Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
06.02.2016.

Dragan Đilas (48)

Dragan Đilas (48), bivši gradonačelnik Beograda i lider Demokratske stranke, kategorično je odbio poziv da se kandiduje za prvog čoveka prestonice, ističući kako mu ne pada na pamet da se više politički angažuje. Moje ambicije su isključivo vezane za učešće košarkaških reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama i što boljem plasmanu u Rio de Žaneiru.

Milan Kalinić (43)

Poznatom glumcu Milanu Kaliniću (43) ponovo je stigao poziv iz Brusa da se javi 17. februara na ročište kao okrivljeni zbog izazivanja udesa na Kopaoniku još pre dve godine kada je povređeno troje mađarskih državljana. Sud je izdao i nalog da se Kalinić privede ukoliko se ne odazove pozivu pošto to već nekoliko puta ignoriše iako su mu je pozivi uručeni.

05.02.2016.

Lazar Krstić (31)

Bivši i najmlađi ministar finansija Srbije Lazar Krstić (31) postao je partner u globalnoj konsultantskoj firmi Mekinsi u kojoj je radio i pre dolaska u Srbiju, ali sada na mnogo višoj poziciji i sa godišnjom platom od oko pola miliona evra. U Srbiji se zadržao nepunu godinu dana, a ostavku je podneo zbog, kako je tada reako, mekog srca premijera, koji je odbio da prihvati Krstićeve predlože reforme.

Slobodan Stanić (54)

Poverenik SNS-a u Somboru Slobodan Stanić (54) savetovao je poljoprivrednike da mimo zvanične licitacije za državno zemljište, koja u tom gradu još nije održana, uđu i nelegalno obrađuju zemlju, a ako budu imali problema da se pozovu na njega. Snimak je objavila televizija N1, a ratari koji su poslušali Stanića dobili su prijave inspekcije, a zemlju nelegalčno obrađuje firma iz Srbobrana.

03.02.2016.

dr Srđan Cvetković (44)

Istoričar dr Srđan Cvetković (44), zaslužan za popisivanje žrtava komunističkog terora u Srbiji, dobio je dve nagrade za naučni rad. Institut za proučavanje Vojvodine Univerziteta u Segedinu dodelio mu je priznanje za projekat "U ime naroda", kao i za popis svih civilnih žrtava u Vojvodini 1941-1948. Takođe, Institut za savremnu istoriju u Beograda dodelio mu je jubilarnu nagradu za naučni rad u poslednji 10 godina.

Bratislav Gašić (48)

Nema kraja bahatosti ministra odbrane Bratislava Gašića (48) iako broji sate do smene. Još uvek koristi sve privilegije koje mu je ova funkcija donela i ni ne razmišlja da se seli iz vile na Dedinju, koja mu je kao ministru vojnom dodeljena na korišćenje. "Postupiću po zakonu i rezidencijalni objekat ću koristiti dok sam tu", odgovorio je nabusito novinarima i dodao da će živeti tamo gde bude potreban svojoj stranci.

02.02.2016.

Danilo Dača Ikodinović (39)

Bivši vrsni vaterpolista Danilo Dača Ikodinović (39) bez "dlake na jeziku" oštro je kritikovao srpsku vlast, svojim ćerkama poručio je da beže iz zemlje, a zviždanje publike premijeru i predsedniku u Areni tokom otvaranja Evropskog prvenstva u vaterpolu rekao je da je to samo odraz stanja u državi. Mogu na televiziji da pričaju šta god hoće, ali ljudi vide kako se realno živi, rekao je Ikodinović.

Mats Vilander (51)

Čuveni švedski teniser, a sada komentator Jurosporta Mats Vilander (51), ponovo je pokazao drskost i da pored neverovatne dominacije Novaka Đokovića, u prvi plan i kao najjači utisak na turniru u Melburnu označi igru Rodžera Federera. Onako usput on je rekao da je Nole konstantno dobar, ali da Švajcarac, koga je srpski teniser s lakoćom dobio, za njega igra još na vrhunskom nivou i pored godina.

01.02.2016.

Filip Živanović (23)

Na dodeli diplome Pravnog fakulteta u Beogradu, Filip Živanović (23) iz Beograda obukao je srpsku narodnu nošnju kako bi pokazao da ceni tradiciju koju obrazovanje ne isključuje. Njegov čin podsetio je na čuvenog profesora Radomira Lukića koji je na Sorboni, braneći doktorsku disertaciju, takođe nosio narodnu nošnju.

Aleksandar Obradović (42)

Aleksandar Obradović (42), generalni direktor Elektroprivrede Srbije, i dalje nema snage da prozove državu koja toleriše velikim privrednim sistemima, u pravilu gubitašima, što ne plaćaju struju. Kako bi zadržao čelnu poziciju u EPS-u, on hvali premijera Vučića i Vladu Srbije koja navodno "aktivno radi" na rešavanju ovog velikog problema.

30.01.2016.

Filip Gajić (46)

Reditelj Filip Gajić predstavio je film "Sizif K." u Kanu, ali odbija da se utopi u kolotečinu.
- Nikada vlast nije vodila računa o umetnosti niti će ubuduće. Veći je problem što umetnici više brane svoj položaj nego umetnost. Niko ne želi da se žrtvuje. Pa šta oni misle, da se političari bore za njih? Neka izađu na ulicu, neka se bore i tuku za kulturu svog naroda, a ne za svoj džep i viski za šankom - iskren je i dosledan Gajić.

Srđan Verbić (46)

Ministar prosvete Srđan Verbić ne uspeva da izađe na kraj sa izdavačima. Uprkos najavama ministarstva, izdavači su uporni da jeftinijih udžbenika i lakše đačke torbe neće biti do 2019. godine, jer će tek do tada u nastavnim planovima biti knjige i oprema koji su već odobreni i za koje se zna koliki im je obim. Oni zahtevaju nove nastavne planove, jer se po njima pišu udžbenici.

29.01.2016.

Mirjana Karanović (59)

Svetska premijera filma "Dobra žena", rediteljskog prvenca Mirjane Karanović, održana je na čuvenom Sandens filmskom festivalu, u američkoj državi Juta. Selektor festivala predstavio je Mirjanu kao rediteljku, pisca, glumicu i dušu filma koji je jedan od 12 naslova koji se takmiči u sklopu međunarodnog programa ovog festivala, koji traje do 31. januara.

Boris Tadić (58)

Zahtev Borisa Tadića da bude nosilac zajedničke izborne liste i kandidat za premijera za neprihvatljiv je za Demokratsku stranku, tvrde dobro upućeni. Demokrate ne žele u koaliciju sa Socijaldemokratskom strankom jer ne mogu da oproste bivšem lideru što ih je izneverio u poslednjem trenutku pred izbore 2014, kad je osnovao svoju partiju i ostavio ih u dugovima.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online