Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
21.07.2016.

Ivana Maksimović-Anđušić (26)

Ivana Maksimović-Anđušić, reprezentativka u streljaštvu, dobila je čast kakvu malo sportista dobija u svojoj karijeri. Ona će u noći između 5. i 6. avgusta nositi srpsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Iako se dugo verovalo da će zastavu nositi Ivana Španović, nacionalni sportski savezi koji imaju svoje predstavnike u Riju odlučili su da ta čast pripadne Ivani i time je nagradili i za srebrnu medalju osvojenu na Igrama u Londonu 2012. godine.

Milan Kalinić (43)

Glumac Milan Kalinić odlukom suda u Kruševcu ostao je bez vozačke dozvole na četiri meseca, a moraće da plati i 250.000 dinara zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao 1. februara prošle godine kada se, na povratku s Kopaonika, zakucao u automobil sa mađarskim turistima, pri čemu je troje Mađara teško povređeno. Kalinić je 2011. bio uslovno kažnjen na dve godine zato što je pokušao da ukrade televizor iz muzeja fudbalskog kluba Crvena zvezda.

20.07.2016.

Ilija Fonlamov Francisković (20)

Nišlija Ilija Fonlamov Francisković (20) dobitnik je međunarodne nagrade za poeziju Venac - Vijenac - Venec, koja je ove godine održana prvi put i na kojoj su učestvovali autori sa područja Bugarske i bivše Jugoslavije. U konkurenciji od 95 radova Ilija Francisković je odneo ubedljivu pobedu, a četrnaestočlani stručni žiri, sastavljen od profesora i pesnika iz regiona, Ilijinoj zbirci pesama "Erinerung" dodelio je najviše ocene.

Zvezdan Terzić (51)

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić (51) odradio je odličan prelazan rok ovog leta, ali to se ne može reći za prelazni rok iz januara ove godine. Terzić je tada doveo brazilskog štopera Edsona, s kojim je Zvezda pre nekoliko dana raskinula ugovor. Taj prekid saradnje koštaće Terzića i Zvezdu 120.000 evra, koliko su dužni da plate Brazilcu za samo sedam odigranih utakmica! Nije malo za klub koji duguje 38 miliona evra.

19.07.2016.

Nikola Grbić (43)

Kada je 2015. godine imenovan za selektora srpskih odbojkaša, Nikola Grbić (43) je obećao samo žestok rad. Obećanje je ispunio, a naši odbojkaši su pod njegovom maestralnom dirigentskom palicom u riznicu medalja i trofeja dodali i poslednji pehar koji im je nedostajao, a to je trofej Svetske lige! "Orlovi" su u finalu deklasirali Brazil i postali jedina reprezentacija koja je uspela dvaput zaredom da pobedi "karioke" na velikim takmičenjima.

Nikola Kalinić (25)

Košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić (25) našao se na udaru turske javnosti zbog svoje nepromišljene poruke koja se odnosi na zemlju u kojoj zarađuje košarkaški hleb: "Što se mene tiče, ta Turska ne mora da postoji uopšte." Na Kalinića su se žestoko obrušili navijači Fenerbahčea. Dobio je brojne pretnje, kao i poruke da se više ne vraća u Istanbul. Takođe su mu poručili da su Turci vladali Srbijom 500 godina, pa da zbog toga razumeju frustracije.

18.07.2016.

Darko Bulatović (49)

Čim je stupio na dužnost gradonačelnika Niša, Darko Bulatović (49) je od direktora Parking servisa zahtevao da pauk ne nosi toliki broj nepravilno parkiranih automobila. Dogovoreno je da ubuduće pauci mesečno umesto 900 odnesu maksimalno 500 vozila. Bulatović je istakao da je posebno loše da pauci nose vozila koja nikome smetaju, odnosno ne remete saobraćaj.

Dragan Šormaz (49)

Predsednik Lovačkog saveza Srbije i poslanik SNS Dragan Šormaz (49), kako navodi beogradska štampa, zahteva od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, na čijem je čelu Snežana Bogosavljević Bošković, da ne produži zabranu lova na jarebice. Nedavno je Društvo za zaštitu ptica Srbije optužilo Šormaza da se javno hvali da lovi zaštićene vrste ptica, što je on demantovao.

15.07.2016.

Slobodan Šijan (69)

Reditelj Slobodan Šijan, autor legendarnih filmova "Maratonci trče počasni krug", "Davitelj protiv davitelja" i najboljeg srpskog posleratnog filma "Ko to tamo peva", posle desetogodišnje pauze ponovo će sesti u rediteljsku stolicu. Šijan je počeo da bira glumce za film "Diskopatija", koji će biti urađen prema motivima romana Svetislava Basare "Majn kampf". Očekuje se da premijera bude 2017. godine.

Ivica Dačić (50)

Ivica Dačić, šef srpske diplomatije u tehničkoj vladi, ni prstom nije mrdnuo, iako je Jasminko Pozderac, ambasador Srbije u Kataru, četiri puta upozorio MIP da je njemu i osoblju Ambasade, koja se nalazi tik pored kampa talibana, ugrožena bezbednost. Za dve godine, otkad je Srbija dobila zgradu u Dohi, nije urađeno ništa kako bi zgrada bila minimalno obezbeđena, pa čak nije stavljena ni obična kamera na ulazu.

14.07.2016.

Matija Bećković (77)

Pesniku i akademiku Matiji Bećkoviću pripašće ove godine zvanje počasnog građanina Subotice. Bećkovića je predložio Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga, a predlog je prihvatila Skupština grada Subotice uz obrazloženje da je Bećković jedan od najznačajnijih srpskih pesnika. Ipak, deo opozicije se protivio predlogu zbog toga što Bećković nije rođen u Subotici, niti je svojim delima promovisao Suboticu u zemlji i inostranstvu.

Vlaho Orepić (48)

Vlaho Orepić, ministar policije u Hrvatskoj, izdao je dozvolu Autohtonoj Hrvatskoj stranci prava da podigne šator u Srbu, pored spomenika ustanka naroda Like kako bi sprečili obeležavanje antifašističkog ustanka 27. jula. Time je MUP stavio pod zaštitu sledbenike poraženih ustaških ideologija i promotore te politike u Hrvatskoj. U međuvremenu, naloženo je uklanjanje šatora, ali članovi A-HSP su šator samo pomerili nekoliko metara.

13.07.2016.

Miloš Teodosić (29)

Kapiten srpskih košarkaša Miloš Teodosić (29) predvodio je "orlove" do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, ali je vodio još jednu bitku o kojoj javnost ništa nije znala. Naime, pre svake utakmice Miloš je posećivao u Kliničkom centru oca Miodraga koji boluje od Alchajmerove bolesti i čije se zdravstveno stanje pre petnaestak dana naglo pogoršalo, zbog čega se cela familija preselila iz Valjeva u Beograd.

Srđan Verbić (46)

Odlazeći ministar prosvete Srđan Verbić (46), poznat po svojim gafovima, nije dozvolio da 15. beogradska gimnazija ponese ime patrijarha Pavla, uz obrazloženje da "škola nema aktivnosti koje neguju duh velikana". To, međutim, nije smetalo ministarstvu da OŠ "Rastko Nemanjić Sava" kod Novog Pazara preimenuje u OŠ "Halifa bin Zajed el Nahjan", po predsedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online