Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
15.02.2016.

Uroš Stojković (63)

Od 12 lučkih kapetanija u Srbiji najbolji rezultat napravila je ona u Apatinu, čiji je šef i jedini zaposleni Uroš Stojković (63), prihodovao 5,3 miliona dinara. Obradio je 1.558 predmeta, a osim poslova lučke kapetanije, obavljao je i druge poslove, od upisa brodova i čamaca, izdavanja brodskih knjiga, plovidbenih dozvola, odobrenja za krstarenja jahtama.

Dragomir Karić (67)

Narodni poslanik Dragomir Karić (67), optužio je medije u Srbiji za uništavanje srpske privrede, gašenje BK Televizije i "proterivanje" njegovog brata Bogoljuba. On je izgubivši nerve u Leskovcu, okrivio novinare i za "prodaju šećerana za po jedan dolar" ali i za demokratske promene u Srbiji zato što su "bili oduševljeni 2000. godine jer dolazi sloboda".

13.02.2016.

Jugoslav Pantelić (46)

Vlada Srbije razrešila je Radoslava Zelenovića i imenovala za novog direktora Jugoslovenske kinoteke Jugoslava Pantelića, dugogodišnjeg novinara i urednika Studija B, koji je 2014. godine postao i umetnički direktor Festa. Pantelića, koji je po oceni kritičara i stručne javnosti jedan od najboljih poznavalaca filmske umetnosti u Srbiji, na ovu dužnost je predložio Upravni odbor Kinoteke.

Snežana Bošković Bogosavljević (52)

Iako je bilo najavljeno, ministarka poljoprivrede u Vladi Srbije Snežana Bošković-Bogosavljević nije predvodila srpsku delegaciju prilikom posete Iranu, tokom koje je trebalo da se potpiše sporazum o poljoprivrednoj saradnji dve zemlje. Iranske vlasti, prema pisanju beogradskih medija, neprijatno su iznenađene ovim potezom ministarke i dovele su u pitanje potpisivanje važnog dokumenta.

12.02.2016.

Bora Ćosić (83)

Roman "Tutori", istaknutog domaćeg autora Bore Ćosića (83), ušao je u najuži izbor za prestižnu Nagradu Sajma knjiga u Lajpcigu, jednog od dva najznačajnija književna priznanja u Nemačkoj. Prevod romana na nemački jezik finansijski je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja. Delo Bore Ćosića, prvi put objavljeno 1978. u Beogradu, naišlo je na veoma pozitivne ocene kritike i književne javnosti u Nemačkoj.

Marija Šerifović (31)

Ne spori niko pevačke kvalitete Marije Šerifović (31), ali pobednica Evrosonga mnoge je šokirala svojom izjavom da bi želela da postane majka, ali samo muškog deteta. Bolje je da imam sina jer dečak može da postane kriminalac ili homoseksualac, rekla je Marija i dodala da su "devojčice strašne". Ova izjava nije ostavila ravnodušnim ljude na društvenim mrežama, a ogromna većina njih ovakvo razmišljanje dočekala je na nož.

11.02.2016.

Vladimir Vodopivec (64)

Prošle nedelje svet je obišla vest o eksploziji bombe u avionu na letu od Mogadiša do Džibutija u Somaliji i o heroju pilotu Vladimiru Vodopivecu (64), koji je sa 3.000 metara uspeo da spusti letilicu i spasi putnike. Bez obzira što mu je život visio o koncu, kao i svih putnika srpski letač ne razmišlja da napusti pilotiranje. Iako mu je ostalo malo do penzije (pet meseci), kaže da jedva čeka da ponovo sedne u pilotsku kabinu aviona.

Ivan Tasovac (49)

Ivan Tasovac (49) bio je žestoki kritičar srpske vlasti dok nije seo u ministarsku fotelju, a onda je promenio ploču. Ministar kulture, međutim, nije se snašao ni u ovoj ulozi. Iz njegovog kabineta izašao je predlog zakona o ukidanju nacionalnih penzija iz oblasti kulture, ali skupštinski odbor je ovaj predlog glatko odbacio, a tim povodom oglasio se i premijer koji je pozvao poslanike svoje partije da ne glasaju za predloženi zakon.

10.02.2016.

Aca Kovačević (61)

Aca Kovačević (61) po zanimanju je inženjer, radio je od 1983. do 2008. godine u Vazduhoplovnom zavodu "Moma Stanojlović" u Batajnici, na rukovodećim poslovima plana, analize i operativne pripreme, ali ceo život posvetio je malom fudbalu. Selektor je futsal reprezentacije Srbije od 2007. godine, a pod njegovom dirigentskom palicom "orlovi" su juče izborili plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Dušan Vujović (65)

Roditeljski portal Bebac oštro je osudio članove Vlade Srbije, navodeći da nisu u stanju da ispune obećanje dato u decembru prošle godine da će ukinuti naplatu solidarnog poreza za trudnice i porodilje i da će oštećenim majkama vratiti novac. Posebno su kivni na obećanja ministra finansija Dušana Vujovića (65), koji je tim povodom rekao da je Poreska uprava već pripremila softver da bi zaključak Vlade sprovela u delo.

09.02.2016.

Rodoljub Šabić (61)

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić (61), po oceni istraživača iz Pragme, apsolutno je odgovorio zadacima institucije na čijem je čelu. Zdušno se zalagao za javnost rada, uvek novinarima bio na usluzi, kritikovao vlast koja krije ugovore sa stranim partnerima, posebno aviokompanijom Etihad, arapskim investitorom za Beograd na vodi i izborom menadžmenta koji upravlja Železarom.

Jorgovanka Tabaković (56)

Građani Srbije koji su uzeli stambene kredite u švajcarskim francima muku muče da se izbore sa ogromnim ratama, a vlast i dalje odbija da reši njihove probleme poput svih država u regionu. Oni su održali novi protest na kome su izneli saznanja da je guvernerka Jorgovanka Tabaković (56) preko Privredne banke omogućila državi da kredite u francima konvertuju u evre, ali to isto građanima ne dozvoljava.

08.02.2016.

Kajl Rendolf Skot (58)

Novi ambasador SAD u Beogradu Kajl Rendolf Skot predstavio se javnosti na tečnom srpskom, pokazujući na taj način uvažavanje prema Srbiji. Istakao je da mu je čast da bude ambasador u Srbiji i da je svoju diplomatsku karijeru započeo u ovom regionu pre 30 godina. Istakao je da je došao s ovlašćenjem predsednika SAD da Vladi Srbije pruži punu podršku i pomoć u reformskom procesu.

Dragan Šutanovac (47)

Poslanik Demokratske stranke Dragan Šutanovac je tokom zasedanja Skupštine Srbije na kome se odlučivalo o smeni ministra odbrane Bratislava Gašića zbog seksističkih uvreda upućenih novinarki napravio sličan skandal. Nekadašnji ministar odbrane je, naime, na Tviteru uvredio predsednicu parlamenta Maju Gojković. Napisao je: "Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi..."

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online