Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
26.10.2016.

Tihomir Ilić (50)

Prof. dr Tihomir Ilić (50), neurolog i prodekan Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, ugostio je nemačkog profesora Mihaela Ničea, čija se metoda stimulacije mozga magnetnim poljem u svrhu oporavka oštećenih funkcija primenjuje u Srbiji. Profesor Niče pohvalio je visok nivo naučne saradnje s VMA, za koju smatra da ni po čemu ne zaostaje od istraživanja koja se sprovode u Nemačkoj.

Aleksandar Vulin (44)

Ministar rada Aleksandar Vulin (44) jedini je od bivših i sadašnjih članova Vlade izjavio da bi mogao da preživi mesec od 21.000 dinara kolika je minimalna plata u Srbiji. - To je notorna laž. Niko ne može da preživi s minimalcem. Ja idem po pijacama, sve vidim, pa barem duplo više para treba da se preživi - rekao je bivši ministar Milutin Mrkonjić i objasnio da mu je lakše jer ima penziju i radi kao konsultant.
 

25.10.2016.

Ivan Božinović (37)

Paraćinski doktor Ivan Božinović (37) snabdeva Hitnu pomoć medicinskom opremom tako što više od godinu dana uspešno prodaje plastični otpad.
Akciju je započeo sa 700 evra, a danas na namenskom računu ima oko pola miliona dinara. Za njega je plastika kao dukat i tone otpada pretvara u neophodan medicinski materijal koji je od neizmerne koristi gradskim i seoskim pacijentima.

Goran Knežević (59)

Ministar privrede Goran Knežević (59) izjavio je da je neophodno jačati svest građana o posledicama sive ekonomije kako bi nova zakonska rešenja donela još bolje rezultate. Ministar Knežević se nije izjasnio o uticaju cena i ogromnih trgovačkih marži na svest osiromašenih građana, kojima je i te kako jasno da, na primer, običan šampon palmoliv u marketima košta 300 dinara, a u uličnoj prodaji 180.
 

22.10.2016.

Renato Grbić (54)

Renato Grbić (54), dunavski alas i kafedžija, spasao je 29. osobu koja je skočila s Pančevačkog mosta u Beogradu. Ovog puta to je bila 16-godišnja devojka, a Renato kaže da je za poslednjih 20 godina vadio iz vode mlade i stare.
- Sve je više mladih koji žele da se ubiju. Mnogi i uspeju u tome. Trebalo bi da se zapitamo kuda to kao društvo idemo - tužan je Renato koga su zbog brojnih podviga Beograđani nazvali Narodni heroj.

Petro Porošenko (51)

Ukrajinski predsednik i tajkun Petro Porošenko (51) potpisao je ukaz o zabrani ulaska u zemlju šestorici Srba, među kojima su i predsednik Skupštine dijaspore Dragan Stanojević i poslanici srpske skupštine. On zahteva da se EU i SAD pridruže sankcijama, a poslanik Vladimir Đukanović kaže da je to zbog učešća na izborima u Donjecku u svojstvu posmatrača. Đukanović je uveren da je spisak napravljen u Beogradu jer sadrži i kućne adrese.

20.10.2016.

Dejan Popović (66)

Predsednik Saveta za visoko obrazovanje Dejan Popović (66) najavio Kodeks etičkog ponašanja kojim će biti predviđene kazne za zaposlene i studente u slučaju plagiranja radova i lažiranja rezultata istraživanja. Za osnov Kodeksa uzeti su oni koji već postoje na Univerzitetu u Beogradu, Kembridžu i Oksfordu. Nažalost, male su šanse da Kodeks utiče na plagirane radove srpskih političara.

Miroslav Čučković (37)

Miroslav Čučković (37), predsednik beogradske opštine Obrenovac i kadar SNS, slikao se u kukuruzu i objavio fotografiju na Tviteru s porukom: "Puni ambari naših poljoprivrednika." Kad ga je jedna tviterašica pitala šta će poljoprivrednici u ambaru, Čučković je uvredio rečima da je "glupa ko k..." Žena se nije spustila na taj nivo, nego ga je samo pitala na šta misli pod "k", a Čučković je napisao "klip".

19.10.2016.

Danica Grujičić (52)

Načelnica Centra za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije prof. dr Danica Grujičić (52) obratila se javno bez straha za položaj.
- Na Klinici imam sjajne mlade ljude koji sebi ne mogu da obezbede ni odlazak na kongres. Mladi doktori će otići i ja se stvarno toga plašim. Ne da neće imati ko mene da leči, nego neće biti lekara, inženjera, prosvetnih radnika. Ako svi odemo, ova zemlja će biti prepuštena prepustiti nekom drugom - otvorena je dr Grujičić.

Dušan Vujović (61)

Ministar privrede Dušan Vujović (61) odobrio je subvenciju od 3.460 evra za svakog zaposlenog britanskoj IT firmi Endava. Domaće kompanije time su dovedene u neravnopravan položaj.
- Već imamo probleme da nađemo kvalifikovane zaposlene, a kada se u igri nađe strana firma s milionima evra subvencija za zapošljavanje mi jednostavno nemamo šanse. Kako onda da doprinosimo srpskoj privredi i plaćamo poreze - kažu domaći biznismeni iz ovog sektora.

17.10.2016.

Ljubiša - Beli Preletačević (40)

Ljubiša - Beli Preletačević (40), lider pokreta Samo jako, koji je druga politička sila u Mladenovcu, pozvao je poslanika SNS-a Vladimira Đukanovića da preleti kod njega. Đukanović je to odbio uz obrazloženje da ne simpatiše preletače, a Preletačević mu je replicirao: "Kažu zli jezici, kolega, da ste bili u SRS-u. Ako je to tačno, kvalifikovani ste za moju stranku, pa razmislite o ponudi." Đikanović je priznao, ali se pravdao da nije preletač u SNS, nego osnivač.

Jelena Milić (51)

Jelena Milić (51), glavni zagovornik ulaska Srbije u NATO, kao da je rešila da za svaki slučaj pomogne vlastima i razvodni eventualnu kandidaturu Vuka Jeremića na predsedničkim izborima.
- Da bar u prvom krugu otvorim teme EU-NATO saradnje, odnosa EU prema Rusiji, o tome da ćemo opet ostati na suprotnoj strani istorije. Dakle, teme koje očito foto-robot nestranačkog kandidata "opozicije" neće smeti da otvara - navela je Milićeva.

15.10.2016.

Branimir Brstina (56)

Direktor beogradskog pozorišta Atelje 212 Branimir Brstina (56) ima čime da se pohvali.
- U prethodnoj sezoni izveli smo osam premijera i odigrali 385 predstava i 29 gostovanja po Srbiji. Za to vreme imali smo 80.000 gledalaca, a osvojili smo 26 nagrada. Pri tom, predstava "Pijani" proglašena je za najbolju na 61. Sterijinom pozorju i osvojila još četiri nagrade - nabraja Brstina.

Igor Mirović (48)

Vojvođanski premijer Igor Mirović (48), kadar SNS-a, ne haje za mere štednje na republičkom nivou zbog kojih su postradali i penzioneri i zaposleni u javnim službama sa 10 odsto manjim primanjima. Pokrajinska vlada raspisala je tender za kupovinu pet automobila u ukupnoj vrednosti od 126.000 evra uključujući presvlake sedišta od kože velura, da kožom budu obloženi i menjači i volani, a ispod funkcionera da budu grejači...

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online