Utorak 8. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
11.03.2016.

Milisav Savić (70)

Nagrada "Meša Selimović" za najbolju knjigu u 2015. godini pripala je Milisavu Saviću (70) za roman "La Sans Pareille" u izdanju Agore. U velikom žiriju za nagradu, koja se dodeljuje 28. put, učestvovalo je 49 istaknutih književnih kritičara, teoretičara i književnih istoričara različitih generacija i zagovornika različitih književnih poetika. Savić je 31. dobitnik jer je nagrada tri puta deljena na ravne časti.

Dragan Bujošević (62)

Još se nije stišala bura oko TV pretplate za Javni servis u Srbiji i Dragana Bujoševića (62), koji je uspeo da izlobira kod vlasti da se ovaj namet plaća uz račun za struju, a prvi čovek RTS-a izazvao je ponovo bes javnosti zbog odluke da ukine seriju o Beogradu. Reditelj dokumentarca "100 senki nad Beogradom" Aleksandar Diklić tvrdi da je to uradio kako bi se napravilo mesta za sumnjive projekte svojih kadrova.

10.03.2016.

Goran Đorđević (49)

Kompanija Jumko od prošle godine više nije gubitaš, a prvi put u poslednjih 20 godina na kraju 2015. ostvarena je dobit od oko 70.000 evra. Firma je stala na noge zahvaljujući generalnom direktoru Goranu Đorđeviću (49), koji je obezbedio da Vranjanci šiju uniforme ne samo za vojsku Srbije nego i za armije Finske, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Poljske, Italije i Makedonije.

Velimir Ilić (64)

Velimir Ilić (64), ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za vanredne situacije još jednom je šokirao javnost. On je za najnovije poplave u Srbiji okrivio nikoga drugog nego Boga. Ministar Ilić je plaćen da ne dođe do ovakvih katastrofa, sad priča kako su rekonstruisani bedemi mali, kako su mostovi niski, a voda nenormalna i da se ništa ne može protiv elementarne nepogode.

08.03.2016.

Dragan Džajić (69)

Dragan Džajić (69) je legenda svetskog, jugoslovenskog i srpskog fudbala. Takvo levo krilo, kažu stručnjaci, rađa se jednom u pola veka. Nezaboravni su njegovi driblinzi i centaršutevi u dresu jugoslovenske reprezentacije, posebno Zvezdinom i zato ne čudi što je nominovan za idealni tim svih vremena na evropskim prvenstvima. Uz to Džajić se sa crveno-belima okitio titulom prvaka sveta.

Boris Tadić (58)

Lideru SDS-a Borisu Tadiću (58) ne polazi za rukom da okupi opoziciju u pokušaju da se zajedno suprotstave favorizovanoj Srpskoj naprednoj Stranci Aleksandra Vučića. Tadića je u startu otkačio lider DS-a Bojan Pajtić, a sada mu leđa okreću i drugi partneri. Miroslav Aleksić, lider Narodnog pokreta Srbije napustio je pregovore sa Tadićem, a po svemu sudeći to će učiniti i Nenad Čanak.

07.03.2016.

Mile Kekin (45)

Frontmen hrvatske grupe Hladno pivo Mile Kekin (45) objavio je spot za pesmu "Ja nisam vaš", sa jakom političkom porukom hrvatskim vlastima. Jasno je rekao šta misli o jačanju desnice i koketiranju s ustaškom ideologijom. Početni stihovi pesme glase: "Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete. Ja nisam vaš, moji su dobili '45." Ova pesma je izazvala salve reakcije.

Oliver Spasovski (39)

Na mirnom protestu koji je u Skoplju organizovao Svetski makedonski kongres (SMK) zatražena je odgovornost i ostavka ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog (39) zato što je policija dozvolila aktivistima albanske Demokratske unije za integraciju (DUI) da sruše temelje za podizanje 55 metara visokog krsta u skopskom naselju Butel i tu podignu šatore.

05.03.2016.

Milenko Stefanović (86)

Profesor, klarinetista Milenko Stefanović (86) dobitnik je najprestižnijeg evropskog priznanja - proglašen je počasnim članom Evropske klarinetističke asocijacije. Stefanović je bio dugogodišnji prvi klarinetista Beogradske filharmonije, solista, profesor klarineta na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i Prištini i predsednik Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Aleksandar Obradović (42)

Na ovim stranicama Aleksandar Obradović (42) bio je čest "gost" kao gubitnik. Njegovo bahaćenje i rasipništvo u Elektrodistribuciji Srbije, koju je vodio, prevršilo je svaku meru pa ga je konačno premijer smenio. Da se nemarno odnosio prema trošenju novca građana Srbije pokazao je najnovijom kupovinom luksuznih vozila, ali i povećanjem plata nakon povećanja cena struje.

04.03.2016.

Marija Đorđević (18)

Marija Đorđević (18), mlada srpska teniserka iz Gračanice kategorično je odbila poziv da igra za Kosovo, a prljava politička igra kosovskog teniskog saveza nije uspela. Mediji u Prištini objavili su da će Marija igrati za Kosovo, ali se brzo ispostavilo da je tu laž lično proturio Škeljzen Doma, predsednik ksoovskog teniskog saveta.

Zoran Anđelković (58)

EPS je pokrenuo krivični postupak protiv Zorana Anđelkovića Bakija (58), visokog funkcionera SPS-a, zbog krađe struje. Elektroprivreda Srbije tereti Anđelkovića da je oštetio tu kompaniju za 165.615 dinara. Tužilaštvo bi ovih dana trebalo da podigne optužnicu za ovo krivično delo za koje je zaprećena kazna od jedne do tri godine zatvora.

03.03.2016.

Dragan Bjelogrlić (53)

Dragan Bjelogrlić u Jugoslovenskoj kinoteci najavio je snimanje filma "Čarobna formula" o događaju iz 1958. kada su petorica beogradskih fizičara nastradali od radijacije posle eksplozije u Institutu u Vinči prilikom pokušaja pravljenja atomske bombe. Njima je u francuskoj klinici "Kiri" prvi put u istoriji presađena koštana srž koju su donirali nepoznati Parižani. Film je deo humanitarne akcije s ciljem da se promoviše doniranje organa.

Nikola Selaković (33)

Ministru pravosuđa Nikoli Selakoviću puna su usta obećanja o reformama, ali se teško stiče utisak da je krenulo nabolje. Na to ukazuje i slučaj 89-godišnjeg Miroslava Trninića koji je ispalio metak upozorenja kada su mu naoružani razbojnici upali u kuću i ranio jednog od njih, pa završio na psihijatrijskom veštačenju. Tužilaštvo je protiv starca otvorilo istragu zbog izazivanja opšte opasnosti i oduzela mu pištolj za koji je imao dozvolu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online