Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 21.03.2015.
17:26
Tanjug A

Kamaraš: Dođite za šest meseci da vidite uspeh Železare

Izvršni direktor menadžerskog tima HPK inženjering Peter Kamaraš izjavio je u subotu da zaposlenima u Železari može da obeća samo da će raditi vredno kako bi čeličana postala uspešna i pozvao javnost da za pola godine poseti Železari onda mu "sudi".

Tanjug
Peter Kamaraš i ministar privrede Željko Sertić

Kamaraš je dodao dao u medijskim izjavama može da se obećava bilo šta, 25-35 odsto veće plate, ali da on obećava samo da će vredno raditi.

On je pozvao javnost da dodje u Železaru za šest meseci i da mu onda "sudi" na osnovu onoga što je menadžerski tim uradio, a ne samo prema obećanjima koje je dao.

- Radiću vredno da čeličana postane uspešna. Sva obećanja ćemo ispuniti i to će biti dobro ne samo za trenutno zaposlene u Železari, već i za njihovu decu koja će se u budućnosti ovde zapošljavati - rekao je Tanjugu Kamaraš, koji očekuje da će biti u nadzornom odboru čeličane.

On je rekao da planira da se na leto sa porodicom doseli u Smederevo čim mu sin završi školsku godinu.

Kamaraš je rekao da ne vidi kako ta kompanija može da ne uspe i ocenio da stvari mogu da krenu nizbrdo "samo ako se dogode veliki potresi na tržištu ili ako izbije rat".

Upitan gde novi menadžment planira da širi tržište, on je odgovorio da se to tačno zna, ali da u ovom trenutku nisu spremni da takvu informaciju otkrivaju.

"Vlada Srbija čini sve da bi Želazara uspela

Na pitanje zašto im je Železara "bila zanimljiva", Kamaraš kaže da je to prevenstveno zato što ima kvalitetne radnike, "a i Vlada Srbije čini sve kako bi Železara opstala i uspela".

- Video sam kako ljudi ovde rade i počeo sam da verujem u tu fabriku. Ranije mi je rečeno da oni nisu u stanju da pokrenu visoku peć, a oni su to učinili u rekordnom roku. Postigli su sve ciljeve koje su sebi zacrtali - rekao je Kamaraš.

Prema njegovim rečima, i tržište se bitno promenilo od vremena kada je Železarom upravljao "US Steel", a da su sada uslovi idealni da Železara opstane.

- Zbog ove tri stvari video sam svetlo na kraju tunela i svetlu budućnost srpske čeličane - poručio je Kamaraš.

Upitan da li bi tužba, koju mu je uputio američki Esmark, mogla da utiče na poslovanje, Kamaraš je rekao da to ni na koji način nije moguće.

- O tužbi sam pročitao u novinama, ali nikakav dokument nisam dobio, pa za mene ona i ne postoji - zaključio je Kamaraš.

POVEZANE VESTI

Subota 21.03.2015. 18:50
Radio sam dugo u jednoj nasoj velikoj zeljezari pa znam kako dise jedna celicana a i sluzbeno sam bio par puta u zeljezari Smederevo.Zalosno je da jedan predsednik vlade koji nije imao minute radnog staza pre tog postavljenja odlucuje o takvom preduzecu.Kao prvo svaka celicana ima svoje kadrove koji su svaki dan tamo i znaju kako svaka masina ,uredjaj radi i funkcionise pa je to veliko ponizenje za sve njih.Umesto da se stvori jedan dobar tim izmedju nasih radnika i inzinjera koji mogu sigurno veoma dobro voditi ovu firmu tj da se odredi koji je to tehnoloski minimum da ostvaruju dobit .Dovode se ti stranci koji gledaju na nase strucnjake kao na volove koji su sav svoj radni vek i dio zivota dali za firmu.Kakvo ponizenje.Verujte sa takvim niskim platama moze da se radi tako lagano i bez pritiska.Eh sigurno postoji neki dil izmedju vlasti i ove holandske firme i tako da se sakriju tokovi novca.Samo mozemo se setiti sta su obecavali pred izbore i jesu li resili 24 pljackaske privatizacije.Nisu ama ni jednu jer su zajedno u dilu.Koliko su puta ponavljali javno na TV-u pitanje Djilasu koliko je kostao most na Adi.Pa gde je sada Djilas da nije optuzen , da nije u zatvoru.Nece nikda jer su bili i prije dolaska na vlast u dilu sa njim.Eto to su diletantske odluke bajnog premijera.Izgleda da ce uraditi sve zaradi novca.Sram ga bilo.
Subota 21.03.2015. 20:12
nije problem proizvesti vec prodati po povoljnoj ceni.polupismeni naprdni kadar ni debele svinje ne moze prodati gladnima pa im svako ko ima regularno zavrsenu osnovnu skolu izgleda kao ajnstajn.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online