Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
10.08.2016.

Milorad Dodik (57)

Milorad Dodik (57), predsedniik Republike Srpske, nije miljenik briselske administracije, ni raznih zapadnih emisara koji špartaju Bosnom. Iznenađuje zato podrška koja mu je stigla iz vrha Evropske unije za dogovor koji je postigao sa Bakirom Izetbegovićem, liderom Stranke demokratske akcije i predsedavajućim Predsedništva BiH.

Dragoljub Kojčić (62)

Zavod za udžbenike Srbije, na čijem je čelu Dragoljub Kojčić (62), prošle godine štampao je samo 520.000 knjiga što je devet puta manje nego pre pet godina. Ipak, loše stanje nije sprečilo rukovodstvo ovog preduzeća da rasipa novac i nabavlja olovke, markere i šoljice u vrednosti od oko 20.000 evra. Samo u junu Zavod je kupio 6.000 olovaka.

09.08.2016.

Vuk Jeremić (41)

Vuk Jeremić (41), bivši ministar inostranih poslova Srbije, gotovo je imao nepodeljenu podršku srpske javnosti dok je bio na ovoj funkciji, jer je zdušno branio interese Srbije. Dobro je to radio dok je bio i predsedavajući Skupštine UN s toga malo i iznenađuje da sve bolji stoji i u trci za generalnog sekretara svetske organizacije. Šanse da postane gensek sve su realnije.

Nikola Selaković (33)

Nikola Selaković (33), više neće sedeti u fotelji ministra pravde u Vladi Srbije. Razlozi zašto nije po volji mandatara se ne znaju, pogotovo što se nisu mogle čuti zamerke na njegov rad. Doduše, packe na srpsko pravosuđe stizale su iz Evropske unije. Nela Kuburović, koja je i do sada radila u Ministarstvu pravde, biće nova ministarka, što su mediji ranije i najavili.

08.08.2016.

Danijela Veselinović (23)

Danijela Veselinović, prva dama srpske trube, nedavno je diplomirala ovaj instrument na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Orkestar "Danijela" u kome sviraju i tri njena rođena brata, neće se, kao i druge poznate zvezde, takmičiti u Guči na prvom šampionatu trube, ali će zato svirati gostima.

Ivo Josipović (60)

Ivo Josipović, bivši predsednik Hrvatske, nastavlja da brani Alojzija Stepinca optužbama protiv generala Draže Mihailovića tvrdeći da je Pavelićev kardinal "samo sarađivao sa ustašama", dok je Draža "imao krvave ruke" ratujući na "strani Nemačke i Italije, a često i sa ustašama"?!

05.08.2016.

Srđan Dragojević (53)

Klinički psiholog, reditelj i bivši poslanik SPS Srđan Dragojević (53) odlučio je da se mane politike i sačuva zdravlje.
- Za 30 godina u javnom poslu nisam video ministra sa svežom idejom. Sve moron do morona. Svako formiranje vlade svodi se na to ko će da pokupi kajmak - napisao je Dragojević na Tviteru i kasnije objasnio da je imao ideje za promene u kulturi, ali da je malo toga ostvario za vreme bavljenja politikom.

Aleksandar Antić (48)

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić (48) napinje se da sačuva mesto i u predstojećoj vladi. Za to vreme proizvodnja energenata u junu smanjena je za 20,3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. U EPS-u se pravdaju remontom najvećih kapaciteta, a proizvođači uglja nedostatkom električne energije. Istovremeno, Zavod za statistiku objašnjava da je proizvodnja struje pala zbog smanjene porudžbine uvoznika iz inostranstva.

04.08.2016.

Nikola Savković (35)

U oseci plemenitosti kod takozvanih velikih ljudi poslednja nada padne na male - i nikada ne izneveri. Nikola Savković (35), spasilac na bazenu na beogradskim Ledinama iz zagrljaja smrti je oteo trogodišnje dete. Mališan je plutao bez svesti, a kad je izvučen iz vode Savković mu je davao veštačko disanje dok su kolege radile masažu srca. Skromni Savković je radio svoj posao, ali to ne umanjuje podvig.

Nebojša Stefanović (40)

Ministar policije Nebojša Stefanović (40) u kampanju se uključio poput inspektora Kluzoa u istragu ubistva pevačice Jelene Marjanović, koja se posle izbora pokazala potpuno bezuspešnom. Sada se svom snagom bavi prepucavanjem s drugim strankama i oko formiranja nove vlade, a usred prestonice prašti oružje. U tri dana dogodila su se dva obračuna na otvorenom kao da policija ne postoji u zemlji, a stradaju i prolaznici.

03.08.2016.

Marko Somborac (40)

Karikaturista Marko Somborac (40) koji bez milosti ismejava srpske političare i tajkune otvorio je izložbu svojih radova u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.
- Ovo je najveća izložba u novijoj istoriji. Nisam imao ovakvu ni za vreme Tita, a u odnosu na prethodnu na Kalemegdanu imam pet panoa više čime je zabeležen rast od 33 odsto. Tu su svi događaji, Kosovo EU, Hag, tajkuni i naš novi vrli vođa - parodirao je izjave premijera Aleksandra Vučića kuražni Somborac.

Marija Milošević (50)

Marija Milošević (50), ćerka bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića doslovno je zarobljena u Crnoj Gori, pošto je isteklo važenje svih srpskih isprava koje ima kod sebe. Naime, ona je tražila crnogorsko državljanstvo, ali ne može da ga dobije dok ne primi otpust iz srpskog. Međutim, u Srbiju ne može da se vrati i zatraži nove dokumente i otpust jer se protiv nje vodi sudski postupak zbog ispaljenog metka prilikom hapšenja oca u vili na Dedinju.

02.08.2016.

Dušan Garibović (59)

Direktor Infrastrukture Železnica Sbije Dušan Garibović (59) obustavio je odmore zaposlenih i smenio dvoje rukovodilaca jer nisu na vreme završili dokumentaciju za rekonstrukciju pruge Resnik-Valjevo. Zbog nemara je kasnila građevinska dozvola i bio je ugrožen ugovor s Rusijom o rekonstrukciji ove deonice iz kredita od 800 miliona dolara. Zaposleni nisu navikli na ovakve mere, ali posao su novi rukovodioci završili za dva dana.

Zlatibor Lončar (45)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar (45) ne može da se pohvali listama čekanja na operacije. U Kliničkom centru Srbije, gde se operišu pacijenti iz cele zemlje, na operaciju kolena i katarkte čeka se pet godina, a cela prođe dok se dočeka koronografija srca (pregled kojim se dijagnostifikuje zakrčenje krvnih sudova). Pri tom, zbog rezanja plata, oko 900 lekara od početka godine tražilo je licencu kako bi otišli u inostranstvo, pa će liste biti još duže.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online