beli dres, a još ne razmišlja da okači kopačke o klin. I narednu godinu ostaje u Humskoj. Teško je nabrojati sve titule koje je osvojio sa Partizanom, najbolji je strelac srpske lige svih vremena, igrao je još za špansku Seltu i turski Galatasaraj, a 37 puta oblačio je i dres reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Mlađan Dinkić (51)

Dok je vedrio i oblačio srpskim finansijama Mlađan Dinkić (51) povukao je mnogo loših poteza, što je debelo koštalo državu. Jedan od takvih njegovih izuma doživeo je potpuni krah, ali je aktuelnim srpskim vlastima trebalo više godina da to shvate. Reč je o Dinkićevom projektu ekonomskih diplomata, koji će, ako je suditi prema najavi ministra Rasima Ljajića, biti ekspresno vraćeni u zemlju.

06.05.2016.

Vitalij Mutko (58)

Rusija je još jednom pokazala principijelan stav i usprotivila se prijemu Kosova u UEFA, a ruski ministar sporta i predsednik Fudbalskog saveza Rusije Vitalij Mutko (58) izjavio je će da zemlja izbegavati mečeve sa tom selekcijom sve do "političkog regulisanja tog pitanja". On je i zatražio da UEFA ne stavlja rusku i kosovsku reprezentaciju da igraju u istoj grupi.

Srđan Verbić (46)

Ministar prosvete Srđan Verbić (46), najverovatnije neće, kako tvrde upućeni, zadržati fotelju u novoj vladi. Vodeći resor obrazovanja Verbić se zaista nije proslavio, prosveta je vrvela od afera od kupovine diploma do sumnjivih doktorata, a odlazećem ministru sada zameraju što nije odobrio finansijska sredstva za istraživačku stanicu Petnica, koja je pred gašenjem.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online