Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 02.06.2015.
20:41
Tanjug A

Šta su Amerikanci poručili Vučiću?

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u utorak u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija, a nakon toga je izrazio zadovoljstvo istakavši da njihova zainteresovanost za ulaganja u Srbiji znači brži proces evrointegracija i širu političku podršku SAD Srbiji.

Tanjug/AP
Poruke ohrabrenja od američkih investitora: Aleksandar Vučić

Predstavnici Dženeral Elektrika su premijeru preneli da je ta kompanija otvorena za nove investicije u Srbiji, dok je od predstavnika kompanije Friport MekoMoran premijer zatražio, između ostalog, pomoć u pronalaženju strateškog partnera za RTB Bor.


Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, sa predstavnicima kompanije Dženeral Ilektrik premijer je razgovarao o saradnji u oblasti energetike, zdravstva, transporta i avioindustrije.

Vučić je, kako se navodi, naglasio da je Srbija sprovela sve zakonske reforme kako bi stranim investitorima omogućila bržu i lakšu realizaciju investicija.

On je sagovornike obavestio i o ekonomskim reformama koje je realizovala vlada Srbije, što našu zemlju čini ekonomski stabilnom i bezbednom za strane investicije.


Vucič je istakao da je Srbija spremna da američkim kompanijama obezbedi najbolje uslove poslovanja u regionu zapadnog Balkana i podršku srpske Vlade.

Potpredsednik Džneral Ilektrika Karan Batia, zadužen za međunarodne odnose, izjavio je da je ova kompanija otvorena za nove investicije u Srbiji, za razmenu dobre prakse i za otvaranje većeg broja radnih mesta.

Premijer je, dodao je, naglasio važnost saradnje sa Vladom Srbije na dva projekta iz oblasti obnovljivih izvora energije, izgradnji vetroparkova u Dolovu i Kovačici.

- Dženeral Ilektrik u Srbiji 11. juna organizuje 'Sourcing day', u saradnji sa Privrednom komorom i Skupštinom Srbije, gde će ispitati mogućnost pokretanja proizvodnje u Srbiji i angažovanje srpskih proizvođača u lancu Dženeral Ilektri kompanija - istakao je Batia.

"Potreban strateški partner za RTB Bor"

Tanjug/AP
Zadovoljan interesovanjem američkih kompanija za Srbiju: Aleksandar Vučić

Srpski premijer susreo se  i sa menadžmentom kompanija ITI i NCR, kao i sa predstavnicima kompanije Friport MekMOran koji su ga obavestili o napretku projekta Chukaru Peki za eksploataciju bakra i zlata, cetiri km severno od Bora.

Ričard Levil, potpredsednik ove kompanije za globalnu eksploataciju, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem u Srbiji i naglasio da kompanija Friport želi da bude model uspešne strane investicije u Srbiji.

- Ove godine ulažemo 18,73 miliona američkih dolara u nastavak istraživanja na projektu Chukaru Peki kod Bora - istakao je Levil.

Premijer Vučić je od predstavnika kompanije Freeport McMoRan zatražio i pomoć u pronalaženju strateškog partnera za RTB Bor.

On je, obraćajući se novinarima nakon sastanka, istakao zadovoljstvo zainteresovanošću američkih kompanija za Srbiju i naglasio da dolazak tih kompanija znači širu podršku Sjedinjenih Američkih Država Srbiji.

- To znači brži proces evrointegracija i širu političku podršku SAD Srbiji - zaključio je Vučić.

Predsednik srpske Vlade posetiće i kompaniju Majkrosoft, gde će razgovarati o unapređenju javnog servisa za građane i privredu, kroz uvođenje savremenih rešenja informacione tehnologije.

Tokom sastanka biće reči i o mogućnostima Majkrosofta da, kao lider u oblasti elektronske uprave, svojim iskustvom poboljša efikasnost u radu državne uprave.

Ova komapnija u Srbiji zapošljava oko 250 mladih ljudi iz zemlje, što je jasan pokazatelj razvoja poslovanja Majkrosofta u Srbiji, ali i potencijala naše zemlje u oblasti informacionih tehnologija.
 

POVEZANE VESTI

Utorak 02.06.2015. 21:28
Ово су наравно саопшења за шире народне масе! У позадини се нешто гадно кува као и сваки пут! Ова кртица је отишла по нове задатке како би наставила са поткопавањем темеља Србије! Све ће открије онда те ни Амери не могу спасе шип-тару!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online