Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
14.10.2016.

Uroš Đurđević (22)

Uroš Đurđević (22) het-trikom doveo je mladu fudbalsku reprezentaciju Srbije do pobede nad Slovenijom (3:1). Kapiten "orlića" Đurđević zadovoljan je što su vratili Slovencima za poraz, i još više što su se izborili za baraž za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.
- Svejedno mi je da li ćemo kasnije igrati protiv Španije, Austrije i Norveške. Nema mesta brizi ako igramo kao ekipa - odlučan je napadač Partizana.

Siniša Mali (40)

Uprkos najavama da će grejna sezona proteći bez problema, u gotovo svim krajevima Beograda ima ulica gde su radijatori hladni uprkos ogromnim računima. Po pravilu, uzrok su nezavršeni radovi, ali gradonačelnik Siniša Mali (40) niti se oglašava niti reaguje.
- Da li je normalno da se remont cevi radi u oktobru? Imam bebu koja se mrzne, ali nemam para za dogrevanje na struju - obratila se mlada Beograđanka medijima.

13.10.2016.

Jeroslav Živanić (62)

U okviru Univerziteta u Kragujevcu postoji fondacija za dodelu stanova, a prema rečima prorektora prof. dr Jeroslava Živanića (62) do sada je izgrađeno 230 stambenih jedinica koje su namenjene mladim istraživačima i nastavnicima do 38 godina. Živanić je istakao da je u toku izrada pravilnika o dodeli ovih stanova.
- Ovako nešto postojalo je pre 30 i više godina, a evo na našem Univerzitetu i danas - naglasio je prorektor Živanić.

Dragana Marković (53)

Dragana Marković (53) direktor je Poreske uprave kojoj najviše duguju tajkuni, dok sirotinja ne sme ni da pomisli da zakasni s isplatom naloga kako joj doboš ne bi udario pred kućom. U zemlji u kojoj se premijer i Vlada hvale nekakvom borbom s tajkunima, najveći poreski dužnici su Marko Mišković (952 miliona dinara), Dragan Đurić (630 miliona), Željko Žunić (552 miliona).

11.10.2016.

Saša Ilić (39)

Mnogo je velikih igrača kroz istoriju prošlo kroz FK Partizan, ali samo je Saša Ilić (39) uspeo da dostigne Momčila Vukotića, legendu crno-belih. Moca je odigrao 791 utakmicu, a ovaj rekord Saša Ilić je dostigao u subotu u prijateljskom susretu sa PAOK-om. Već naredne nedelje Ilić će najverovatnije preteći Vukotića i zauvek ostati upisan u klupskoj istoriji kao igrač sa najviše odigranih mečeva za Partizan.

Maja Gojković (53)

Predsednica srpskog parlamenta Maja Gojković (53) našla se u žiži javnosti nakon informacije da prvi put nakon 14 godina oko 600 mališana iz Srbije i regiona nisu održali svoju omiljenu tradicionalnu manifestaciju Kreda crta maštom, u okviru Dečje nedelje u Srbiji. Deca nisu mogla da uđu u Dom Narodne skupštine uz obrazloženje da zaseda parlament. U subotu, 8. oktobra, poslanici nisu imali sednicu.

 

05.10.2016.

Aleksandar Stefanović (48)

Direktor Ginekološko-akušerske klinike u Beogradu dr Aleksandar Stefanović (48) objavio je da će ubuduće i osobe obolele od raka grlića materice ili testisa moći da imaju decu zahvaljujući usvojenoj metodi zamrzavanja jajnih ćelija i spermatozoida.
- Jedini način da oni postanu roditelji jeste da se u Srbiji odobri surogat majčinstvo. Tada bi neke druge žene, praktično, mogle da pozajme matericu i iznesu plod - objasnio je dr Stefanović.

Rasim Ljajić (52)

Rasim Ljajić (52) na čelu je ministarstva trgovine koje je odgovorno što ne zaustavlja prodaju lažnog lososa građanima. Biolog dr Aleksandar Hegediš objašnjava da je u Srbiji najčešća prevara da se kalifornijska pastrmka prodaje kao losos koji je i do pet puta skulji.
- Savetujem kupcima da pročitaju latinski naziv na pakovanju, a za lososa je to salmo salar. Često se dešava da na pakovanju piše "losos", a potom latinski naziv neke druge ribe - objašnjava dr Hegediš.

04.10.2016.

Nenad Borovčanin (37)

Nenad Borovčanin (37), zamenik predsednika beogradske opštine Stari grad, nije se uplašio ukorom pred isključenje iz SPS-a koji je zaradio javnim kritikama stranke.
- Ja vama dajem ukor pred moje iščlanjenje iz SPS-a i vraćanje članske karte. Ali, bolje iščlanite svoje funkcionere koji su se obogatili na ideji zaštite radničke klase, nezaposlenih i sirotinje. One koji su na svojim lažima u kampanjama uvećali lično bogatstvo - odbrusio je Borovčanin vrhu SPS-a.

Vojislav Šešelj (62)

Lider SRS-a Vojislav Šešelj (62) dao je za pravo ministru građevine Zorani Mihajlović koja je izjavila da on nema šanse na izborima jer niko u Srbiji ne želi da se vrati vreme prostakluka.
- Obratio sam se Zorani kada je polagala zakletvu u Skupštini. Okrenula se prema meni i toliko joj je smrdelo iz usta da se umalo nisam onesvestio. Pristajem na dijalog sa njom, ali samo sa velike distance - odgovorio je Šešelj u maniru devedesetih.

30.09.2016.

Ana Brnabić (41)

Ministar državne administracije Ana Brnabić telefonom je pozvala i izvinila se građaninu iz Bajine Bašte koji joj je poslao pismo i zamerio što je debelo zakasnila u najavljenu posetu njegovom gradu. Ministarka mu je objasnila da se neplanirano zadržala u mestima koja su takođe bila u planu poseta. Meštanin Bajine Bašte primio je izvinjenje uz opasku da takav gest nije očekivao.

Vojin Lazarević (56)

Nekada glavni trgovac strujom na Balkanu Vojin Lazarević u dugovima je do guše, propali su mu poslovi u nekoliko zemalja, a pod istragom je u Rusiji zbog isisavanja novca iz njegove Euroaksis banke koja je ostala bez licence, čime je i Srbija ojađena za 3,8 miliona dolara. Naime, upravo toliko novca iz zlatnih i valutnih rezervi deponovala je Narodna banka Srbije u Lazarevićevoj banci.

29.09.2016.

Goran Karić (41)

Goranu Kariću Specijalni sud vraća ferari 599 fiorano F-1 i fijat 500 abart koji su privremeno oduzeti u postupku protiv njegovog oca Sretena, strica Bogoljuba i još 14 osoba okrivljenih da su prebacili 60 miliona evra na privatne i račune Karić grupe s Mobtela. Taj slučaj je već zastareo u pogledu šest okrivljenih, među kojima su Sreten i Bogoljub. Stoga Goran Karić već sada može da traži da preuzme automobile.

Nenad Čanak (57)

Nenad Čanak osudio je izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je referendum pokazao volju građana RS i da ne bi trebalo da ostane mrtvo slovo na papiru.
- Ako je legalne odluke Ustavnog suda BiH moguće rušiti referendumima na delu teritorije, onda predlažem da sličnu praksu uvedemo i u Srbiji. Neka se i građani Vojvodine izjasne o ukidanju statuta i odluci da Novi Sad nije glavni grad - saopštio je Čanak.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online