Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 17.10.2015.
17:19
Tanjug A

"Hoćemo dobre odnose s Albancima, ali nam ne pada nam na pamet da priznamo Kosovo"

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da vladi ne pada na pamet da prizna nezavisnost Kosova, te da hoće dobre odnose sa Albancima, ali ne na štetu nacionalnih interesa.

Tanjug
Stefanović: Pažljivo slušajte šta poručuje (Vođa) Vučić 

Stefanović je u izjavi za B92 podsetio na reči premijera Aleksandra Vučića da želimo da gradimo dobre odnose sa Albancima, ali ne na uštrb nacionalnih interesa naše zemlje.

- Ne pada nam na pamet da priznamo nezavisnost Kosova, hoćemo da razgovaramo o tome kako da i Srbi i Albanci žive bolje, imaju više posla, kako da očuvamo srpsku kulturnu baštinu na KiM i to su stvari na koje treba da se koncentrišemo - rekao je Stefanović i naveo da je Srbija zemlja kojoj se sad više veruje i koju više slušaju nego ranije.

- Da li je to dovoljno, videćemo, ali svakako nećemo ići na uštrb naših interesa - rekao je Stefanović.    

POVEZANE VESTI

Subota 17.10.2015. 18:19
Milošević je počeo ratove protiv Bosne i Hrvatske.. Srbi nisu bili napadači, već branitelji svoje međunarodno priznate države Jugoslavije od stranih sila (uglavnom Nemačke i SAD), koje su finansirale bosanske muslimane i hrvatske naciionaliste (koji su koristili isti znak „U”kao i ustaaše, fašiistički saveznici Nemačke u Drugom svetskom ratu), a na Kosovu albanske muslimane. Tokom Drugog svetskog rata sve ove tri grupe naciističke SS divizije snabdevale su oružjem, koje su koristili protiv naših saveznika, Srba. slobodan-milosevic-hag Slobodan Milošević u Hagu Milošević je bio fašiista..... U stvari je bio sasvim suprotno od toga. Njegovi protivnici u Hrvatskoj i Bosni naslednici su fašiista, a njihove akcije devedesetih godina prošlog veka zasnovane su na potpuno istoj ikonografiji, ideologiji a u nekim slučajevima čak i u nazivima fašiističkih pokreta tokom Drugog svetskog rata. Milošević bi mogao da se opiše, kao i čitava Jugoslavija za vreme hladnog rata, kao „komunista, pristalica reformi”.
Subota 17.10.2015. 18:14
У седмици када је умро Милошевић антисрпска пропаганда достигла је врхунац и без иједне речи признања за народ који је у три европска рата током 20. века доказао свој антифашиизам. Уместо тога славили су се хрватски фашиизам, немачки империјализам и умирујуће поруке Би-Би-Си-ја којима се бранио напад на Југославију (незаконит по бар седам тачака међународног права) и њено разбијање у оне исте сићушне националистичке државе са клерикалним фашиистичким владама које су нациизам и фашиизам створили у Другом светском рату. ЕУ (предвођена Немачком), САД и Уједињене нације повеле су најнезаконитији рат икада досад виђен, без одобрења УН и разориле етнички најизмешанију државу на Балкану (Србију), а створиле етнички и религиозно најчистију државу Хрватску и религијски подељену Босну. Уједињене нације нису успеле да разоружају УЧК – која је сада напала Македонију – оружјем које је УН требало да одузме од ње. Пошто су дозволили косовским муслиманима да протерају већину православних Срба са Косова, постаје очигледно да су одлучили да Србији одузму Косово. То је у религиозном и културном смислу исто као и кад би се Кент одузео Енглеској или Тексас Сједињеним Државама, а Кентербери и Хјустон постали муслимански градови! Током читаве последње деценије 20. века, Би-Би-Си, британска штампа и западни медији готово без изузетка ширили су лажи и обмане, извртали истину, објављивали измишљотине које су припремали непријатељи Југословена, прећуткујући историјске чињенице и били добровољне жртве једне од најуспешнијих пропагандних подухвата нашег доба. Ево неколико примера митова и лажи који се у савременим медијима сматрају „чињеницама“:
Subota 17.10.2015. 18:22
Milošević je bio diktator... Bio je tri puta izabran na izborima uz potpuno isti nedostatak zapadnjačke demokratske prefinjenosti, koja nam nije nimalo smetala prilikom izbora Jeljcina i Putina! Progonio je kosovske Albance.... Istina je sasvim suprotna: UČK je godinama ubijala Srbe i Albance na Kosovu. Ona je tako zapravo nastavljala etničko čišćenje Srba koje su u Drugom svetskom ratu počeli naciisti i fašiisti, a nastavio Tito po završetku rata. U Miloševićevoj vladi bilo je i albanskih muslimana – ali to nije sprečavalo postepeno etničko čišćenje Srba iz njihove istorijske otadžbine (i središta pravoslavnog hrišćanstva), u čemu je prednjačila UČK, koju su strani posmatrači s pravom označili kao terorističku organizaciju. UČK je sada prodrla u Makedoniju, gde albanski muslimani stvaraju „treću Albaniju”! Roland Kejt, komandant verifikacione komisije za Kosovo 1999. godine (uoči napada na Jugoslaviju) i nekadašnji kanadski ambasador u Beograd Džejms Biset osudili su rat i stali na stranu jugoslovenske vlade. Biset je rekao da je napad 1999. bio namerno izazvan i naveo izričito priznanje bivšeg engleskog ministra odbrane, lorda Gilberta, koji je jula 2000.u engleskom Donjem domu izjavio da su uslovi koje je NATO postavljao Miloševiću u Rambujeu bili tako smišljeni da je rat bio neizbežan. Komandant Kejt opisao je UČK kao terorističku organizaciju, koja je kontrolisala većinu kosovskih sela. I kaže da se naslušao se smešnih laži koje su pričali seljaci o etničkom čišćenju a tvrdi da nikad nije video na Kosovu da Jugoslovenska armija bilo koga zlostavlja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online