Sreda 9. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
24.12.2015.

Ana Rađen (32)

Pevačica Ana Rađen (32) posetila je Prihvatilište za decu u Beogradu i uručila mališanima poklone, a svojom dirljivom porukom sve je oduševila. - Ponosna sam na svu decu koja hrabro koračaju kroz život. Apelujem na sve da misle na njih. Ne moramo sve da posmatramo kroz novac, ponekad bismo mogli sa njima da popijemo čaj ili sok. Meni je čast što su poželeli da me upoznaju - rekla je Ana.

Maja Gojković (52)

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković (52) izazvala je nedavno buru reagovanja kada je prilikom posete Iranu obukla hidžab, a sada iz najvišeg zakonodavnog tela stiže još jedan ružan primer. Naime, u restoranu srpskog parlamenta piće i hrana mogu da se plaćaju evrima što se zakonom koji je donela Skupština izričito zabranjuje. U Srbiji može da se plaća isključivo u dinarima.

23.12.2015.

Miodrag Kostić (55)

Miodrag Kostić (55 ), poznati srpski tajkun i jedan od najbogatijih Srba, najveći je izvoznik robe iz Srbije u ovoj godini. Njegove četiri firme izvezle su robu u vrednosti od 127 miliona evra, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Reč je uglavnom o izvozu šećera i poljoprivrednih proizvoda i pesticida, a uz poslove u poljoprivredi Kole se bavi i ugostiteljstvom.

Ivana Petrović (32)

Ivana Petrović (32), bivša direktorka marketinga Dunav osiguranja i član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije moraće da odgovara na optužbe da je zloupotrebila službeni položaj i proneverila više miliona dinara. Protiv nje je istragu pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal i Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

22.12.2015.

Dragan Velikić (62)

Draganu Velikiću (62) za roman "Islednik" pripala je ovogodišnja nagrada Zlatni suncokret koja se dodeljuje za najbolje književno ostvarenje objavljeno u toku prethodne godine. Nagradu je ustanovila kompanija Vital iz Vrbasa. U obrazloženju odluke žirija se, između ostalog, kaže da Velikić u romanu izlaže "anatomiju duše koja se bori protiv bolesti zaborava".

Bojan Stevanović (47)

Bojan Stevanović (47) nije više vicekonzul Srbije u Milanu. Stevanović, koji je zbog bračnih problema doveo u pitanje ugled zemlje u inostranstvu, vraćen je u Srbiju. Stevanović je opozvan i on nije više na poziciji vicekonzula. Takođe, ugovor o zakupu kuće koju mu je država plaćala je istekao. I njegova bivša supruga se iselila - potvrđeno je Ministarstvu spoljnih poslova.

21.12.2015.

Dragan - Gagi Jovanović (50)

Poznati srpski glumac Dragan - Gagi Jovanović (50) sprema se da u Sidneju za vikend uoči Otvorenog prvenstva Australije u tenisu organizuje tunir teniskih amatera iz Srbije i Srpske koji žive u toj dalekoj zemlji. Prikupljeni novac daće nekoj od ustanova u otadžbini koja brinu o deci.

Zagorka Dolovac (49)

Republičko tužilaštvo Srbije na čijem je čelu Zagorka Dolovac (49) nikada nije popunilo četiri upražnjena mesta zamenika tužioca. Zlobnici tvrde da je tome tako da bi postojeći zamenici, koji imaju platu oko 2.000 evra, mogli dodatno da uzimaju po 500 evra mesečno na ime povećanog obima posla.

19.12.2015.

Irina Ivić (29)

Voditeljka RTS Irina Ivić (29) uključila se u akciju protiv nasilja nad ženama i otvoreno iznela svoju potresnu priču da ju je bivši partner mentalno zlostavljao, ucenjivao, uhodio i pokušao da preuzme kontrolu nad njenim životom. Irina je uspela je da se izvuče iz svega uz podršku porodice i prijatelja.
- To je bio ključ što nikada nisam konačno posustala i pristala da svoj život živim po tuđim pravilima - zaključila je Irina.

Čedomira Jovanovića (44)

Čedomira Jovanovića (44) policija je zaustavila na Brankovom mostu jer su na njegovom privatnom BMNj
bili uključeni blinkeri i rotacija. Za taj prekršaj predviđena je samo prekršajna kazna od 15.000 do 30.000 dinara. Mediji navode da Jovanović koristi takvu signalizaciju već godinama, iako od 2013. na to ima pravo samo desetak najviših državnih funkcionera. Jovanović nije odgovorio medijima zašto koristi nelegalnu signalizaciju.

18.12.2015.

Savo Milošević (42)

Savo Milošević je nesporno legenda srpskog fudbala, na terenu je to dokazao nebrojno puta, od Partizana preko brojnih evropskih klubova, ali dolaskom u fotelju Fudbalskog saveza zajedno sa Tomislavom Karadžićem, srpski fudbal pao je na niske grane, a srpska reprezentacija se propisno obrukala. I pored toga, Milošević slovi za najozbiljnijeg kandidata za predsednika Partizana.

Nevenka Novaković (42)

Nevenka Novaković (42), v.d. direktora Zavoda za intelektualnu svojinu u Srbiji, skoro pola godine nezakonito obavlja ovu funkciju pošto joj je još početkom juna istekao mandat. Veliki je problem što ona i dalje potpisuje patente kao da je direktorka, pa preti opasnost da hiljade potvrda o patentima budu poništene što bi imalo nesagledive posledice po privredu Srbije.

17.12.2015.

Milorad Mažić (42)

Navijači u Srbiji na njega bacaju drvlje i kamenje, a iz Evrope stižu samo pohvale i priznanja. Fudbalski sudija Milorad Mažić jedan je od 18 arbitara koji će deliti pravdu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj naredne godine. Internacionalni sudija postao je 2009. godine, a pre tri godine uvršćen je u red najboljih svetskih delilaca pravde, sudio je na Svetskom prvenstvu i u Ligi šampiona.

Dušan Vujović (64)

Državna revizorska institucija češljala je poslovanje Ministarstva za finansije, na čijem čelu je Dušan Vujović (64), i utvrdila da za 30 opština nisu uskraćeni transferi iako im je to bila obaveza. Opštine su kako je utvrđeno nezakonito za plate potrošile oko tri miliona evra i primale nove činovnike, iako je Vlada Srbije zatražila da se znatno smanji broj zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online