Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 29.07.2016.
17:11
Tanjug, Vestionline A

I da je hteo, Putin ne bi bolje oslabio NATO

Da je ruski predsednik Vladimir Putin smišljao način na koji može da oslabi NATO, ne bi mogao to da uradi mnogo bolje od onoga što se trenutno već dešava, ocenjuje američka agencija Blumberg.

Reuters
Može samo da gleda kako se sve raspada: Vladimir Putin

Blumberg, naime, navodi da kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp preispituje osnovne principe NATO-a i nagoveštava da će možda priznati Krim kao deo Rusije.

U Turskoj, istovremeno, zvaničnici predvođeni glavnim savetnikom predsednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana optužuju SAD za neuspeli pokušaj vojnog puča u drugoj po veličini vojsci Alijanse, podstičući time porast antiamerikanizma koji Putin "žuri da iskoristi". 

"Neočekivano, uz malo truda, veteran KGB-a ubira iznenadne plodove unutrašnjih političkih prilika u dva stuba evropske zajedničke odbrambrene strukture", ocenjuje američka agencija.

Putin ima "đavolsku sreću", smatra gostujući saradnik u Evropskom savetu za spoljne poslove Mark Galeoti.

Ruski predsednik, kako kaže, može samo da sedi i posmatra kako se ovaj, kako navodi, "bogatiji, moćniji i na legitimnim vrednostima zasnovan blok" raspada.

Putin iskorišćava događaje, koji su mu išli u korist, uključujući najveću izbegličku krizu u Evropi od završetka Drugog svetskog rata, koja je širom kontinenta ojačala političke stranke levice i desnice, prijateljski nastrojene prema njemu, i uticala na istorijsko glasanje Britanaca u junu za izlazak iz EU, zaključuje Blumberg.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.08.2016. 20:51
Путин ништа не подстиче. Америка је директно одговорна за преко 10 ратова, помагала је у више од 20 сукоба често врло екстремне, криминалне и клеро/исламофа-шистичке групације, била је покретач пучева у више од 30 земаља. Убила је преко 3 милиона цивила у последњих 100г а преко 300 милиона су постали избјеглице. Начињена економска штета се мјери милионима милијардима Долара! И онда гле чуда, остали неразвијени а они млате милијардама без покрића. Не, Путин се само десио да буде на правом мјесту у право вријеме, а Америка је та која држи свијет под чизмом и треба да добије ни мање него што заслужује.
Ponedeljak 01.08.2016. 20:52
Nato je potpuno prvaziđen i anahron vojni savez. Zato nije ni čudo što u njemu ina puno trzavica. Ova alijansa je imala smisla dok je postojao Varšavski pakt ali od kada je on rasformiran njegovo postojanje je suvišno. čak i u mnogim akcijama ne učestvuju svi, na primer u napadu na Irak 2003-e nisu učestvovale mnoge zemje Nato-a. A da nepričam kako su bombardovanjem naše zemlje 1999-e prekršili svoj statut koji je odbrambeni a ne napadački. a pogotov mi se ne sviđa u ovom tekstu konstatacija o Natou kao ""bogatiji, moćniji i na legitimnim vrednostima zasnovan blok". hajde za prvo i drugo bi mogao da se složim a li za ovo treće nema ama baš nikakve osnove. Jer koje su to legitimne vrednosti? Komunizam više ne postoji a Rusija i kina nisu nikakvi neprijatelji u civilizaciskom smislu.
Ponedeljak 01.08.2016. 20:53
"Путин има "ђаволску срећу" - сматраjy неприjaтельи Русиje са Запада. "Путин има Божьу помоч по молитвама руских светаца: свете Олге, светог Владимира - крстительа Русиje, светог кнеза Александра Невског, светог Сергиja Радонежког, светог Василиja Блаженог, светог Петра Московског, светог Серафима Саровског, свештеномученика цара Николаja Другог и многих православних светаца" - сматраjу руски православни вјерници.....!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online