Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.02.2014.
08:00
B92 A

Kako im ovakvo telo uspeva?

Večina slavnih glumica oduševi javnost svaki put kada se pojave na crvenom tepihu, iako su mnoge od njih uveliko u petoj deceniji života. Žene širom sveta se pitaju kako im to uspeva, a njihove tajne konačno otkrivaju njihovi treneri.

Za ovakvu haljinu bitne su lepe ruke
 

Riz Viterspun je za jedan događaj pronašla divnu vintidž haljinu, ali joj se nije svidelo kako joj ruke izgledaju u haljini bez rukava. Njen trener je imao rešenje za taj problem.

"Deo tela s kojim mnoge žene imaju problema je nadlaktica, a mnoge strahuju da im je tak deo opušten. Haljina bez rukava zahteva lepo oblikovan triceps, biceps, ramena i struk", kaže Metju Rejs. Kako bi potpuno spremna i besprekorna stigla na crveni tepih, Riz je tri puta nedeljno trčala pet kilometara i išla na treninge joge.

"To je trening u trajanju od 60 minuta, a kombinuju se vežbe hata joge s kardio vežbama i treninzima snage i telesne težine. Pritom se vežbaju sve glavne grupe mišića", kaže Metju.

Kakav struk: Sandra Bulok

Sandra Bulok je blistala u satenskoj čipkanoj haljini, čiji kroj i materijal nisu dopuštali ni jedan nedostatak. Najveći naglasak stavljen je ipak na bočni profil, zbog čega je Sandra s trenerom naporno radila na oblikovanju ruku i bokova.

"Najbolji potezi za postizanje besprekorne siluete je kombinacija snage i kardio treninga", kaže Sandrin trener koji koristi spoj pilatesa, snage, kardio vežbi i plesnih pokreta kako bi njegovi klijenti dostigli top formu. "Treninzi snage oblikuju mišiće i stvaraju tonus mišića, a kardio vežbe tope masnoće. Vežbanje u intervalima od deset minuta jača metabolizam, povećava se snaga mišića, a nije loše sat vremena pre vežbanja pojesti nešto ugljenih hidrata i belančevina", kaže Sandrin trener.

Teško da će iko uspeti da zaboravi Džuliju Roberts u sjajnoj crno beloj haljini, a kako bi izgledala besprekorno, Džulija je morala da smrša čak ceo konfekcijski broj. U pomoć je pozvala trenera Keti Kiler, koja joj je pomogla da oblikuje ramena, ruke i bokove.

"Kako bi bila u besprekornoj formi i kako bi joj telo bilo savršeno oblikovano, vežbale smo mnogo klasičnih sklekova i sklekova na laktovima jer odlično oblikuju prednji deo ramena, grudi i nadlaktice. To su jednostavno najbolje vežbe ako želite da izgradite i oblikujete gornji deo tela. Takođe smo praktikovale i vežbanje u bazenu", kaže trener Džulije Roberts. 

Pojavljivanje Hale Beri na crvenom tepihu uvek je izazovno, a sve žene koje maštaju da i same jednog dana obuku nešto slično moraju da znaju da posebnu pažnju treba obratiti na oblikovanje stomaka, leđa i ramena. Prema rečima trenera Harlija Pasternaka, za sjajan izgled bilo je dovoljno svakodnevno petominutno vežbanje.

Hale Beri ima sve
 

"Hale je bila moja inspiracija za metodu vežbanja od pet faktora. Vežbali smo pet puta nedeljno po 25 minuta, a svaki dan smo radili na drugom delu tela. Ako vežbate kod kuće, jedan dan radite na gornjim delovima trbušnih mišića, donje trbušnjake vežbate sledeći dan, treći dan mišiće u struku, a četvrti dan mišiće leđa. Stabilnost vežbanja jača glavne delove našeg jezgra i stvara celokupnu siluetu i popravlja način držanja", rekao je trener.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online