Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
23.02.2016.

Dejan Milojević (38)

Trener košarkaša Dejan Milojević (38), trener Mega Leksa, prekinuo je dugogodišnju dominaciju Partizana i Zvezde i sa svojom ekipom osvojio Kup Radivoja Koraća. Milojević je tako pokazao da izrasta u košarkaškog stratega, koji će mnogim protivničkim ekipama biti trn u oku. Prve košarkaške korake učio je u Beovuku, potom u FMP Železniku, a kruna karijere bili su mu Valensija, Galatasaraj i Partizan.

Luka Karadžić (60)

Pred kragujevačkim sudom punih 11 godina vodi se proces protiv Luke Karadžića (60), koji je svojim automobilom usmrtio studentkinju Branislavu Rebić. Do sada je održano 30 ročišta, a suđenju se ne nazire kraj. Ipak, najnoviji nalaz veštaka kriminalističkog centra MUP-a ukazuje da je za nesreću kriv Karadžić koji je svojim automobilom prešao na levu stranu i udario u fijat koji je vozila Rebićeva.

22.02.2016.

Aleksandar Džikić (44)

Košarkaši Partizana u maestralnoj igri pobedili su Crvenu zvezdu u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Najzaslužniji za uspeh crno-belih je trener Aleksandar Džikić (44), stručnjak koji je preporodio ovaj klub. Otkako je preuzeo Partizan, početkom januara ove godine, njegov tim je poražen samo u Podgorici protiv Budućnosti. Iskusnog stručnjaka neki novinari već su nazvali čarobnjakom.

Ivan Tasovac (49)

Činjenica je da se Ivan Tasovac (49) nije proslavio otkad je seo u fotelju ministra kulture. Mnogi mu zameraju da se "ne meša u svoj posao", a to potvrđuju i napisi da je Danica Drašković, supruga lidera SPO-a, glavni "kadrovik" u Narodnom pozorištu. U nacionalnom teatru je, tvrde upućeni, zaposlila sestričinu Nadu Macanković, ali i Veljka Kuzmančevića, muža svoje drugarice Verice Rakočević.

20.02.2016.

Nikola Ljuca (30)

Film "Vlažnost", debitantsko ostvarenje reditelja Nikole Ljuce (30), imao je svetsku premijeru na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu, u okviru selekcije "Forum" i naišao je na ovacije publike i odlične kritike. Nazivajući film "retkim draguljem" evropske kinematografije, kritičari posebno ističu glumačke bravure Miloša Timotijevića i Tamare Krcunović.

Zagorka Dolovac (50)

Tužilaštvo za ratne zločine već mesecima nema šefa, ali ni vršioca dužnosti na ovom mestu, mada Vladimir Vukčević i dalje dolazi na posao u Ustaničkoj ulici u Beogradu. Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac (50) još nije imenovala čoveka za ovu funkciju i nejasno je zašto odugovlači u donošenju takve odluke. Evropska komisija ju je zbog toga oštro kritikovala.

19.02.2016.

Raša Popov (82)

Nagrada "Dositej Obradović" za životno delo za 2015. godinu biće uručena književniku, publicisti, glumcu i dugogodišnjem televizijskom novinaru Raši Popovu (82), najavila je Zadužbina "Dositej Obradović". U obrazloženju žirija stoji: "Pedagoški učinak stvaralačkog i medijskog dela i delovanja Popova na duhovnom oplemenjivanju mladih naraštaja, uključujući staru i novu dijasporu, čini ga dostojnim ove nagrade."

Slobodan Petrović (47)

Hašim Tači, čovek optužen za trgovinu organima ubijenih Srba tokom devedesetih godina, gubi podršku i kosovskih Albanaca, ali ga zato na sva usta hvali Srbin Slobodan Petrović (47), zamenik predsenika parlamenta u Prištini. Po njegovom mišljenju Tači bi bio najbolje rešenje za predsednika Kosova i ako on bude izabran Srbi treba da izađu na izbore u pokrajini. Petroviću je očigledno fotelja važnija od interesa njegovog naroda na Kosovu.

18.02.2016.

Stanislav Hočevar (71)

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar (71) predvodio je misu povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije, odnosno Sretenja, u crkvi Krista kralja.
Misi su prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve i verskih zajednica, države i Vojske Srbije, diplomatskog kora, među kojima i ambasador SAD Kajl Skat i novi nuncije Katoličke crkve Lučano Surijani, kao i brojni građani. Posle mise organizovan je prijem u zgradi nadbiskupije.

Zoran Drobnjak (60)

Zoran Drobnjak (60), koji je v.d. direktora Puteva Srbije, iako se proslavio optužnicom specijalnog tužilaštva zbog sumnje da je u aferi Nuba invest oštetio državu za dva i po miliona dinara i kada je ostao zavejan kod Čačka, ponovo je u centru afere. Mediji navode da su plate zaposlenih umanjene za 4.000 dinara, jer je drobnjak pokušao da u budžet firme upiše šest milijardi dinara više iz državne kase, ali je ministarstvo to primetilo.

17.02.2016.

Ljubomir Zaoralek (60)

Ljubomir Zaoralek (60), ministar spoljnih poslova Češke, izjavio je da pokušava da upozori Nemačku i ostale partnere u EU da je Zapadni Balkan suviše osetljiv prostor da bi se dopustilo da u tom regionu ostanu i gomilaju se mase izbeglica s Bliskog istoka. On je objasnio i da vanredni samit Višegradske četvorke, na koji su pozvane Makedonija i Bugarska, nije pobuna protiv nemačkog plana za rešenje krize.

Zoran Babić (45)

Šef poslaničkog kluba SNS-a Zoran Babić (45) nije umeo da odgovori na novinarska pitanja iz opšte kulture. Nakon što mu je povodom državnog praznika postavljeno pitanje gde je donet Sretenjski ustav, Babić se nasmejao i odgovorio: "Nemojte, molim vas, pitajte ministre." Spustio je slušalicu, ali su ga novinari ponovo pozvali i Babić nije odgovorio ni na jedno pitanje, pa čak ni gde je počeo Prvi srpski ustanak.

16.02.2016.

Novak Đoković (29)

Najbolji svetski teniser Novak Đoković (29) još jednom je pokazao kakav je gospodin, uprkos prljavim podmetanjima i mržnji hrvatskog lista "Sportske novosti". On čak nije želeo ni da se osvrne na tvrdnje da je "četnik", jer je pevao pesmu "Vidovdan", niti zahteve da zbog toga bude kažnjen, već je u prvi plan istakao svoj patriotizam izjavom da jedva čeka Dejvis kup meč protiv Kazahstana.

Ivan Tasovac (50)

Ministar kulture Srbije Ivan Tasovac (50) kao nijedan od njegovih prethodnika dozvolio je procvat nekulture i šunda u medijima. Umesto da iskoristi svoja ovlašćenja i stane na put rijaliti programima koji truju naciju, Tasovac žmuri na najavu novih serijala i ponaša se kao zaštitnik medijskih magnata kojima su profit i gledanost iznad mentalnog zdravlja građana Srbije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online