Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
24.05.2016.

Igor Mirović (48)

Igor Mirović (48) bio je Šešeljev jastreb i dugogodišnji funkcioner partije radikala. Potom se priklonio naprednjacima i izborio mesto među vodećim ljudima ove partije u Vojvodini. Predvodio je zagovornike rušenja pokrajinske vlade na čelu sa Bojanom Pajtićem, a posle izbora konačno će mu se ostvariti želja. Upućeni tvrde da je sada viđen na mestu premijera u pokrajini.

Milo Đukanović (54)

Crnogorski premijer Milo Đukanović (54), podršku od moćnih zapadnih zemalja dobijao je često se svrstavajući otvoreno protiv Srbije. Bio je među prvim liderima u regionu koji je priznao Kosovo, prednjačio je i u podršci ovoj kvazidržavi da je prime u Unesko, a najnovijom izjavom da je "Crna Gora sazrela da joj se nikada ne ponovi Mojkovac" ponizio je heroje slavne bitke.

23.05.2016.

Nikola Ranković Džoni (12)

Dečak iz Beograda Nikola Ranković Džoni (12) promovisao je svoj autorski debi album "Teram po svom". Osim što se talentom ostvario kao najmlađi srpski rok muzičar, on je i humanista. Iako i sam ima velikih zdravstvenih problema - rođen je s polovinom srca, ima težak oblik dijabetesa i inverzije unutrašnjih organa, Džoni je svojim koncertom pomogao u sakupljanju novca za lečenje male Lane Nikolić.

Ivan Tasovac (49)

Ministar kulture Srbije Ivan Tasovac (49) odlučio je da ne da nijedan dinar za ivanjičku Nušićijadu, koja je uvrštena među najbolje festivale u Evropi. Ova odluka naljutila je građane Srbije, posebno glumce, koji su do sada već više puta raznim povodima iznosili kritike na račun Tasovca, koji je nedavno izjavio da mu je dosta "onih koji kukumavče kako nikad nije bilo gore".

20.05.2016.

Miodrag Kostić (56)

Ministarstvo prosvete na čelu sa Srđanom Verbićem pokušao kod premijera Srbije da urgira da se za istraživačku stanicu Petnica kod Valjeva odvoje preko potrebna sredstva da bi nastavila rad, ali nije bilo sluha za mlade istraživače. Ipak, Petnica će nastaviti rad zahvaljujući biznismenu Miodragu Kostiću (56), koji je odlučio da lično donira novac ovoj istraživačkoj stanici.

Branko Lazarević (45)

Savetnik u Ambasadi Srbije u Atini Branko Lazarević (45), optužen za odavanje tajni članovima mafijaškog klana Darka Šarića, nije se nedavno pojavio pred sudskim većem u Beogradu pravdajući to obavezama na Krfu tokom obeležavanja godišnjice iskrcavanja srpske vojske na ovo grčko ostrvo. Utvrđeno je, međutim, da je tog dana Lazarević boravio u Atini i da nije govorio istinu.

19.05.2016.

Miodrag Božović (48)

U Zvezdi nije dobro počeo, ekspresno je ispao iz kvalifikacija za Ligu Evrope i propisno se obrukao. Ali, trener Miodrag Božović (48) potom je nanizao rekordan broj pobeda u srpskom prvenstvu i nadmoćno Zvezdi doneo titulu. Božović će i u novoj sezoni nastaviti da radi sa Zvezdom i ne čudi što ga je Sindikat profesionalnih fudbalera izabrao za najboljeg trenera ove godine.

Pahomije Gačić (64)

Dugo se vladika Pahomije Gačić (64) potucao po sudovima zbog optužbi da je seksualno zlostavljao dečaka u Vranju. Na kraju je oslobođen optužbi zbog zastarelosti postupka i neažurnosti sudova ali episkop vranjski izgleda da iz toga nije naučio lekciju. Prilikom pokušaja pre dva dana da uslikaju njegov skupoceni automobil vladika i njegov pratilac pretili su novinarima.

18.05.2016.

Jasna Đuričić (50)

Glumici Jasni Đuričić (50) u Narodnom pozorištu u Beogradu uručena je nagrada "Žanka Stokić" za najbolje žensko glumačko ostvarenje u 2015. godini, koje je svojom zrelošću i bogatstvom izraza obeležilo pozorišnu, filmsku i televizijsku umetničku produkciju. Jasna ume da odredi tačnu meru i precizno pronađe suptilne granice između krajnosti i nijansi, obrazložio je žiri.

Ulrike Lunaček (59)

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček (59) ponovo je udarila na interese Srba i Srbije na Kosovu. Ovoga puta na svoju ruku prekrojila je Briselski sporazum i ustvrdila da Zajednica srpskih opština na KiM neće imati nikakvih izvršnih ovlašćenja, već će to biti institucija za pružanje usluga građanima. Još jednom je Srbiji poručila da mora priznati Kosovo.

17.05.2016.

Miloš Teodosić (29)

Košarkaš Miloš Teodosić (29) konačno je razbio maler i u sedmom pokušaju se popeo na krov Evrope. Uspelo mu je to sa ruskom ekipom CSKA, koja je u finalu Evrolige pobedila turski Fenerbahče. Ponikao je u valjevskom Metalcu, potom igrao za FMP, čačanski Borac, a pre odlaska u CSKA igrao je i za Olimpijakos. Za najboljeg igrača Evrope proglašen je 2010.

Boris Tadić (58)

Koalicija Boris-Čeda-Čanak nekako je prešla cenzus na nedavnim izborima u Srbiji i ušla u parlament, ali gotovo odmah po objavljivanju rezultata izbora počela je da puca po svim šavovima. Boris Tadić (58), lider SDS-a, koji je bio inicijator ujedinjenja opozicije tako je još jednom ostao kratkih rukava, a između nega i Čedomira Jovanovića pale su teške reči.

14.05.2016.

Živorad Milosavljević (58)

Živorad Milosavljević (58) je novi (stari), a slobodno bi moglo da se kaže i doživotni predsednik Sopota! Ništa čudno ako se zna da je popularni Žika iz Sopota ovde na vlasti čak 26 godina i da je dobio svoj deveti mandat. Prvi put kao član socijalista, zatim predstavnik grupe građana, a ovoga puta "pod kapom" Srpske napredne stranke. Ne čudi što su ga zbog toga prozvali Tito iz Sopota.

Bojan Pajtić (46)

Posle debakla na izborima i osvojenih samo 6,6 odsto glasova lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću (46) ljulja se fotelja. Uveliko je krenula borba za tron demokrata, a među kandidatima najčešće se pominju Dragan Šutanovac, Branimir Kuzmanović, Nataša Vučković, Beba Balašević, a dosadašnji Pajtićev zamenik Goran Ješić predložio je Ivana Vujačića, bivšeg ambasadora Srbije u SAD.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online