Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
19.03.2016.

Zlatibor Lončar (45)

Još jedno obećanje ispunio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar (45). On je najavio nabavku vakcina za dečju paralizu i dodao da će svima onima kojima su potrebne moći da ih prime već od naredne nedelje. Lončar je rekao da su vakcine stigle od globalne farmaceutske kuće Sanofi, pošto su prethodne koje je donirala vlada Turske vraćene jer nisu imale propratnu dokumentaciju.

Ratomir Todorović (63)

Izvođač radova na Koridoru 11 GP Planum, na čijem čelu je Ratomir Todorović (63) tužen je zbog 600.000 kubnih metara kamena, koji je ova firma iskopala na imanju Miloša Bradonjića kod Preljine. Planum je sklopio ugovor sa Bradonjićem o eksploataciji kamena, ali ugovoreno nije ispoštovano niti je ogromna količina kamena, koju su građevinari odvezli, plaćena.

18.03.2016.

Mira Banjac (86)

Nagrade za životno delo u okviru Nušićevih pozorišnih dana u Smederevu biće dodeljena glumici Miri Banjac (86) koja je, kako je navedeno u odluci žirija, sa više od dve stotine uloga u pozorištu, na filmu i televiziji, "postala deo opšteg mišljenja i osećanja, čija je glumačka ličnost prepoznatljiva i prihvaćena kao nešto neupitno, nešto što se samo po sebi razume".

Svetozar Marović (60)

Svetozar Marović (60), nekadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije i desna Milova ruka, i dalje će biti najpoznatiji spuški zatvorenik. Crnogorski istražni organi produžili su mu pritvor na još dva meseca. Vrhovni sud u Podgorici je saopštio da još nije sprovedena temeljna istraga i da za to postoje "objektivni razlozi". Marović se sumnjiči za proneveru 11 miliona evra.

17.03.2016.

Nikola Selaković (32)

Obećanju se ne gleda u zube, komentarišu analitičari najnoviju izjavu ministra pravde Nikole Selakovića (32) da će zdušno raditi na rasvetljavanju političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića. Bez obzira što malo ko veruje da će se ikada saznati istina o naredbodavcima likvidacije, oni koji se već godinama zalažu za to su pozdravili obećanje ministra.

Dragiša Binić (55)


Bivši fudbaler Crvene zvezde, a sada fudbalski menadžer Dragiša Binić (55) molio je urednika Hepi televizije Milomira Marića da u rijaliti program "Parovi" ubaci njegovog pulena, fudbalera Stevana Đorđevića. On je igrao u Crvenoj zvezdi i Napretku, ali već duže vreme ne može da nađe angažman, pa je Binić došao na ideju da ga promoviše preko "Parova".

16.03.2016.

de Zagorac (20)

Košarkaš Mega Leksa Rade Zagorac (20) je gotovo sam srušio podgoričku Budućnost usred Podgorice u prvom meču plej-ofa Aba lige, a meč je završio sa 27 poena. Košarku je počeo da treniram u klubu KK DIV Basket, iako su mu se roditelji tome žestoko protivili. Prvi trener bio mu je Nenad Trikić. Draftovan je kao supertalentovan i u NBA ligi.

Danilo Golubović (52)

Danilo Golubović (52), državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Vlade Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke, nalazi se na platnom spisku i Instituta za ratarstvo i povrtlarstvo iz Novog Sada, ali niko ne zna za koje je poslove plaćen u ovoj ustanovi. Nije to pošlo za rukom ni Agenciji za borbu protiv korupcije koja je tražila odgovor na ovo pitanje.

15.03.2016.

Miodrag Kostić (57)

Kompanija u vlasništvu Miodraga Kostića (57) kupila je dodatnih 2,3 odsto akcija AIK banke i postala tako gotovo stopostotni njen vlasnik. Preostalih osam odsto akcija MK grupa moći će prinudno da otkupi od manjinskih akcionara. AIK banka je na kraju septembra prošle godine držala skoro šest odsto srpskog tržišta sa aktivom vrednom 1,4 milijarde evra.

Zorana Mihajlović (45)

Gornji Milanovac jedna je od opština u kojoj je zbog poplava proglašena vanredna situacija. Ono što, ipak, to mesto razlikuje od ostalih 15 ugroženih opština je što poplave nisu rezultat prirodne katastrofe, već ljudskog faktora. Deo auto-puta u izgradnji pregradio je reku Dičinu koja je poplavila kuće i oranice. Zašto, pitanje je za Zoranu Mihajlović (45), ministarku saobraćaja.

14.03.2016.

Siniša Kovčević (62)

U eseju "Elita za novog Baju" dramski pisac Siniša Kovčević (62) briljantno analizira aktuelno stanje duha u Srbiji postavljajući ključno pitanje pred intelektualce: da li je srpska elita "ono što aplaudira novom Baji na partijskom kongresu, satima, danima, nedeljama" bojeći se da prestane?!

Marko Đurić (33)

U odsustvu pravog odgovora, Marko Đurić (33), direktor Kancelarije za KiM, kritičare aktuelne državne politike prema Kosovu optužuje da su amnestirali ratne zločince OVK, dočekivali Solanu na crvenom tepihu i propustili da zaštite Srbe u martovskom pogromu 2004.

12.03.2016.

Tomislav Marinković (67)

Disova nagrada za 2016. dodeljena je pesniku Tomislavu Marinkoviću (67), saopštila je Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis". Odluku o laureatu doneo je žiri u sastavu Vasa Pavković, dr Goran Maksimović i dr Đorđe Despić. Žiri je konstatovao da je Tomislav Marinković svojim pesničkim delom, u poslednjih desetak godina, izbio u sam vrh srpske savremene lirike.

Miloš Vazura (30

Dok fudbalski klub Partizan grca u dugovima i država mu dozvoljava da na odloženo plati dugovanja za struju, grejanje i porez, direktor crno-belih Miloš Vazura (30) troši kapom i šakom. On je sam sebi, kako tvrdi beogradski dnevnik "Blic", dodelio premiju i nagradu za ugovor sa Partizanom u visini od 220.000 evra, a na klupskoj platnoj kartici napravio je trošak od oko 88.000 evra.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online