Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
19.08.2016.

Davor Štefanek (30)

Srpski rvač Davor Štefanek, šampion u borilištu, zlatni momak u Riju, pokazao je veliko srce, i kada je posle osvojenog zlatne medalje zasut provokacijama Albanaca i Hrvata. Kao pravi patriota reagovao je i na natpise hrvatske štampe pod naslovom "Prvu medalju za Srbiju osvojio je Hrvat". "Ja sam Srbin, Srbija je moja domovina. Živela Srbija", svima njima poručio je Štefanek i zapušio im usta.

Jorgovanka Tabaković (56)

Jorgovanka Tabaković guvernerka Narodne banke Srbije, kao da ne vidi i ne čuje glas srpske javnosti, koja je prema njoj izuzetno kritički nastrojena zbog za mnoge neshvatljive njene popustljivosti prema bankama. "Ostala sam normalna i osetljiva na probleme građana", pohvalila se Jorgovanka zaboravljajući da su za vreme njenog mandata smanjene plate i penzije i da banke dave građane nametima.

18.08.2016.

Vladimir Bumbaširević (65)

Univerzitet u Beogradu, na čijem je čelu dr Vladimir Bumbaširević (65) plasirao među 300 najboljih univerziteta na svetu što je najveći uspeh najstarijeg i najvećeg srpskog univerziteta do sada. Poseban doprinos ovom rangu dali su radovi Stojana Radenovića, profesora Mašinskog fakulteta. Slovenački i hrvatski univerziteti plasirani su 100 mesta slabije, a na listi nema univerziteta BiH, Makedonije i Crne gore.

Dejan Jovanović (47)

Tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv predsednika opštine Niška Banja Dejana Jovanovića (47) zbog sumnje da je dok je bio šef odborničke grupe SNS u skupštini grada Niša falsifikovao službene isprave. On se tereti da je u predlog imenovanja direktora pozorišta u Nišu Ivana Vukovića uneo lažni podatak da je opn diplomirani reditelj iako je diplomirao tejk 11 dana kasnije. Preti mu kazna od najmanje tri meseca zatvora.

17.08.2016.

Svetlana Bilić (35)

Svetlana Bilić (35) postala je prva dama u istoriji domaćeg fudbala koja je delila pravdu na jednom superligaškom meču. Istorija je ispisana na utakmici Bačka - Spartak. Bilićeva se fudbalom bavi od detinjstva, a sada uspešno gradi karijeru sudije. Do sada je sudila 80 međunarodnih utakmica, između ostalog finale Univerzijade. Sudila je i na Evropskom prvenstvu za fudbalere do 17 godina.

Maja Gojković (53)

Radili su samo sedam dana, a onda im je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković (53) dala voljno do 15. septembra. Pre toga poslanici su plandovali skoro dva i po meseca, a za njihov nerad građani Srbije izdvojili su više od 700.000 evra. Teško je poverovati da je razlog što parlament neće zasedati to što poslanici nisu uopšte išli na odmor, kad se zna da mesecima ništa ne rade.

16.08.2016.

Janko Tipsarević (32)

Mnogi su videli kraj teniske karijere Janka Tipsarevića (32) posle povreda i teške operacije pete, ali su se prevarili. Janko je veliki borac i sportista koji se nikada ne predaje, a sada polako krči put prema vrhu ATP liste. Nažalost, zbog odsustva s teniskih terena prinuđen je skoro da krene iz početka. Na čelendžeru u Kini Tipsarević je trijumfovao i pokazao da pripada teniskoj eliti.

Dragan Đilas (49)

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas (49) najveći je krivac što će košarkaši Partizana ove godine da se takmiče u FIBA ligi šampiona umesto u Evrokupu, što su želeli. Pljušte uvrede na račun čelnika KSS, a najgrlatiji je bivši as crno-belih Goran Grbović, koji tvrdi da je Đilas pretio da će Partizan biti suspendovan ako se ne povinuje FIBA, koja je u ratu sa Evroligom.

15.08.2016.

Branka Veselinović (98)

Srpska razvojna akademija (RAS) izabrala je za svog dopisnog člana veliku glumicu, ambasadorku Unicefa Branku Veselinović, koja će u septembru napuniti 98 godina. Tokom svog 70-godišnjeg humanitarnog rada imala je više od 40 inovativnih projekata kako na biološkom, tako i na planu duhovnog napretka srpske omladine, navodi se u obrazloženju. Glumica se celog svog života bavila humanitarnim radom.

 

 

 



 

Ivan Tasovac (50)

Bivši ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac ostao je, nakon formiranja nove Vlade, ne samo bez fotelje, već i bez podrške kulturne i umetničke javnosti jer je u protekle tri godine uglavnom ćutao, ne preduzimajući ništa da reši mnoge goruće probleme. To mu se obija o glavu jer supervizor Parova Milomir Marić poručuje da ne odustaje od toga da ga dovede u ovaj rijaliti šou.

12.08.2016.

Nikola Peković (30)

Predsedniku košarkaškog kluba Partizan Nikoli Pekoviću (30) ne cvetaju baš ruže sa crno-belima, ali mu zato cveta biznis. Nikola je na Zlatiboru uložio novac u izgradnju apartmana za kojima ovih dana vlada prava jagma. Kupuju ih sportisti, a među kupcima je i više naših građana iz dijaspore iako je cena po kvadratu čak i 2.000 evra. Peković će na Zlatiboru graditi i hotel.

Čedomir Jovanović (45)

Čedomir Jovanović (45), lider Liberalno-demokratske partije, priznao je da mu je jako žao što nije ušao u Vučićev kabinet. U skupštinskim kuloarima on je označen kao najveći gubitnik postizbornih kombinacija jer ga mandatar nije hteo, a u očima opozicije sada slovi kao Vučićev čovek "na klupi za rezerve". Njegove izjave, ocenjuju, nisu izjave čoveka koji se predstavlja kao opozicija.

11.08.2016.

Nataša Kovačević (21)

Srpska košarkašica Nataša Kovačević (21), kojoj je posle nesreće u Mađarskoj 2013. godine amputirana noga, imenovana je za predsednicu Ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda. Posle tragedije koja ju je zadesila nije se predavala i nastavila je da igra košarku sa protezom, pa je čak zaigrala i za prvi tim crveno-belih. Sve je zadivila svojom hrabrošću, neizmernom energijom i optimizmom.

Dragan Marković Palma (56)

Draganu Markoviću Palmi (56), poslaniku u Skupštini Srbije i predsedniku Jagodine, sada je gej izgleda okej. On je najavio da će glasati za kabinet koji je predložio Aleksandar Vučić iako je za ministra za lokalnu samoupravu predložena deklarisana lezbijka Ana Brnabić. Palma sada kaže da nema ništa protiv pojedinaca LGBT, ali ističe da svoj stav o homoseksualcima nije promenio.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online