Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
19.01.2016.

Aleksandar Vulin (43)

Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja na čijem je čelu Aleksandar Vulin ne može se pohvaliti velikim rezultatima, ali za svaku je pohvalu odluka ministara da isplati nadoknadu tokom porodiljskog odsustva poljoprivrednicama i ženama koje rade po ugovoru. Takvo pravo pripada porodiljama, koje su stalno zaposlene, pa je potez Vulina opravdan i očekivan.

Kori Udovički (54)

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički (54), na čelu ovog vladinog resora nalazi se skoro dve godine a da još ne zna broj zaposlenih u državnim organima, na lokalu i u Vojvodini. Ona je najavila otpuštanje oko 14.000 ljudi, ali joj je nepoznato koliko je ljudi već otišlo niti koliko je penzionisano. Posao smanjenja broja zaposlenih biće verovatno zaustavljen zbog izbora.

18.01.2016.

Duško Vujošević (57)

Više od 300 navijača Partizana ispratilo je na aerodromu u Beogradu Duška Vujoševića (57) i poželelo mu uspeh u Limožu. Trener crno-belih košarkaša koji je osvojio 12 titula prvaka države, pet nacionalnih kupova, pet titula u regionalnoj ligi i jedan evropski kup Radivoja Koraća, rekao je da lepši ispraćaj nije mogao da poželi.

Nebojša Stefanović (40)

Za nerede, nasilje i suzavac na sednici Skupštine opštine Bela Crkva, gde su njegovi naprednjaci na silu preuzeli vlast, ministar policije Nebojša Stefanović (40) optužio je smenjene demokrate i ligaše. Ministar se, doduše, ogradio, jer "još nije video rezultate istrage", ali mu je ipak "jasno da je SNS želela mirnu sednicu". 

16.01.2016.

Rodoljub Šabić (61)

Rodoljub Šabić poverenik za informacije od javnog značaja, naterao je RTS da objavi kolike su plate zaposlenih. Najveću platu ima direktor Dragan Bujošević od 284.000 dinara, odnosno 1.893 buduće takse od 150 dinara koliko će morati da plaćaju korisnici. Prosečna plata u RTS-u je 47.886 dinara, a izdvajaju se i urednici programa Olivera Kovačević, Nenad Lj. Stefanović, Nebojša Bradić i ostali, kojima mesečno na račun leže po 181.670 dinara.

Dragan Baltovski (62)

Dragana Baltovskog beogradska naprednjačka vlast gradonačelnika Siniše Malog opet je postavila za direktora Pogrebnih usluga iako je prekršajno osuđen za zloupotrebu od 328 miliona dinara u javnim nabavkama. Baltovski je kažnjen sa 50.000 dinara, što je trećina njegove plate, a ovo javno preduzeće sa milion dinara, što ide na trošak korisnika i poreskih obveznika. Naltovski je na čelu Pogrebnih usluga od 2008. kada je na vlasti bio DS.

15.01.2016.

Duško Vujošević (57)

Duško Vujošević, košarkaški trener bez dlake na jeziku kada govori o sportu, ali i o politici i vlastima, nije odgovarao novoj upravi Partizana koja ga je oterala, ali je dobar francuskom evroligašu Limožu, čiji tim preuzima. Najtrofejniji trener u istoriji Partizana potvrdio je da pregovara. Tako odlazi u evropska takmičenja, a beogradski klub ostaje u Srbiji, pošto nema para za učestvovanje u međunarodnim ligama.
 

Rasim Ljajić (51)

Ministar trgovine Rasim Ljajić nije se ni oglasio povodom statističkih podataka da mesne i mlečne prerađevine srpskih proizvođača u Crnoj Gori koštaju i do dva puta manje nego u otadžbini. Ekonomista Milan Kovačević ukazuje da je ova pljačka naroda posledica oko 400 vrsta taksi koje postoje u Srbiji.
- Evro realno vredi 150 do 170 dinara i da nije nacionalna valuta precenjena tolike razlike u cenama ne bi bilo - kaže Kovačević.

14.01.2016.

Vuk Ršumović (40)

Scenarista i reditelj Vuk Ršumović doživeo je da njegov filmski prvenac "Ničije dete" bude prikazan u Vašingtonu i Čikagu, na Srpskom filmskom festivalu. Film je prikazan u najprestižnijem čikaškom bioskopu koji prima samo 350 ljudi, pa su mnogi ostali bez ulaznica.
- Reakcije su divne jer su film gledali Srbi i Amerikanci. Jedan kritičar je napisao da se iz male ponude naših filmova može videti koliko je srpska kinematografija raznolika.

Bratislav Gašić (48)

Jesenje istraživanje agencije IPSOS pokazalo je da je poverenje građana u Vojsku Srbije palo na rekordnih 46 odsto. Ministar odbrane Bratislav Gašić i dalje je na funkciji, iako je premijer Aleksandar Vučić 7. decembra obećao da će ga smeniti zbog seksističkog skandala. U međuvremenu u javnost dospevaju informacije o prepucavanju generala koje svedoče o haosu, a nema ni odgovora ko je kriv za pad helikoptera u kom je poginulo osam osoba.

13.01.2016.

Dušan Jovović (34)

Dušan Jovović s kolegom umetnikom Nenadom Gojovićem na fasadi zgrade Starog dvora u Beogradu prikazuje 4D projekciju "Srpska srednjovekovna umetnost na KiM".
- Smučilo nam se blato rijalitija i hoćemo da narod vidi nešto lepo, pre nego što pođe na splavove. Digli smo kredit u banci da bi ostvarili projekat i ko hoće neka nas pozove. Doći ćemo istog dana i ni dinara nećemo naplatiti, kao ni dosad - kaže Jovović.

Zoran Perišić (57)

Gradonačelnik Niša, naprednjak Zoran Perišić trpi bruku pošto je državni revizor utvrdio da je zaposlenima na ime plata, dodataka, naknada i doprinosa za to prošle godine nezakonito isplaćeno 113 miliona dinara. Niš pritom ima 289 zaposlenih na neodređeno vreme više od dozvoljenog broja. Za primer, utvrđeno je da je 19 zaposlenih tri godine protivzakonito primalo "funkcionerske dodatke" od 30 odsto na platu.

12.01.2016.

Ivan Šaponjić (19)

Talentovani napadač Partizana Ivan Šaponjić (19) na putu je da se spase iz blata srpskog fudbala i reši životne probleme. On je otputovao na lekarske preglede uoči potpisivanja ugovora sa Benfikom iz Lisabona. Veruje se da će Šaponjić prvo otići na kaljenje, ali da Benfika na njega računa u budućnosti.
- Šaponjić rešava svoju egzistenciju ovim transferom. Ne mogu ja da kažem da li je premalo ili previše plaćen - objasnio je vršilac dužnosti predsednika Partizana Ivan Ćurković.

Dušan Bajatović (48)

Dušan Bajatović (48), direktor najvećeg gubitaša Srbijagasa, nagodio se sa tužilaštvom i uplatio 200.000 dinara u humanitarne svrhe. Time je odbačena krivična prijava koju je protiv njega podnela Agencija za borbu protiv korupcije zbog prikrivanja imovine i prihoda.
- Volela bih da se makar neki slučajevi protiv funkcionera ne završe uplaćivanjem zanemarljivih iznosa u humanitarne svrhe - rekla je direktorka Agencije Tatjana Babić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online