Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.03.2015.
14:38
Tanjug, B92 A

Ovo je pobeda radnika Železare

U Železari nikada neće raditi manje ljudi od 5.120, poručio je radnicima premijer Aleksandar Vučić u Smederevu prilikom potpisivanja ugovora.

Vučić kaže da je Železari Smederevo i njenim radnicima osigurana sigurna budućnost, a da je današnji dan veliki za taj grad, ali i celu Srbiju.

Tanjug
Vučić se pozdravljao sa okupljenim radnicima i uverio ih da ne treba ništa da brinu

Vučić se zahvalio pre svega radnicima koji su se istrajnošću, ljubavlju i posvećenošću Železari i poslu izborili za budućnost, naglasivši da će kompanija biti profitabilna, plate uvećane a zaposlenima sigurna radna mesta.

Uprkos tome što je bilo mnogo onih koji su želeli da se Železara ugasi, Vučić je naveo da će proizvodnja s prošlogodišnjih 560.000 tona ove godine biti udvostručena...

Tanjug
Pažljivo su slušali premijera

- Molim vas da budete vredni, posvećeni i da osvetlate obraz celoj Srbiji jer ovo nije važan i veliki dan samo za Smederevo, nego za celu Srbiju - rekao je Vučić.

U Smederevu je danas potpisan Ugovor sa novim menadžmentom Železare, holandskom kompanijom "HPK inženjering".

Tanjug
Vreme će pokazati radnicima da li greše što veruju Vučiću

Ugovor su potpisali ministar privrede Vlade Srbije Željko Sertić, u ime Železare Smederevo Bojan Bojković i predstavnik "HPK inženjeringa" Peter Kamaraš, a potpisivanju je prisustvovao premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Tanjug

- U ovoj fabrici treba da rade i deca radnika i vaša deca, ovo je veliki dan za Srbiju. Ovu šansu ne smemo da propustimo. Čestitam. Živela Železara - rekao je Vučić i dodao da će novi menadžment zadržati sadašnji broj radnika, što je bio jedan od uslova vlade, i da u toj fabrici nikada neće raditi manje od 5.120 ljudi. On je zahvalio sindikatima i podsetio da su mu, kad ih je upitao šta misle o jednom vlasnika novog menadžmenta Džonu Gudišu, sindikalci rekli da "nema šta da brine jer je Gudiš svetski šampion u apsolutnoj kategoriji".

- Sad ste u sigurnim rukama - naveo je premijer i dodao da će plate biti povećane, da će se raditi sve vreme i da će svi radnici ostati na svojim radnim mestima.

Premijer je rekao da će ceo smederevski kraj nastaviti da se razvija.

Tanjug
Neka najzad proradi...

- Ovu šansu ne smemo da propustimo, svom snagom, znanjem i ljubavlju prema fabrici prionite na posao - rekao je Vučić i naveo da želi da Železara Smederevo ostvari uspeh kao i Er Srbija, koja "nadleće sve aviokompanije u regionu".

- Želim da sutra možemo da pokažemo da imamo najuspešniju kompaniju u reigonu, čelicanu koja moze da nabavlja najjefitnije sirovine i da svoj čelik prodaje po dobroj ceni - rekao je Vučić.

Tanjug

Premijer je nakon zvaničnog obraćanja razgovarao sa radnicima i još jednom im zahvalio što u prethodnom periodu nisu "samo kukali za plate", već su se borili za železaru, a oni su zahvalili premijeru i vladi na angažovanju kako bi železara nastavila da radi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online