Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 14.03.2015.
06:50
Lj. Ivanović - Vesti A

Tviter već sahranio Putina

Ruski predsednik se nekoliko dana nije pojavljivao u javnosti, što je uz otkazivanje tri važna sastanka odmah potpalilo nagađanja da sa Vladimirom Putinom nešto ozbiljno nije u redu. Na Tviteru se pronela i vest da je ruski predsednik umro.

Tanjug/AP
Puca od zdravlje: Putin sa šefom Vrhovnog suda Vjačeslavom Lebedevim u rezidenciji Novo-Ogarjevo

Poslednji put je u javnosti viđen 5. marta, ali je iznenada i u poslednji čas, bez objašnjenja, otkazana njegova poseta Kazahstanu i nije prisustvovao sednici bezbednjaka koje inače nije propuštao 15 godina. Konačno, u Moskvu su doputovali i predstavnici Južne Osetije na unapred zakazanu ceremoniju aneksije ove otcepljene gruzijske oblasti, ali je i taj skup otkazan.

Hakeri koji su presretali komunikacije ruskih vlasti, za njima blogeri, pa i novinari počeli su prekjuče da pronose vest da sa Putinom nešto ozbiljno nije u redu. Pretpostavlja se da je u pitanju zdravlje, pa tako nagađanja idu od fatalističkih - da je umro, ali se to krije, pa do navodnog moždanog udara ili nekog drugog akutnog zdravstvenog problema.

Dmitrij Peskov, portparol Kremlja požurio je na radio Eho Moskve da demantuje špekulacije navodeći da je Putin "umoran od ukrajinske krize", ali da je zdravo i dobro, te da mu je stisak ruke veoma snažan".

Istina, Peskov je priznao da je običaj da Putin prisustvuje sastanku sa bezbednjacima, ali da "ovoga puta njegovo učešće nije predviđeno". Nije objašnjavao šta se dogodilo sa putovanjem u Kazahstan.

- Eto, Putina nema nekoliko dana i odmah se nagađa da je mrtav ili nemoćan da obavlja dužnost. To samo pokazuje koliko je stvar u Rusiji krhka jer zavisi suviše toga od jednog čoveka - kaže novinar i publicista Ben Džuda.

Izvor u vladi Kazahstana je objavio da je put Putina u tu zemlju otkazan jer je "ruski predsednik bolestan", ali nije navedeno da li je reč o nečem bezazlenom ili je problem ozbiljniji. Ruku na srce, nije ovo prvi put da se nagađa da je Vladimir Vladimirovič lošeg zdravlja.

Lažni sastanak

Kineska novinska agencija Sinhua takođe s pažnjom prati šta se zbiva u Moskvi, a zbivanja u ruskoj prestonici karakteriše kao "veoma čudna". U medijima se pominje i očigledna neistina predsedničke administracije. Naime, iz Kremlja je saopšteno da se Vladimir Putin sreo sa guvernerom Jamal-Nenjetske oblasti Dmitrijem Kobilkinom, ali je iz kancelarije gubernatora ovo demantovano.

Lane se pojavila dezinformacija da boluje od raka pankreasa, što je demantovano. Kada je prošle godine vidno šepao, mediji su odmah "dijagnostikovali" lakši moždani udar, ali je iz Kremlja objašnjeno da je predsednik samo imao manjih problema s leđima. Ovog puta iz Kremlja samo poručuju da je Putin dobro, ne objašnjavajući ništa više.

Teorije da se nešto dramatično možda događa podgrejali su i snimci vojnih transportnih helikoptera koje su građani snimali kako sleću u samom srcu Moskve, što je krajnje neuobičajeno. Korisnici društvenih medija se pak zabavljaju zamišljanjem svetla bez Putina, pa predviđaju kako bi izgledao njegov pogreb i da li bi on nadmašio ispraćaj Lenjina.

Pod šminkom u Kijevu

Putinov privatni život je strogo čuvana državna tajna. Niko ne zna kako njegove ćerke izgledaju, u tajnosti se navodno i oženio posle razvoda od Ljudmile. Dogodilo se i da se Putin 2010. pojavio na sastanku u Kijevu pod teškom šminkom koja je prikrivala modrice oko očiju. Njegov portparol je rekao da je Putin čudno izgledao jer je svetlo u sali bilo loše, dok su mediji nagađali i da su modrice nastale zbog ubrizgavanja botoksa oko očiju, što nekad prati natečenost i modra koža.






 

POVEZANE VESTI

Subota 14.03.2015. 07:42
Živom čovjeku se svašta događa ! Znamo da neprijatelju stoji na putu i da oni svim srcem žele najgore ! U svakom slučaju, ogromna većina srpskog naroda, a i tvoga, ruskog ti želi zdravlja, uspjeha na političkom planu, pobjedi nad zlom i na kraju i veselja !
Subota 14.03.2015. 08:50
Неколико дана нема Брата Путина и цео свет полуди за Путина .Где је,где је.....куца на врата фашииста .Живео брат Путин .
Subota 14.03.2015. 15:25
Koliko perverzije i bolesti u ovom zapadnom svetu-zar čovek ne može malo recimo i odmoriti-Umro.Pa zar toliko želite njegovu sm,rt.Budite strpljivi-fizički on nije besmrrtan ali živeće pokolenjima što vas najviše boli truležži.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online