Sreda 9. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
05.01.2016.

Lena Tica (30)

Beograđanka Lena Tica postala je prva žena u Srbiji koja se porodila s presađenom jetrom. Ona se na ovaj korak odlučila uprkos upozorenjima lekara i strahovima članova porodice za njen život i njenog deteta. Volja ove mlade žene, međutim, nadjačala je bolest, a ona je ostvarila svoj najveći san. Kada je imala 20 godina otkrivena joj je Vilsonova bolest zbog koje joj je jetra potpuno otkazala.

Dušan Bajatović (48)

Prvi čovek Srbija gasa Dušan Bajatović i dalje sedi čvrsto u sedlu, iako je ovo javno preduzeće ove godine uknjižilo rekordni gubitak od milijardu i dve stotine miliona evra. Zbog lošeg gazdovanja preduzećem dugo se priča o smeni Bajatovića. Upućeni tvrde, međutim, tvrde da iza njega stoji moćni ruski naftni lobi, čije interese u Srbiji zdušno zastupa i da su zbog toga premijeru vezane ruke.

04.01.2016.

Vanja Grbić (45)

Proslavljeni odbojkaški as Vladimir - Vanja Grbić (45) uspešan je i u borbi protiv bele kuge. Prvog dana 2016. dobio je četvrto dete - sina prvenca Lazara. U braku sa Sarom, nekadašnjom karatistkinjom, ima i tri kćerke Inu, Unu i Milu. Briljantni sportista je, inače, prvi odbojkaš iz Srbije primljen u Kuću slavnih, a sa reprezentacijom Jugoslavije i Srbije i Crne Gore osvojio je ukupno 13 medalja.

Milo Đukanović (53)

Premijer Crne Gore Milo Đukanović (53) zauzeo je prvo mesto na godišnjoj listi svetskih lidera uključenih u organizovani kriminal za 2015.. Reč je o listi Međunarodne organizacije Mreža za izveštavanje o organizovanom kriminalu. U obrazloženju je navedeno da je Đukanović, koji sebe predstavljao kao čoveka koji unapređuje državu, "izgradio jednu od najdoslednijih lopovskih država".

02.01.2016.

Kiril Kravčenko (40)

Kiril Kravčenko, direktor Naftne industrije Srbije uspeo je da održi profitabilnost kompanije bez obzira na drastičan pad cena nafte i kursne razlike na kojima je NIS uknjižio gubitak. U proizvodnji i preradi nafte i gasa postignut je napredak i znatno bolji rezultati od konkurentskih kompanija.


 

Nebojša Stefanović (40)

I pored činjenice da je veliki broj od 80 uhapšenih građana Srbije u nedavno provedenoj policijskoj akciji odmah pušten na slobodu, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dalje tvrdi da to nisu bila politička hapšenja. "Krivicu" za slobodu uhapšenih ministar prebacuje na adresu sudija.

01.01.2016.

Samoa i Kiribati

Države Samoa i Kiribati su i ove godine, kao i prethodne, kao i od kad je Koka-kola izmislila Deda Mraza (ali i mnogo pre), prve dočekale Novu, ovog puta 2016. Takva im je pozicija na planeti, pa im zapada da se uvek prvi raduju novom letu.

Ostrva Bejker i Haulend

Delovi teritorije koja pripada SAD-u, Ostrvo Bejker i Ostrvo Haulend, a nalaze se maltene na pola puta između Havaja i Australije (oko 3.100 km jugozapadno od Honolulua), uvek poslednji dočekaju nove godine. Tužno, zar ne?

31.12.2015.

Milomir Glavčić (91)

Milomir Glavčić (91), dobrotvor i humanista iz Kanade, dobitnik je ovogodišnje zlatne plakete, priznanja koje dodeljuje udruženje Moja Srbija. Glavčić nije zaboravio zavičaj, selo Kovače u blizini Jošaničke Banje, iako u njega nije kročio više od šest decenija. Više od 50 godina pomaže brojne porodice u ovom kraju, a ove godine kraljevačkoj bolnici donirao je magnetnu rezonancu vrednu više od pola miliona evra.

Ana Ivanović (28)

Ana Ivanović (28) odbila je da igra za srpsku reprezentaciju u Fed kupu protiv Španije što je sasvim očekivano izazvalo oštre negativne reakcije u srpskoj javnosti. Selektorka srpskog tima Tatjana Ječmenica požalila se da ju je Ana samo mejlom obavestila da ne može da igra jer u "olimpijskoj godini ima novi tim i plaši se povreda". Ona je uobražena, neka igra za Nemačku, samo je jedan od komentara na njen potez.

29.12.2015.

Miljko Živojinović (54)

Gotovo punih devet godina beogradski advokat Miljko Živojinović (54) proveo je u inostranstvu izbegavajući da se suoči s optužbama zbog primanja mita. Konačno, sud ga je oslobodio svih optužbi. Srećan sam što se ovaj monstruozni postupak raspao, ali sam tužan što su bile potrebne da se promene četiri vlade da bi sud konačno mogao slobodno da radi, rekao je povodom oslobađajuće presude.

Petar Božić (37)

Dok je igrao za crno-bele bio je miljenik publike, ali kolo sreće Petru Božiću (37) se okrenulo po ulasku u trenerske vode. Preuzeo je Partizan u teškom trenutku, klub je napustilo više igrača, koji su bili nosioci igre, ipak, od njega se više očekivalo. U Aba ligi Partizan je gotovo na samom dnu tabele. Uknjižio je 11 poraza, a samo šest puta trijumfovao, zbog toga Božić najverovatnije pakuje kofere.

28.12.2015.

Nazir Tasilji (43)

Da poštenje još nije izumrlo, pokazao je Beograđanin Nazir Tasilji (43), radnik JKP Gradske čistoće, koji je pronašao novčanik u kanti za smeće i vratio ga vlasnici. Lopovi koji odžepare građane uzmu pare, a novčanike obično zamotaju u novinu i bace u kantu, priča Nazir koji ovaj posao radi 18 godina. Tasilji će biti nagrađen na inicijativu gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Bakir Izetbegović (59)

Članu Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću (59) nije dovoljno što se premijer Srbije Aleksandar Vučić u svojim izjavama zalaže za jedinstvenu BiH, pa mu smeta najava da će skoro celokupna Vlada Srbije prisustvovati zvaničnoj proslavi Dana Republike Srpske, 9. januara u Banjaluci.
To smatra "vraćanjem jednostranoj politici inata i konflikata".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online