Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 20.03.2015.
20:17
B92 A

"I posle Putina - Putinova Rusija"

"Spekulacije o razlozima desetodnevnog odsustva Vladimira Putina iz javnosti išle su od neverovatnih do potpuno besmislenih" piše Njuzvik.

Reuters
Svi Putina posmatraju kao jedinog predstavnika spoljne politike Rusije

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov se u tom periodu oglašavao manje nego što je uobičajeno, pa je na javnosti ostalo da promatra i spekuliše.

Tako su se pojavljivale informacije da je Putin ozbiljno bolestan, da se bori sa mogućom smenom vlasti, te da je napustio Rusiju kako bi prisustvovao rođenju deteta.

Putin se ipak pojavio, prema očekivanjima, na sastanku sa kolegom iz Kirgistana i tom prilikom je rekao da bi život bio dosadan kada ne bi bilo tračeva.

 -Verovatno nikada nećemo saznati gde je Putin bio tih deset dana, ali njegov bled izraz lica sugeriše da se predsednik Rusije suočio sa kratkotrajnom bolešću. Kako Kremlj i dalje ne želi da objavi konkretne informacije, iza celokupne drame može da stoji ništa više od običnog gripa - konstatuje analitičarka Njuzvika Ema Ešford.

Ipak, vredi zapitati zašto je Putinov “nestanak“ izazvao toliku buru u javnosti.

- Putinova centralizovana vlast je prihvaćena i svi rutinski posmatraju Putina kao jedinog “reprezentativca“ ruske spoljne politike. Njegov nestanak je implicirao mogućnost haosa u Rusiji - dodaje Ešfordova.

"Niko nije mogao da pretpostavi da će Putin biti ovoliko uspešan"

Analitičarka Njuzvika konstatuje da je Putin zasigurno ključna figura u današnjoj ruskoj politici, da ima moć da vlada više nego bilo ko pre njega, čak i njegov prethodnik, Boris Jeljcin.

- Ne možemo da predvidimo budućnost, ko je mogao da pretpostavi da će Jeljcinov izbor, mladi, gotovo nepoznati bivši obaveštajac biti toliko uspešan u vladavini sistemom ogrezlim u korupciji, koji je svakim danom sve dalje od demokratskih reformi - dodaje Ešfordova.

Prema njenom mišljenju nije verovatno da bi Putinovo odsustvo iz kancelarije moglo da dovede do haosa u Moskvi.

- Nije moguće ni da njegova eventualna smrt kao rezultat donese prodemokratske ili prozapadne proteste poput onih koje smo videli u Ukrajini. Moguće je jedno, da neko od njegovih bliskih saradnika preuzme funkciju i da nastavi njegovim putem. U najkraćem, Putinova Rusija neće promeniti svoj put, čak i da Putin promeni - zaključuje Ešfordova.

POVEZANE VESTI

Petak 20.03.2015. 20:29
Svako ko misli da je Putin došao na čelo Rusije na predlog Jeljcina u velikoj je zabludi . KGB je lepo "ispratio" pijanog Jeljcina i doveo SVOG čoveka . Tim činom je stavio do znanja ko vodi Rusiju i u kom pravcu ona danas ide . Politika Rusije od kada KGB odlučuje je patriotska i u interesu svih RUSA tako da uošte nije u pitanju Putin ili bilo ko drugi . Jednostavno Rusija se u vrhu države osobodila špijuna i iz.ajnika i sada sve rade u interesu svog naroda .
Petak 20.03.2015. 20:39
****Ж**И**В**Е**Л**А*********Б**Р**А**Т**С**К**А*********Р**У**С**И**Ј**А*******П**У**Т**И**Н****
Petak 20.03.2015. 22:03
Naravno da su Rusija i Putin daleko od vaših "reformi" i vaših reformatora preko kojih ste planirali da razbucate i temeljno opljačkate Rusiju. Kad vide Srbiju braniće svoje i nuklearkama. Amerika ima još pola godine života. Čim prorade BRIKS Banka i Azijska razvojna banka dolar je mrtav a sa njim i "zapadnjaci" na čelu sa Amerikom. Hoće li to Euro-atlanski pljačkaši prihvatiti mirno vidjećemo. Svi su spremni za rat. Čeka se varnica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online