Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
19.09.2016.

Branka Veselinović (98)

Branka Veselinović (98) najstarija je srpska glumica i nedavno je proslavila rođendan. Kaže da se oseća odlično uprkos godinama, a nije se povukla, nego je napisala knjigu za decu.
- Ne mislim o godinama. Čak sam se zbunila i pomislila da treba da oduvam svećice s brojem 95. I danas obilazim mesta gde glumim i zabavljam sve, od dece do najstarijih. Smejem se, crtam, radim gimnastiku. Glavno je mozak ne pustiti na otavu - poručuje Branka.

Dragoljub Simonović (57)

Dragoljub Simonović (57), predsednik beogradske opštine Grocka iz SNS-a, stekao je nadimak Gročanski Šojić, zbog obračuna preko Fejsbuka s neistomišnjenicima koje časti uvredljivim nazivom "bilmezi", a sve je začinjeno psovkama. Osim toga, s njegovog profila dolaze poruke u kojima nisu obuhvaćeni svi padeži, a podsmeh izazivaju i greške poput "kontajner". Gročanski Šojić izgovara se da ima Fejsbuk tim koji se bavi njegovim profilom.

16.09.2016.

Zoran Sremac (35)

Zrenjaninski padobranac Zoran Sremac plivao je Dunavom 81 kilometar od Novog Sada, a pred kraj puta morao je četiri kilometra da vesla jer je čamac koji ga je pratio ostao bez goriva. Na Zemunskom keju sačekali su ga prijatelji. Zoran je nekoliko puta savladao hipotermiju u hladnoj vodi, ali nije odustajao, a sve da bi pokazao ženi, ćerkama i majci za šta vredi živeti i boriti se.

Veselin Bojat (55)

Direktor Doma zdravlja i potpredsednik Izvršnog odbora SPS-a u Novom Sadu Veselin Bojat nije odgovorio na novinarsko pitanje odakle mu 60.000 evra za džip na kom su registarske tablice s njegovim inicijalima "VB". Ovaj javni službenik s platom od oko 150.000 dinara kratko je poručio: "U gužvi sam, imam sastanak, a potom i ročište na sudu. Pošaljite mi pitanja mejlom, ako stignem odgovoriću".

15.09.2016.

Ivica Dačić (50)

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić predvodiće delegaciju Srbije na samitu Pokreta nesvrstanih zemalja 17. i 18. septembra na ostrvu Margarita u Venecueli. Cilj je da se parira pritiscima i lobiranju svetskih centara moći na zemlje članice da priznaju nezavisnost Kosova. Inače, 61 od 86 država koje nisu priznale Kosovo članice su Pokreta nesvrstanih zemalja.

Milan Krkobabić (64)

Milan Krkobabić, lider penzionerske stranke, postao je ministar bez portfelja, a pobrinuo se da ga na mestu direktora Pošta Srbije nasledi kadar njegove stranke Mira Petrović (60). U stranačko nasleđivanje funkcija Mira Petrović ušla je kroz Programski savet RTS-a, a bila je i specijalni savetnik PTT, gde je primala platu od 186.588 dinara, a ukupno oko 230.000.

14.09.2016.

Katarina Karađorđević (73)

Princeza Katarina Karađorđević uručila je Osnovnoj školi "Gavrilo Princip" u Zemunu donaciju vrednu 32.000 dolara, a još toliko je pod njenim pokroviteljstvom u Čikagu obezbedila humanitarna organizacija LIFELINE
iz Čikaga. Osim te škole, renoviran je i deo vrtića Plavi čuperak u Železniku, a kompjutere, televizore i nameštaj dobio je Zavod za vaspitavanje dece i omladine "Vasa Stajić".

Irina Bokova (64)

Bugarska vlada najavila je nominaciju novog kandidata za generalnog sekretara UN umesto direktora Uneska Irine Bokove. Time otpada još jedan rival srpskog kandidata Vuka Jeremića. Najava promene navela je Nemačku da optuži Rusiju za lažnu optužbu kako je kancelar Angela Merkel pritisnula Bugarsku da odabere novog kandidata umesto Bokove koju smatraju bliskom Kremlju.

13.09.2016.

Borislava Perić Ranković (44)

Borislava Perić Ranković, najbolja srpska stonoteniserka sa invaliditetom, donela je Srbiji prvu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Na putu do finala, ona je savladala Sue Gilroj iz Velike Britanije, a bez obzira da li će u finalu osvojiti zlato, Borislava je već ispunila obećanja dato ćerkici da će se iz Rija vratiti s medaljom.
 

Siniša Mihajlović (47)

Trener fudbalera Torina Siniša Mihajlović ponovo nije mogao da obuzda svoj temperament. Besan zbog toga što sudija nije svirao jedan prekršaj, Mihajlović je bes iskalio na plastičnoj flašici, pa mu je sudija pokazao crveni karton. Proslavljeni fudblaer završio je u svlačionici, a fudbaleri Torina, lišeni Mihajlovićeve pomoći, izgubili su meč.

12.09.2016.

Gabrijel Felc (45)

Novi šef-dirigent Beogradske filharmonije od sezone 2017/2018. biće Gabrijel Felc, trenutno angažovan kao generalni muzički direktor Dortmundske opere. U svom prvom obraćanju, Felc je rekao da se kao izraz poštovanja i veze sa Srbijom, njenim ljudima i kulturom podrazumeva da najpre nauči srpski jezik. Osnove je već savladao i očekuje da će sledeće godine, kada preuzme funkciju, već moći da komunicira na srpskom.

Nedim Sejdinović (44)

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović izjavio je na okruglom stolu pod nazivom "Izazovi: kultura dijaloga" održanom u Somboru da je Srbija u devedesetim godinama bila ono što je Islamska država danas. Prema njegovim rečima, stranka koja je na vlasti u Srbiji je "mešavina krvi i biznisa, krvi i korupcije", a upravo ta mešavina je, prema Sejdinoviću, duboko razorila srpsko društvo.

09.09.2016.

Ištvan Pastor (60)

Ištvan Pastor predsednik Skupštine AP Vojvodina i Saveza vojvođanskih Mađara, najavio je da će njegova stranka podržati predlog o usvajanju tradicionalnog grba i zastave te pokrajine, čime će se beli krst i ocila na crvenom štitu vratiti u upotrebu kao simboli pokrajine. Sa podrškom SVM predlog je dobio neophodnu dvotrećinsku većinu u Skupštini, što prošle godine nije bio slučaj. Inače, tradicionalni simboli predviđeni su statutom AP Vojvodine.

Petar Milić (61)

Petar Milić je predsednik je Opštine Smederevska Palanka od maja ove godine, a još nije našao rešenje za problem gradskog vodovoda, što je rezultiralo štrajkom zaposlenih. Njima se duguju 23 plate i već dve godine traju noćne restrikcije, a kap je prelila suvu čašu kada je isključena struja u zgradi Direkcije vodovoda zbog duga od 4,5 miliona dinara. Štrajk je doveo građane do besa, a Milić kao jedino objašnjenje navodi odgovornost prethodne vlasti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online